Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moje Rotondo też wina się po ziemi.Sialem wcześnie i pięknie zeszło chyba za gęste bo jest jak dywan,ale oni takie jest powinno się zabierać do góry .Dałem 10marca 200kg i wczoraj 300kg saletry będę skracać modusem i ccc tylko jak ruszy pewnie przyszły tydzień podkarpacie   

dodam jeszcze Duetu star 0,9 +0,5 mondatak na pszenicę taką samą mikstura

Edytowane przez machtomi
Opublikowano
8 godzin temu, Szczerbatek902 napisał:

Czy do skracania Stabilanem można dorzucić siarczan magnezu i jakieś mikro ?

Czy Wy choć trochę umiecie myśleć? Stronę wcześniej analogicznie pytanie, w całym temacie min 200 odp na nie a tu w kółko 

Opublikowano
21 godzin temu, d4rek napisał:

Daj 100kg teraz zadziała za jakiś czas plus to co rozsiałeś wcześniej dopiero działa wiec dożywiona jest. W fazie strzelania dasz pozostałe 150kg i będzie ok ja tak planuje dać.

Patrzyłem pogodę,  to w tym tygodniu ma u mnie nie padać,  a w przyszłym cały tydzień mnie nie ma, i masz babo placek.  Byłem na drugim polu, to tam też ruszyło ale dużo słabiej i jest rzadsze.  Do tego ostro ruszyły tam chwasty.  Na już trzeba by było i nawóz i herbicyd

13 minut temu, MalyRolnik18 napisał:

Pryska już ktoś na chwasty ?

U nas może w dwóch miejscach widziałem,  że jeździli. Ale w porównaniu do tego co widzę na AF, to u nas dużo opóźnione uprawy

Opublikowano

Ja już od chwastów tydzień temu pojechałem, wczoraj saletra 200kg i wieczorkiem stabilan plus siarczan magnezu. Zostało tylko T1 i T2

Opublikowano

Witam I o rady pytam:) mam zolte place pszenzyta I nie wiem co to moze byc:( pszenzyto dostalo przed siewem polifoske 6 - 200kg/ha  na wiosne pryskalek RSM 26 130l/ha I na polu pojawil mi sie taki plac zoltego pszenzyta 10m-10m co to moze byc? Opryskalem wczoraj od grzyba moze to dobry kierunek, planuje polac druga dawke rsmu a moze siarczanem magnezu prysnac? Podpowiecie cos

Opublikowano

U mnie twingo kwalfikat i jedno roczne 26.03 poszło  150l RSM 32 i słabo wygląda pola o dobrym pH po zimie ładnie wyglądało.Jutro polecę siarczanem wczoraj poszła druga dawka RSM.O dziwo żyta pryskane w tym samym czasie bardzo ładne aż miło popatrzeć :)

Opublikowano

Również rozlałem 26 marca Rsm, dziś powtórka. Gringo - przez dwa dni piorunująca zmiana na plus. Wyprostowało się i pnie w górę. Na niedzielę pewnie już pierwsze kolanko się pojawi. Tylko że deszczu potrzeba, a tu od ruskiego wieje i bez szans na opady.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Również rozlałem 26 marca Rsm, dziś powtórka. Gringo - przez dwa dni piorunująca zmiana na plus. Wyprostowało się i pnie w górę. Na niedzielę pewnie już pierwsze kolanko się pojawi. Tylko że deszczu potrzeba, a tu od ruskiego wieje i bez szans na opady.

Mam nadzieje że i moje Twingo się ruszy :) Jak narazie trochę powstało ale bardzo jasne jest..