Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80-ki mają 12v na instalację i 24v na rozrusznik. Te stare maja 12v na wszystko. Nie może być inaczej bo przyczepy rolnicze mają instalację 12 voltową. Przekładał byś żarówki? Prędzej czujnik jest nie do tego zegara.

Opublikowano

to są tylko dwa kable więc zaduzo możliwosci niema jak podłączę odwrotnie to wskazówka odrazu wychodzi za skelę a czujnik kupilem drugi bo moze faktycznie cos zepsute i jast dalej tak samo został tylko zegar ale to kolejny wydatek

Opublikowano

A w zegarze masz wyjścia ka kable dwa czy trzy.

To nowy zegar czy stary.Do czujnika podłącz masę i kabel do zegara,Podgrzej czujnik np. zapalniczką to tak naj szybciej sprawdzisz jak to działa.

Opublikowano

dzisiaj sprawdzilem jak to dziala z zapalniczką czujnik od 80 wystarczy podgrzać kilka sekund i zegar ma 100 stopni a drugi czujnik kupiony , który okazał się od 360 3P musiałem nagrzać go bardzo mocno aż poparzyłem palce ledwo pokazał 60 stopni założyłem go do traktoru a że nie mam w nim termostatu mierząc temperaturę traktor miał 60 stopni a zegar na czujniku od 3P nawet niedrgnął

Opublikowano

Cos masz zle podlaczone, u mnie smigal ok taki zegar w 40 w skodach 120 montowane tez te zegary były, niepamietam juz jak to podlanczałem, teraz załozony mam rteciowy orginalny do 40 i jest git.

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem.Trochę zeszło mi czasu z tym problemem ale w końcu go rozwiązałem ,a mianowicie zamontowałem czujnik od BIZONA od temperatury oleju.Wskazania zegara są teraz idealne. Dzięki wszystkim za pomoc.

Opublikowano

A ja mam pytanie jak podłączyć w c 360 halogen z tyłu ciągnika. Wiem , że oryginalnie miał on włącznik obok halogenu ale ten co ja mam nie ma i nie wiem czy można do stacyjki podłączyć np. Oprócz tego chciałem się dowiedzieć skąd wziąć zasilanie do tego halogenu i co jak podłączyć (ważne są dla mnie kolory przewodów).

Opublikowano

Zasilanie weź z tylnej lampy z przewodu od pozycyjnych.

Jeśli nie ma wyłącznika w halogenie można go tam zamontować albo w obudowie tylnej lampy,

jest plastikowa i z łatwością zrobisz w niej otwór.

Ze stacyjki nie można,musi być "po bezpieczniku".

Koloru nie znam bo instalacje robię sam.

0080350965.jpg

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem.Trochę zeszło mi czasu z tym problemem ale w końcu go rozwiązałem ,a mianowicie zamontowałem czujnik od BIZONA od temperatury oleju.Wskazania zegara są teraz idealne. Dzięki wszystkim za pomoc.

http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/14457

czy to taki czujnik?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

znajomy kiedyś kupił elektoniczny za 30zł, prawie przez cały świeciło na wyświetlacz słonce, a poźniej nie było nic widac

Gość Profil usunięty
Opublikowano

znajomy kiedyś kupił elektoniczny za 30zł, prawie przez cały świeciło na wyświetlacz słonce, a poźniej nie było nic widac

Opublikowano

Mam problem znam sie dosyc dobrze na elektryce w c 360 i wszystko dziala ale przednie lampy bardzo slabo swieca a masa jest wyczyszczona i prad dochodzi.Co moze byc nie tak??

Czy to moze przez stacyjke moze daje zamalo pradu?

Prosze o kontakt nr gg. 5631604 lub odpisz na forum