ROLNIK7

[Ursus C-360] Problemy z rozrusznikiem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
ROLNIK7    17

Tak jak w tytule, chciałbym usłyszeć opinie na ich temat. Są one zamiennikami Magnetona, a produkuje je jakaś litewska firma. Pojawiły sie one niedawno na Allego, a ich cena jest kusząca ponieważ taki rozrusznik kosztuje w granicach 350zł, jak wiadomo nowego Magnetona za taką kasę sie nie kupi. Piszcie co o tym myślicie!

http://pl.youtube.com/watch?v=2uZ6M3z_EnU

Nie ma to jak jechać Ursusem C-330 w garniaku do szkoły po maturę!!!!

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Niesłyszałem nic o takim czymś a mógłbyś podać link na allegro z tymi rozrusznikami.B)

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Chyba jest dobry, skoro z akumulatorem od malucha odpalili c-360 w -5 stopniach...

kris14    266

Eee tam...

Z tym aku od Malucha to jest tylko bujda, żeby się sprzedało...

Jak się nie sprawdzi samemu to nie ma co wierzyć B)

quercus    7

Też tak myślę. Ale są zdecydowanie krótsze niż oryginał.

,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Magneton to mi pali z małym akumulatorem tyle że od fiata 125p.

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Może to by było dobre. B)

PrzemoO    29

Mam taki przy MTZcie i zimą jest ogromna różnica.

Chociaż 360 nie kręci tak żle ale jeśli ktoś ma rozrusznik do wymiany lub do regeneracji to naprawde warto się zastanowić.

Ja mam orginalnego magnetona

elektrotech    6
Mam taki przy MTZcie i zimą jest ogromna różnica.

Chociaż 360 nie kręci tak żle ale jeśli ktoś ma rozrusznik do wymiany lub do regeneracji to naprawde warto się zastanowić.

Ja mam orginalnego magnetona

dokładnie-rozrusznik planetarny daje kopa że hoho

zetmen    1

Ja też mam przy C-328 -10C tylko podgrzałem odpręznik do góry i jedno przekrecenie i trzydziestka działa. jest duża różnica. polecam go

John Deere 6130/Zetor 6340+tur trac lift 100/Zetor 7211/Ursus C-360-3P/Ursus C-328
Pracujo na ponad 70ha.

Krzys123    21

Mnie się oryginalny we władku znowu posypał. Teraz nie wiem czy kupić tego magnetona za 450zł czy zamiennik za 330zł. Czy to nie jest jakiś kiepski kit??

strzymek    28

ja mam w zetorze litwina nieznam magnetona ale ten wydaje mi sie że dosyć głośno pracuje jakby chodził na sucho i raz mi nie zatrybił ale to moze przypadek

UrsusCzesio    310

Ja mam przy T-25 Magnetona od 1,5 roku i zima nie zima kręci na 1 akumulatorze 12V 120Ah

Mój Wladimirec podbija świat

rino    13

Witam a ja mam problem z magnetonem przy c 360. A mianowicie chodzil dobrze przy jednej C-360, ale jej nie uzywam w zime i zabralem do drugiej C-360 (ktora chodzi w oborze) i z poczatku chodził dobrze lecz po ok 2 tyg pzestał ,zalapywać' tzn pokreci 2 razy i wyrzuci i sie robi zgrzyt. Myslalem ze moze wieniec podrobiony ale jest dobry. I tu pytanie czy mógl sie obrobic jakis tryb w rozruszniku?

rino    13

Akumulator jest nowy. Chodzi o to ze jak 2 razy przekreci to zazgrzyta i silnik stoi a rozrusznik kreci. Tak jakby coś w rozruszniku zgrzytało.

endrju00711    11
Eee tam...

Z tym aku od Malucha to jest tylko bujda, żeby się sprzedało...

Jak się nie sprawdzi samemu to nie ma co wierzyć :D

I tu koleg się mylisz, zakrencić zakrenci i spokojnie odpali, tak dla przykłady, to było -3 C i zapalił na dotyk, jedynym minusem jest to, że jak jest za słaby aku to sklei i raz prawie spaliłem go , bo musiałem wyrwać klemy od akumulatora, bo było by nieciekawie ;/, nowy a już spalony, a w poruwnaniu do starych to niebo a ziemia :D

mtracz    76

@ansu ma jak najbardziej rację, w nich jest zwykła przekładnia zembata. Nie wiem czego te rozruzniki nazywaja planetarne, one co najwyżej obok rozruszników z przekładnia planetrana leżały. :D

Ale nie ma co tu ukrywać że ich skutecznośc jest bardzo dobra. :D

ansu    389

Są jeszcze nieznanej firmy (podróbki) po 300zł nie posiadają wytłoczonej nazwy firmy tylko jakąś małą naklejkę

litewski

endrju00711    11

Ja kupiłem rozrusznik litewski JUBANA miesiąc temu za 294 zł na fakturę w sklepie z częściami do ciągników i maszyn. Sprawuje się super, ale słaby aku go sklejał. Założyłem 100 Ah używke i jest ok.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Kam78245
      Witam serdecznie 

Wczoraj rano chcąc odpalić ciagnik klikam guzik i zamiast kręcić słysze tylko cykanie rozrusznika, akumulatory naładowane, stał 2 dni, zawsze odpałał bez problemu a teraz taki problem. 
      Proszę o porady i pomoc jak przywrócić go do życia:)
    • Przez Przemekk001
      witam mam problem z falującym obrotami na liczniku w czym może być problem? silnik utrzymuje ten sam dźwięk a wskazówka faluje
    • Przez mikrus
      Witam, problemem jest "chyba " wskaźnik temp cieczy c 360 3p, gdyż podłączony na sucho pod akumulator unosi wskazówkę o jakieś 5 mm. Po podłączeniu czujnika temperatury i rozgrzaniu traktora dochodzi na czerwone pole i w....a oczy. Czy u was też tak zachowuje się wskaźnik? Czy może kupiłem badziewie? Dodam, że wymieniłem termostat i czujnik na nowe.
    • Przez Rafał2222
      Witam. Licznik chwilę chodził ale już się wyrobił. Gdy pukam w szkiełko to cyferki same się przestawiają. Teraz muszę wymienić licznik i jak to jest przy prądniczcę mam 3 piny, mgr, masę, i  obroty silnika. Mój licznik ma 4 piny a teraz wszędzie tylko można kupić licznik na 3 piny. I teraz jak to podpiąć trzeba coś przerabiać? Prądniczka nowa. Zetor 5011. Pytam w sklepie ale nikt mi odpowiedzi takiej pewnej nie dał a jak by nie patrzeć to koszt około 600zł. 
    • Przez Rafał2222
      Witam. Problem mam z ładowaniem mam pod 13 i ciągle świeci kontrolka ładowania raz mocniej raz słabiej i tutaj mam problem otóż chcemy to ogarnąć i żeby to miało ręce i nogi. Jeżeli alternator ma regulator napięcia to mi już ten regulator napięcia który jest już w instalacji ciągnika już nie jest potrzebny? Czy mogę go ominąć, czy może być i nie będzie kolidować z tym w alternatorze?  
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj