Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pany siejecie już nawozy. Ja chciałbym magnez, ale u mnie w Lubelskim 30 cm śniegu a od poniedziałku po 12 stopni ciepła i chyba nie ma szans na wjazd? 

Jest nadzieja, że za tydzień nadają przymrozki. A jakby po rozsianiu magnezu śnieg spadł to będzie coś z tego? Może trafię na przymrozek i wtedy rura tak myślę.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, bartekac7 napisał:

Pany siejecie już nawozy. Ja chciałbym magnez, ale u mnie w Lubelskim 30 cm śniegu a od poniedziałku po 12 stopni ciepła i chyba nie ma szans na wjazd? 

Jest nadzieja, że za tydzień nadają przymrozki. A jakby po rozsianiu magnezu śnieg spadł to będzie coś z tego? Może trafię na przymrozek i wtedy rura tak myślę.

A jakby ci powiedział ktoś że sieje to co pojedziesz w 30 cm śniegu bo będzie odwilż? ludzie zastanówcie się trochę nad sobą co piszecie, bo słów już nie ma. A zresztą jedź, najlepiej jeszcze dziś bo jutro to stanowczo za późno.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

W sumie nie licząc obszarników co mają pola w kilku gminach to i tak praktycznie pierwszy wyruszam.

Sezon zacząłem bo wapno przed śniegiem rozsiałem

• Root Admin
Opublikowano

w 20 zepsuł mi się ciągnik, nająłem usługe - gosść całem moje gospodarstwo siał 4 godziny, i to jeszcze zjeżdżał na gospodarstwo i ładowaliśmy mała kubotą po 1 worku na raz :P tak więc dziś nie ma problemu - zdąży się z tym kizerytem i saletra

Opublikowano
1 godzinę temu, deSilva napisał:

A jakby ci powiedział ktoś że sieje to co pojedziesz w 30 cm śniegu bo będzie odwilż? ludzie zastanówcie się trochę nad sobą co piszecie, bo słów już nie ma. A zresztą jedź, najlepiej jeszcze dziś bo jutro to stanowczo za późno.

Zapytać nie wolno? Jak masz problem nie odpisuj. Pytam jak u innych sytuacja się ma.

Opublikowano

Taa akurat, czekałeś żeby kazali ci jechać bo sraczka rozpiera.

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, deSilva napisał:

Taa akurat, czekałeś żeby kazali ci jechać bo sraczka rozpiera.

Pewnie. A co nie wolno?  Szczególnie czekałem na twoje zdanie żebyś mi kazał jechać po zaspach.😉

Edytowane przez bartekac7
Opublikowano
12 godzin temu, yacenty napisał:

w 20 zepsuł mi się ciągnik, nająłem usługe - gosść całem moje gospodarstwo siał 4 godziny, i to jeszcze zjeżdżał na gospodarstwo i ładowaliśmy mała kubotą po 1 worku na raz :P tak więc dziś nie ma problemu - zdąży się z tym kizerytem i saletra

ile brał za taką usługe?

Opublikowano
44 minuty temu, zajac1 napisał:

Mi się udało już rozsiać kizeryt. Śniegu u nas już praktycznie nie ma , zastoisk wodnych też nie. 

Znajomy był przed wczoraj gdzieś w okolicach Mińską Mazowieckiego i właśnie mówił, że to bardziej u nas na Lubelszczyźnie tyle śniegu, a dalej to ziemia tylko lekko przypruszona.

Opublikowano
bartekac7 napisał:

44 minuty temu, zajac1 napisał:

Mi się udało już rozsiać kizeryt. Śniegu u nas już praktycznie nie ma , zastoisk wodnych też nie. 

Znajomy był przed wczoraj gdzieś w okolicach Mińską Mazowieckiego i właśnie mówił, że to bardziej u nas na Lubelszczyźnie tyle śniegu, a dalej to ziemia tylko lekko przypruszona.

Własnie wczoraj byłem na Podlasiu i wyżej w stronę Suwałk sporo śniegu jak w Lubelskim ale w okolicach Białegostoku to nie wiele tego śniegu na polach