Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, KrystianBieniek napisał:

Gmina Kluczbork dostała solidna ulewe w niedzielę od 18 30 zaczęło łac to przez 45 min nalecialo około 100 l a u sąsiada 500 m dalej aż 125 i straz musiala mu swiniaki w chlewa ewakuowac bo po kolana wody mialy w druga stronę wioski kilometr dalej już tylko 40 l takie różnice ale nie chciał bym już więcej tyle wody bo w kluczborku zabrakło strażaków i nie mogliśmy się doczekać na pomoc

45 minut  i 125mm.  O.o cosik  ci się pomyliło  chyba..

Opublikowano

2 stopnie, podlaskie gm.rajgròd nie dość że ludzie już nie pamiętają co to deszcz to jeszcze i mrozy w czerwcu możliwe 

Opublikowano (edytowane)

Pier...isz Panie,bo ja w niedziele w polu nie robię a mimo to susza jak cholera, przymrozek i jeszcze niewiadomo czego się spodziewać. 

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Bedzie coraz więcej takich jaj jak niedziela w polu czy na łące, a w Boże Ciało opryski. Lud grzeszny to i Pan w d ma.

A ja widzę że tych pobożnych ma w tyle. :ph34r:

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Bedzie coraz więcej takich jaj jak niedziela w polu czy na łące, a w Boże Ciało opryski. Lud grzeszny to i Pan w d ma.

Przepraszam bardzo, wróć sobie do Bożego Ciała w temacie i doczytaj że ja wtedy pojechałem orać a nie pryskać. Nigdy w Boże Ciało nie pryskam bo zazwyczaj w ten dzień przechodzą burze. Tylko uprawy agregatem czy orka nic więcej.

Opublikowano

He , he . Dobre . Nie wierzy że nie trzeba pracować w Boże Ciało , ale że będzie padać w Ten dzień , to już wierzy . xD

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Prezes forum szczycił się że jedzie t3 pryskać, bo jak w piątek by opryskał to 10 t by nie było:(

A Ty telefon od Niego ... :o

Opublikowano
52 minuty temu, PRIMO napisał:

A ja widzę że tych pobożnych ma w tyle. :ph34r:

A ja widzę że większość z tych pobożnych z pobożnymi nie ma nic wspólnego, drugiego  to skur*ysyn jeden z drugim w łyżce wody by utopił, a to że chodzi tylko do kościoła i księdzu włazi bez wazeliny to TYM Pana Boga nie oszuka, On zna kto co kombinuje zanim ktoś zdąży jeszcze pomyśleć.

Opublikowano (edytowane)

Musze zacytowac...

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2018-06-06/arktyczny-podmuch-przyniosl-wyjatkowo-pozne-przymrozki-ochlodzilo-sie-nawet-o-15-stopni/

3 zdjecie z krajobrazu moje, nie napisalem ze to konieczyna ale po takim stanie mozna pomylic. News z 9 zdjecie na forum cyklem przed 5. 

Namawiam do wysylania zdjec do wszystkich redakcji, niech wiedza jakie mamy warunki uprawowe, a nie jak ostatnio na wielkim wirtualnym portalu, ze: w ostatnim roku zawod rolnik odnotowal najwiekszy wzrost przychodu do lat poprzedzajacych...Nie musze wspominac roku 2015.

Wysylajcie zdjecia porzadnych anomalii pogodowych, nie popierdulek np."nie pada od tygodnia" albo "wlalo 20l i woda zebrala sie na asfalcie" 

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Prezes forum szczycił się że jedzie t3 pryskać, bo jak w piątek by opryskał to 10 t by nie było:(

Nie psiocz bo Ci telefon będzie kazał oddać  i tyle Af będziesz widział :D

• Haha 2
Opublikowano

Szymi40 napisał:

7 godzin temu, KrystianBieniek napisał:

Gmina Kluczbork dostała solidna ulewe w niedzielę od 18 30 zaczęło łac to przez 45 min nalecialo około 100 l a u sąsiada 500 m dalej aż 125 i straz musiala mu swiniaki w chlewa ewakuowac bo po kolana wody mialy w druga stronę wioski kilometr dalej już tylko 40 l takie różnice ale nie chciał bym już więcej tyle wody bo w kluczborku zabrakło strażaków i nie mogliśmy się doczekać na pomoc

45 minut  i 125mm.  O.o cosik  ci się pomyliło  chyba..

