Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

Ja niektóre działki z pszenżytem to obawiam się że jeszcze w tym tygodniu nie zdążę 

2 godziny temu, krilan06 napisał:

Ja niektóre działki z pszenżytem to obawiam się że jeszcze w tym tygodniu nie zdążę 

U mnie w tamtym roku siali pszenice po kukurydzy 11 listopada i była

Opublikowano
35 minut temu, lukasz1995 napisał:

U mnie w tamtym roku siali pszenice po kukurydzy 11 listopada i była

Czyli warto próbować. Sąsiad kiedyś po burakach siał w grudniu. Kurde, sypała jak głupia wtedy pamietam.

• Root Admin
Opublikowano

Ja siałem w sobote - 4 odmiany - od 100 do 130kg patrząc na kilogramy, a patrząc na obsadę 250 roślin na metr

Co do grzyba, to ja jednak wolę zobaczyć, co się dzieje na polu i dopiero wchodzić. Albo będzie mączniak, albo będzie plamistość.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, yacenty napisał:

Ja siałem w sobote - 4 odmiany - od 100 do 130kg patrząc na kilogramy, a patrząc na obsadę 250 roślin na metr

Co do grzyba, to ja jednak wolę zobaczyć, co się dzieje na polu i dopiero wchodzić. Albo będzie mączniak, albo będzie plamistość.

1 godzinę temu, yacenty napisał:

co to za grzyb TO?

Wiesz co to jest zabieg T-ZERO? T0

To jak nie chcesz udzielać odpowiedzi to po jakiego grzyba podejmujesz temat?

• Root Admin
Opublikowano

dobrze byś zrobił, a gdybyś choć trochę rolniczo myślał to nie zadawałbyś pytań co dawać na T0, co dawać na T1 czy na T4. Tylko byś wiedział ze się daje oprysk na problem jaki masz na polu. Inny oprysk się daje na mączniaka, a inny się daje na plamistość siatkową. To są dwie najczęściej występujące jesienią choroby jęczmienia. Chyba ze ty jesteś z tych co jadą kropić jak sąsiad wyjechał.

Włącz myślenie, będzie ci lepiej szło w rolnictwie.

Opublikowano

Zadałem pytanie nikt cie nie prosił o odpowiedź. 

A to jak mi idzie w rolnictwie to moja sprawa nie narzekam lubię to robić. Nie ma to jak ktoś nie znający w ogóle wyników drugiego określa jak mu idzie! Może lepiej zajmij się swoim gospodarstwem. Ludzie zadają proste pytania a ty próbujesz robić z tego akademickie problemy. Oczekiwałem prostej odpowiedzi, ale widzę że z takim elementem jak ty nie będzie to proste. Forum jest po to aby udzielać podpowiedzi i służyć pomocą a nie zagmatwywać.

Z góry dziękuje za prosta i wyczerpująca odpowiedź.

Opublikowano
1 minutę temu, yacenty napisał:

skoro taki jesteś kozak to na pewno wiesz, jakie masz choroby i czym je zwalczać. Nie ma czegoś takiego jak uniwersalny środek na T0

Jacek po aktualizacji ajfona na ios 17 nie mogę wstawić zdjęcia do postu bo mnie wywala 

Opublikowano
16 godzin temu, bartekac7 napisał:

A ja chyba testowo jedno pole 1ha pszenicy posieje w listopadzie. Żeby zobaczyć jak wygląda pszenica z tego terminu.

Po kuku siałem to w miarę była ale siana terminowo lepszy plon. 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Po kuku siałem to w miarę była ale siana terminowo lepszy plon. 

👍

17 minut temu, radekz200 napisał:

Jacek po aktualizacji ajfona na ios 17 nie mogę wstawić zdjęcia do postu bo mnie wywala 

👍

22 minuty temu, yacenty napisał:

skoro taki jesteś kozak to na pewno wiesz, jakie masz choroby i czym je zwalczać. Nie ma czegoś takiego jak uniwersalny środek na T0

Z całym szacunkiem to ty próbujesz tu być najmądrzejszy. 

Gdybym był kozak to nie zadawał bym pytań takiemu baranowi jak ty.