Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ten co teraz sieje to akurat chyba 3 dawkę daje tylko jaki to sens jak gleba sucha i zero opadów. Napewno trzecia bo zboże kolor ma ładny nie ma co gadać ale teraz to przesadził z tą saletra 

Opublikowano

Jak deszczu braknie to i 3 możesz jako dobry wynik przyjąć.

Oby wody nie brakło bo na 5 klasie w dwa tygodnie z nieba do piekła

Opublikowano
17 minut temu, cotamjaktam napisał(a):

, ale jak na 5 klasę gleby złe nie jest. 5 z przodu będzie

1C1E2BD8-7EC9-4931-BEFA-A68F64FFE432.jpeg

Plony to się liczy jak zboże jest w silosie/w stodole czy na skupie a nie na polu 3 miesiące przed żniwami ...

• Like 4
Opublikowano
34 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Przyjdzie grad i będziesz miał dobry poplon, albo zlewa taka że położy i będzie musiał być dobry kombajnista żeby 50% zebrać jak uwałuje ...

Czemu tak koledze źle życzysz i jedziesz go od góry do dołu ? 😅

Ja też licze na 5 z przodu, ale na 3 i 4 klasie 😅

Opublikowano
12 minut temu, toooomaszewski napisał(a):

To nie są złe życzenia...

To spełnienie marzeń...adresata...

..PiS ludziom klepki poprzestawiał...

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

To nie są złe życzenia...

To spełnienie marzeń...adresata...

..PiS ludziom klepki poprzestawiał...

No teraz będziemy się uśmiechać 🤣 PiS czy PO a przepraszam KO to samo dziadostwo.

A dwa jak czytać nie umiesz to post który cytowałeś był odpowiedzią nie do Ryśka tylko kolegi @Tomasz0611. Dziadek zakładaj okulary 

Opublikowano
2 godziny temu, toooomaszewski napisał(a):

Źle nie życzę, tylko życie nauczyło że plon się liczy jak towar zwieziony z pola ...

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, KacperDemczuk napisał(a):

Sprzedałem resztę pszenżyta średnia wychodzi jakieś niecałe 4t/ha…  ale czego tu oczekiwać jak opadów zabrakło. Odbior z pompą 770netto 

IMG_6447.jpeg

To jest z tego roku? Jakie opady miałeś? 

Opublikowano
W dniu 21.04.2025 o 16:46, Azor07 napisał(a):

Tributo siane 15.10.2024 ,150,kg/ha ,stan na 21.04.2025

IMG_20250421_163857.jpg

Też wziołem na rozmnożenie i w podobnym terminie siałem ,moje wygląda praktycznie identycznie 

Opublikowano

Drugi kawałek siałem 01.10.2024 też ładnie wygląda lepsza ziemia tylko trzeci rok z kolei zborze ,a to po ziemniakach i w większości V kl ,będzie porównanie .

Opublikowano
12 godzin temu, KacperDemczuk napisał(a):

Sprzedałem resztę pszenżyta średnia wychodzi jakieś niecałe 4t/ha…  ale czego tu oczekiwać jak opadów zabrakło. Odbior z pompą 770netto 

IMG_6447.jpeg

Łukasz 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, logan3512 napisał(a):

Też wziołem na rozmnożenie i w podobnym terminie siałem ,moje wygląda praktycznie identycznie 

Ile poszło N? U mnie w dwóch dawkach i oprysku mocznikiem wyszło 115 N i ciekawe ile zostało z łubinu 🤔