Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś chyba przesadzasz, ceny polmota były bardzo zbliżone do tych dzisiejszych ursusa.

ręki nie dam sobie uciąć, ale z rozmów prowadzonych na forum przez kilku posiadaczy pol motów i jakiś tam info z warfamy tak właśnie wynikało. Swoją drogą Foton 5-6 lat temu kosztował 55-60 tysi brutto, podobnie jak MTZ'a można było wtedy wyrwać poniżej 50...

Opublikowano

Szukam ciągnika 4x4 który zastąpi c360,myslałem o zetorze proxima 70, nh 5010 i case jx60,czy ktoś kupił w niedalekim czasie któryś z tych ciągników,za ile można tekie wyrwac?

Opublikowano (edytowane)

My ostatnio negocjowaliśmy Case JX60 to cena 93 tys/netto, przy płaceniu może by jeszcze tysiąca urwał.

ozon87- opony petlas czy można jakieś inne zamówić?

Edytowane przez donborys
Opublikowano

Panowie za New Hollanda T6030 z przednim tuzem bez womu zaśpiewali mi 264 tys brutto a za T6.155 bez przedniego tuza 270 tys brutto, jak wg Was te ceny wyglądają? Może wiecie ile kosztowałby podobny Case lub Steyr?

Opublikowano

Kioti DK 551 C (55 KM), podobno to bardzo dobry ciągnik i cenę ma rozsądną około 70 tys netto.

Z "zachodnich" to moim zdaniem najlepszy będzie DF Agroplus 310 (62 KM), ale jego ceny zaczynaja sie od 110 tys netto.

Sam właśnie rozważam zakup jakiegoś zamiennika za 360 i te dwa biorę pod uwagę.

Opublikowano

Ja myśle, że agroplus bardziej zastąpi C-330 - bo ma tylko 5 cm dłuższy rozstaw osi od "30". Natoniast C-360 to rozstaw osi dłuższy o 15 cm od agroplusa więc z cieższymi maszynami może byc problem. I takie moje zdziwienie czy podnośnik 3600 kg w agroplusie zostanie kiedykolwiek wykożystany przy tak małm rozstawie(2050) osi? poco aż taki?, a co myślisz o zamianie '60' na JD 5070 M, rozstaw osi dłuższy o 5 cm.

Opublikowano (edytowane)

Ja myśle, że agroplus bardziej zastąpi C-330 - bo ma tylko 5 cm dłuższy rozstaw osi od "30". Natoniast C-360 to rozstaw osi dłuższy o 15 cm od agroplusa więc z cieższymi maszynami może byc problem. I takie moje zdziwienie czy podnośnik 3600 kg w agroplusie zostanie kiedykolwiek wykożystany przy tak małm rozstawie(2050) osi? poco aż taki?, a co myślisz o zamianie '60' na JD 5070 M, rozstaw osi dłuższy o 5 cm.

Nie przesadzajmy z tym rozstawem osi bo "60" nie ma przedniego napędu, więc rozstaw jej dużo nie pomoże. Agroplus objedzie każdą "60" trzy razy z każdą maszyną, nawet taka o której C-360 tylko śni po nocach, że może by ją podniósł i pociągnął jak by był 30 lat młodszy :-)

Mało tego uważam, że Kioti o którym pisałem jest najbliższym odpowiednikiem C-360 jeśli nie potrzebujemy większej mocy i udźwigu a tylko ciągnik o lepszym komforcie pracy.

Ciągnik o krótkim rozstawie osi jest bardziej zwrotny i poręczy a chyba o to chodzi w tak małym ciągniki.