Zobacz moja galerie przeczytaj nowa trybune opolska zadzwoń do PSP Kluczbork i zapytaj jaka była akcja i wtedy dodaj komentarz typu cosik ci się pomyliło a i podzwon jeszcze po rolnikach z Kujakowic i wszyscy ci powiedzą a jest ich sporo że deszczom erze się poprzelewaly

Opublikowano (edytowane)

się zastanawiam z czego rolnik 1973 żyje  cały czas siedzi na af i bredzi o pracy w niedzielę ,  hektarów  tyle co hobbysta,  nie pracuje z czego ty żyjesz chłopie ???????tylko szczerze bo nie uwierzę że mając 15 ha bez  uprawy badyli albo hodowli da się godnie żyć.

Ps Pan  Bóg wie kto jest dobrym człowiekiem a kto łajzą nie potrzebne mu powierzchowna udawana pobożność, a ci co w pierwszym rzędzie w kościele a za skórą lucyfer.

Edytowane przez thug
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez asharot
      XXI Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH 2015 Kielce

Ponad 58 tysięcy zwiedzających, setki wielkich maszyn.  21. Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej AGROTECH  w dniach od 27 do 29 marca 2015 roku.  Wybieracie się? Bo Agrofoto.pl na pewno będzie.

Sprawdź jak dojechać na Agrotech w Kielcach

Zdjęcia z ubiegłorocznej edycji

Potężne targi techniki rolniczej ale strasznie późno w tym roku,co nie którzy będą już po zakończeniu wiosennych prac polowyc.
      Jak dla mnie to już chyba siódme targi i tak samo w tym roku obecność obowiązkowa,
      a jak Wy wybieracie się w tym roku do Kielc?
    • Przez InspektorGrzegorz
      Witam mam do sprzedania pług 3-skibowy idealny do c-360, Rok 1998. Konserwowany od nowości. Lemiesze do naklepania.  W ciągłym użytkowaniu. Województwo wielkopolskie. Więcej informacji udzielę po nr 660-977-701.

• Przez kacsio
      Witam nie wiem czy dobrze trafiłem szukałem takiego tematu lecz nie znalazłem nic w tym stylu. 
      Mianowicie jestem absolwentem Liceum Ogólnokształcącego . Trochę źle wybrałem... ale czasu nie cofne niestety. 
      Szukam szkoły związanej z rolnictwem mechanizacją rolnictwa a jeżeli nie szkołę to kursy . Co byście polecili ? i czy wogóle są takie kierunki obecnie mam 20 lat.

• Przez RageMan
      Witam. Od pewnego czasu noszę się z pomysłem zbudowania sobie przyczepy na podstawie ramy od przyczepy ciężarowej. Mam jednak kilka wymagań, które być może wyeliminują ten pomysł, nie potrafię tego sam sprawdzić. Interesują mnie jedynie dwuosiówki, wywrotki 3-stronne, maksymalnie 12 ton ładowności. Potrzeba matką wynalazków, a że w ogłoszeniach ciężko trafić na zadowalającą mnie ofertę gotowej przyczepy, chciałem poszperać trochę w internecie i wykonać małe rozeznanie w dostępności takowych podzespołów. Zainspirowany projektem szwagra (objętościówka na tandemie, dlatego nie mogę podpytać o konkrety - inne zapotrzebowania), znalazłem ramy między innymi od przyczep Kassbohrer. Zastanawia mnie jednak, czy nie będzie ona zbyt długa... Chciałbym, żeby burty boczne nie były dzielone, bo może to być problemem przy wyładunku zbóż do kosza zasypowego na gospodarstwie. Stąd moje zmartwienia o długość, bo długa burta może szybko ulec odkształceniom, a następnie rozszczelnieniom (a przyczepa musi być szczelna, bo siejemy rzepaki). Poza tym, wywrot do tyłu też może być utrudniony na tak długiej ramie - trzeba byłoby porządnie wzmocnić górną ramę.
      W związku z tym, zanim zacznę robić sobie zbyt wielkie nadzieje, chciałbym spytać się Was, czy nie widział/słyszał/robił już podobnej modyfikacji? Czy jest to w ogóle opłacalne? Jaką długość ma rama takiej przyczepy ciężarowej (bez dyszla)? Jak to jest z rejestracją przyczep ciężarowych w gospodarstwie? Trzeba je przerabiać na rolnicze?
      Pozdrawiam serdecznie .
    • Przez krzychu12
      Poszukuję katalogów:
      - Agroma - Ursus C-385 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik T-25/A1 i Maszyny Współpracujące - Agroma - Ciągnik Jednoosiowy Dzik-2 - Informatora Agromy na lata 1989/90 - Katalogów Agroma, m.in. Technologia Zbioru Zielonek z sieczkarnią Fortschritt na okładce - Książek i albumów związanych z Fabryką Maszyn Żniwnych w Płocku w szczególności albumu „Płockie Bizony”, Biuro Wydawnictw HWiU „LIBRA”, Warszawa 1982   Kontakt na PW lub na e-mail: krzyk3@op.pl
  • Dodaj nową pozycję...
v