[Ursus C-360] Problemy z rozrusznikiem
Przez
ROLNIK7, w Instalacja elektryczna
-
Podobna zawartość
-
Przez Kam78245
Witam serdecznie
Wczoraj rano chcąc odpalić ciagnik klikam guzik i zamiast kręcić słysze tylko cykanie rozrusznika, akumulatory naładowane, stał 2 dni, zawsze odpałał bez problemu a teraz taki problem.
Proszę o porady i pomoc jak przywrócić go do życia:)
-
Przez Przemekk001
witam mam problem z falującym obrotami na liczniku w czym może być problem? silnik utrzymuje ten sam dźwięk a wskazówka faluje
-
Przez mikrus
Witam, problemem jest "chyba " wskaźnik temp cieczy c 360 3p, gdyż podłączony na sucho pod akumulator unosi wskazówkę o jakieś 5 mm. Po podłączeniu czujnika temperatury i rozgrzaniu traktora dochodzi na czerwone pole i w....a oczy. Czy u was też tak zachowuje się wskaźnik? Czy może kupiłem badziewie? Dodam, że wymieniłem termostat i czujnik na nowe.
-
Przez Rafał2222
Witam. Licznik chwilę chodził ale już się wyrobił. Gdy pukam w szkiełko to cyferki same się przestawiają. Teraz muszę wymienić licznik i jak to jest przy prądniczcę mam 3 piny, mgr, masę, i obroty silnika. Mój licznik ma 4 piny a teraz wszędzie tylko można kupić licznik na 3 piny. I teraz jak to podpiąć trzeba coś przerabiać? Prądniczka nowa. Zetor 5011. Pytam w sklepie ale nikt mi odpowiedzi takiej pewnej nie dał a jak by nie patrzeć to koszt około 600zł.
-
Przez Rafał2222
Witam. Problem mam z ładowaniem mam pod 13 i ciągle świeci kontrolka ładowania raz mocniej raz słabiej i tutaj mam problem otóż chcemy to ogarnąć i żeby to miało ręce i nogi. Jeżeli alternator ma regulator napięcia to mi już ten regulator napięcia który jest już w instalacji ciągnika już nie jest potrzebny? Czy mogę go ominąć, czy może być i nie będzie kolidować z tym w alternatorze?
-