Edytowane przez Lukasz48
Opublikowano

Szukam ciągnika 4x4 który zastąpi c360,myslałem o zetorze proxima 70, nh 5010 i case jx60,czy ktoś kupił w niedalekim czasie któryś z tych ciągników,za ile można tekie wyrwac?

u mnie proxima 70 w cenie 114500 zl brutto

Opublikowano

Panowie czy za proxime power 100 135 netto to dobra cena dodam że mam zamuwioną z klimą ,fotel gramer ,komplet przedniczh obciążników ,rodio i dodatkowe oświetlenie prosze o podpowiedż bo do końca tygodnia mam wpłacić zaliczke :mellow:

Opublikowano

DRodzy koledzy podobnie jak kolega powyżej chce kupić zetora proxime power 110 lub 120 czy za 150 netto moge wyrwać ładnie wyposażona. Pytanie do kolegi powyżej ile chcieli początkowo i gdzie.

Opublikowano

He ile trzeba zapłacić za Zetora Proxime 90 ?

Proxima 90 - skrzynia 40, obciążniki przód 200kg, obciążniki tył 150kg, rewers, siedzenie gramer, klimatyzacja, komplet zaczepów, wałek 540/1000, 3 sekcyjna hydraulika, kogut, radio - 121,5 tys/netto

Proxima 90 Plus - ok. 10tys/netto więcej od zwykłej

Opublikowano (edytowane)

Panowie czy za proxime power 100 135 netto to dobra cena dodam że mam zamuwioną z klimą ,fotel gramer ,komplet przedniczh obciążników ,rodio i dodatkowe oświetlenie prosze o podpowiedż bo do końca tygodnia mam wpłacić zaliczke :mellow:

Pablo odezwij sie do mnie na tel. 609320234 postaram sie pomoc

pzdr

Edytowane przez stiepe
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez kubakar117
      Witam Mam problem w Valtrze n134 active mianowicie chodzi o tylny tuz.Czasami potrafi się przyciąć. Po naciśnięciu przycisku mruga kłódka na prawej konsoli z regulacją .
    • Przez Maverick
      Witam. Chciałbym dorobić zaczep rolniczy (dolny) do Zetora 14145 gdyż jest to wersja eksportowa z zaczepem piton fix do której standardowy zaczep z agromy nie pasuje gdyż jest zbyt gruby (30mm). Grubość zaczepu jaki pasowałby w mocowanie piton fix to max 25mm. Zakupiłem odpowiednio gruby płaskownik wycięty palnikiem acytylenowym i teraz stoję przed pytaniem jak bardzo wysunięty był fabryczny zaczep w tym ciągniku. Gdyby był ktoś tak uprzejmy i zmierzył w swoim ciągniku tej serii odległość od końcówki wałka wom do środka oka listwy zaczepu dolnego byłbym niezmiernie wdzięczny. Dodam że ciągnik jest na kołach 20.8 R38 co powoduje że nie mogę umieścić zaczepu zbyt blisko tylnej osi, bo spowoduje to trudności w skręcaniu pod ostrym kątem. Odległość od końcówki wałka wom do środka oka zaczepu (mierzone w idealnym poziomie) uważam za uniwersalny punkt odniesienia w tej serii ciągników. Zdjęcie zamieszczam poniżej. Z góry dziękuję.
      Oto zdjęcie piton fixa. Ta belka pod spodem jest od przedniego tuza która była przykręcona do piton fixa. Interesuje mnie odległość końcówki wałka do środka oka sworznia zaczepu rolniczego (dolnego). Czy ktoś z posiadaczy ciężkiej serii zetora mógłby zmierzyć u siebie i podać odległość?

• Przez KlimekPL
      Narodził się kolejny problem w Zetorze 5211. Wymienialiśmy pompę wody na nową, daliśmy nową uszczelkę a miejsce mocowania pompy zostało dokładnie oczyszczone i odtłuszczone, śruby dokładnie i równo dociągnięte a podczas zalewania okazało się, że cały płyn zaczął uciekać właśnie w miejscu mocowania pompy. Gdzie należy szukać przyczyny? Czy jedynym sposobem będzie uszczelnienie na silikon? Bo tak właśnie była zamontowana stara pompa a teraz zamiast tego poszła normalna uszczelka, a płyn ucieka pokaźnym strumieniem (nie kropelkami, tylko normalnie wodospad).
  • Dodaj nową pozycję...
v