Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. posiadam Fendt 311 w którym są dwie pompy, jedna do wspomagania, a druga do hydrauliki(14 i 16 cm3) czy możliwe jest podłączenie ich aby obie dawały na hydraulikę jeśli nie skręcam? Chodzi mi o podpięcie na zawór przelewowy na orbitrolu przewodu i podpiecie go do przewodu przed rozdzielaczem. Problemem może być to czy nie będzie się cofał olej do orbitrolu i czy nie będzie problemów z nim? Ciśnienie jest na obu chyba takie same. I czy przepływ wytrzyma przy wysokich obrotach, np. przy jeździe po drodze? Może zrobić elektrowłącznik tego, żeby tylko przy pracach z turem włączać i ciśnienie zamiast na nadmiar szło do hydrauliki?

Opublikowano

Nic z tego. Musiałbyś połączony strumień skierować najpierw na orbitrol a potem przrez niego dalej na hydraulikę. Wyklucza to użycie podnośnika i hydrauliki zewnetrznej podczas skręcania.

Opublikowano

@Grzesiex chodzi Ci o dźwignię wyglądającą jak zawór kulkowy z oznaczeniami żółwia i zająca? Gdy ustawiona jest w pozycji na "zając" wówczas hydraulika zewnętrzna jest wydajniejsza. Szczególnie widać to w moim przypadku przy pracy z owijarką przy niskich obrotach.

Opublikowano

Piaty przewód w orbitrolu wspomaga hydraulikę z pierwszej pompy. musi być wtedy zawór zastosowany który pilnuje żeby olej się nie cofał do orbitrola. Ciśnienie na piątym przewodzie z orbitrola pojawia się tylko wtedy jak nie ruszasz kierownicy. jak nie masz tego oryginalnie to raczej nie opłaci się przerabiać.

Opublikowano

witam mam problem z hydrauliką w mojej 311 , ogólnie hydraulika słabła coraz bardziej szczególnie jak sie rozgrzał, dałem pompe do regeneracji i po złożeniu nie ma zadnej poprawy. jak jest zimny to unosi dobrze a jak pracuje około 20 min to już zaczynają sie problemy , mierzyłem ciśnienie na wyjsciu hydrauliki zewnętrznej to na zimnym pokazało 180, na ciepłym weszło na 160 i powoli spadało w trakcie pomiaru, co może być przyczyną? są w nim gdzieś jakies zawory bezbieczeństwa?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez 18bamber
      Witam. Panowie mam problem z hydrauliką w swoim traktorku... Ciągnik ma pięć wyjść z tyłu z czego trzy są zasilające ale nie ma powrotu i np był taki problem że przy pługach obrotowych jak je obracałem to podnosiło ładowacz a jak zamknąłem dojście do ładowacza to nie obracał wcale tylko napinało przewody. Teraz  chciałem podpiąć owijarkę samozaładowczą i jest jeszcze gorzej bo nabija ciśnienie a nie ma gdzie wrócić i nic nie działa. Jak mam to rozwiązać proszę o pomoc.

• Przez caseuser
      Witam,
      Mam problem z EHR, mianowicie nie świeci się żadna dioda od EHR, tak jakby nie było wcale zasilania. Błędów na komputerze nie ma żadnych. Stało się tak po robieniu głowic i myciu silnika. Bezpieczniki całe. Orientuje się ktoś którędy i skad dochodzi tam zasilanie do tego EHR? Może bym coś pomierzył. Z góry dzięki 😊
    • Przez Ruletka55
      Hej, 
      Spotkała mnie przykra sytuacja,  traktor zostal zalany

Przechodząc do sedna sprawy, martwi mnie jak podejśc w ogole do uruchomienia tego traktora, co niezbędnego warto zrobić ?
      Obecnie ciagnik umyłem dokładnie myjką ciśnieniową, teraz suszy się

Co na pewno zrobie w najbliższym czasie to: 
      - postaram się wyszuszyć elektroniczne rzeczy, odsłaniając plastiki, trudno dostepne miejsa sprobuje dosuszyc suszarką
      - wymienie olej w skrzyni bo na bagnecie majonez
      - wymienie olej w silniku (profilaktycznie)
      - wymienie paliwo

O czym powinienem jeszcze pamietac ? Myslalem o wyciagnieciu komputera pokladowego i zaniesc do elektronika zeby poczyscil specjalnymi substancjami

Dzięki za pomoc

• Dodaj nową pozycję...
v