Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, marian_malcher napisał:

Dlatego "miasto" należy yebać z całą stanowczością. Mam dwóch "sąsiadów" miastowych, którzy pobudowall sobie chatki po sąsiedzku, to spierdalają do domków jak widzą że wyjeżdżam ciągnikami w pole. Trzeba tylko sobie odpowiednio "wychować" to tałatajstwo ;)

Brawo,na protestach też nie częstość miodkiem i kiełbasą tylko ostry wp***dol.a nie nażre się menda jedną z drugą a potem piszę głupotę w necie o Wsi

upały i dziadkom nie służą,od niedzieli już 4 osoby wyparowalo

Bydło też sie meczy

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
9 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Powiat Tucholski od dziś do piątku przyjmują wnioski suszowe .

Nie powiat a Gmina Gostycyn

Opublikowano
13 godzin temu, fireseba napisał:

Chlopaki pracuja caly wieczor, naliczylem dwa samoloty.ale moze byc.ich wiecej. Zasiewaja chmury tak mi.sie wydaje, bo po bialym pyle robi sie ciemna chmura.ale wiatr z polnocy zgania wszystko w glab. Co o tym myslicie?

Screenshot_20180619-230026.thumb.jpg.04cd6cf0cebd6827c4b4f7b4645d550f.jpg

Screenshot_20180619-230010.thumb.jpg.d444632618ba8d25bfa7357ae79cf0d6.jpg

Screenshot_20180619-230051.thumb.jpg.cbb08a95f78a5c424e42d4c75d210340.jpg

Screenshot_20180619-230048.thumb.jpg.dbccb9051835ae18b8c5f794f478f2a0.jpg

Screenshot_20180619-230043.jpg

Screenshot_20180619-230030.jpg

Screenshot_20180619-230722.thumb.jpg.ad973f94b159de9dfcca9ab938c3b3c4.jpg

Screenshot_20180619-230731.thumb.jpg.b8537cd8bf79657c5bbe3c7b7f1b7887.jpg

Screenshot_20180619-230026.jpg

Słuchaj u mnie samoloty latają tylko zna linii wschód - zachód - wschód. A to dlatego że mieszkam jakieś 60 km w linii prostej na wschód od lotniska Okęcie.

U mnie jest ścieżka dla samolotów w linii wschód - zachód-wschód, są to samoloty z rosji jak lecą  np. z moskwy do wiednia. Z Moskwy do Warszawy przelatują troszeczkę bardziej na północ bo nad węgrowem ale w pogodny dzień też ich widz i też to jest linia mniej więcej wschód - zachód.

Samolot przelatujący nad mną w linii północ-południe zdarza się sporadycznie tylko wtedy gdy nie może w danej chwili lądować tylko musi zrobić kilka okrążeń, wtedy sobie lata wokół warszawy. Kiedyś była jakaś akcja to z 15 samolotów latało w okół warszawy i żadnych takich pasów nie było, tylko zwykłe koła po krążącym samolocie.

Ostatnio zauważyłem mnóstwo takich pasów posamolotowych jak z twoich fotek. I tak samo obok siebie jedna za drugą na krzyż itd. Jednego razu na niebie było ze 30 szt takich pasów w jednej chwili. Myślałem że to wojsko coś kombinuje, bo  nad mną latają także myśliwce na linie M-mz- Dęblin.

Ale wiedzę że nie tylko u mnie jakieś dziwne rzeczy na niebie się pojawiają.

Opublikowano

Jest coś takiego co niszczy chmury ale ludzie susza jest prawie w całej Europie. 

U mnie powiem wam że kukurydzy nie będzie owies się udał ale na słomę bo ziarna nie ma zboża wypaliło ponad miesiąc nie pada a w sąsiedniej wsi na łąki wjechać nie mogą bo się zlało 

Opublikowano

U mnie te pasy zostawiają samoloty. Mówię że byłem zdziwiony jak zobaczyłem samoloty latające z południa na północ i na odwrót. Jak zawsze nad mojo stodoło to latały wschód - zachód - wschód

Opublikowano

Na demną też te dziabły latają i pruja niebo i to co kilka chwil, także to nie przyczyna że nie pada bo od dawna latają a padało. To pewnie Pan się wkó,,,ł że za duża rozpusta u chłopa i przykręcił kurek wody, 2 nowe dżondyry i 3 używane przybyło i padać przestało.

Opublikowano (edytowane)

Bo jak pada to sieją deszcz pewno :D.Zara chłopy z wiatrówek do tych złych  samolotów zaczną strzelać . :D No i znowu piękny pokaz Ciemnogrodu .:ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Damian wydaje mi się, że mieszkamy trochę bliżej jak 60 km od Okęcia. Kiedyś gdzieś czytałem, że te paski to przeciw globalnemu ociepleniu są. 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem. Sam nie jednokrotnie widziałem, lecące dwa samoloty obok siebie , jeden zostawiał smugę i ginęła w parę sekund, drugi zostawiał i rozwiewało to się.

Zazwyczaj w bezchmurne dni. Podobno niektórzy się oficjalnie przyznają, że to przeciwko słońcu, ale tematu nie zgłębiałem.

Inne paliwo, wysokość? Z mojego punktu widzenia:) leciały na jednakowej wysokość i dość blisko siebie.

A co do tematu ,to nie pamiętam kiedy padało, coś 4 litry na początku czerwca. Wykosiło się z trudem, coś będzie na 4klasie i wyżej, ale ziarnko miejscami lekkie, szczególnie gdzie gęste. W okolicy różnie padało i sporo, różnice nawet 40l na 15km.

Ps. Zetorki 12, żebyś czasem się nie zdziwił :))

Edytowane przez Nowy81
Gość marekfarmer
Opublikowano

Ta Susza  to wina  ,,Profesura,,  i tyle  inaczej  być  nie może  xD  xD  xD  

Opublikowano
20 minut temu, marekfarmer napisał:

Ta Susza  to wina  ,,Profesura,,  i tyle  inaczej  być  nie może  xD  xD  xD  

Susza WINA TUSKA! 

Nasi przerzneli WINA TUSKA !

A to że jesteś za PIS-em to może też WINA TUSKA? 

Kuźwa ale daje w palnik :(

Opublikowano

No i żniwa w mojej okolicy rozpoczęte . Szalał kombajn u rolnika w jęczmieniu . Widziałem że kilka razy podjeżdżał do przyczepy , czyli ziarno było . ¬¬

Opublikowano

Jasne że możliwe i da się sterować pogodą , ale nie po to żeby wpienić kilku rolników w Polsce .:D

Opublikowano (edytowane)

Dzis upalne maksymalne 22 stopnie, zeby nie termometr powiedzialbym ze jest 40.

Prognoza na lato? 

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2018-06-20/pogoda-na-lato-lipiec-czy-sierpien-ktory-z-nich-bedzie-cieplejszy-suchszy-i-pogodniejszy/

zawsze sie nie sprawdzaja

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2018-06-20/niezwykle-niebo-na-poludniu-polski-jakby-ktos-rozwiesil-wielka-biala-plachte-skad-sie-to-wzielo/

"Na skutek działalności promieni słonecznych chmura ta szybko wyparowała" ale powstrzymala oddawanie ciepla  ziemi noca.

fajną stronke kolega podeslal 

https://www.flightradar24.com/52.43,23.55/6

Tyle ich lata ze uwazajcie na odpady biologiczne z kabiny WC moga wam przyslonic slonce:)))

Edytowane przez fireseba
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v