Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja popatrzyłem  na pogodę że ma w piątek padac,wysiałem N w czwartek  i nie muszę teraz sr** po nogach -ło jejta co to teros bydzie 

Opublikowano
15 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Ojejku jejku jaką to lipę mamy bo nie posielismy 🤣🤣 jeszcze jak tego nie powiedziałeś to jakoś się trzymałem, ale teraz dotarło i lipa 😝 

Ludzie opanujcie się 😉

Roznie moze byc,

Jakos  18 - 19 rok. 5 marca spadl snieg w przeliczeniu na opad okolo 6-7 l.

nastepny opad byl na poczatku maja. Plony slabe

Zreszta ze 3 lata temu bylo podobnie marzec i kwiecien malo opadow, ale w maju zaczelo padac ale plony byly dobre.

Opublikowano
26 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Ojejku jejku jaką to lipę mamy bo nie posielismy 🤣🤣 jeszcze jak tego nie powiedziałeś to jakoś się trzymałem, ale teraz dotarło i lipa 😝 

Ludzie opanujcie się 😉

No ciekawe jak się będziesz śmiał jak będzie kwiecień i zboże bladziutkie będzie 😂 u mnie na wsi też rok temu zaspali i 20 marca sypali pierwsza dawkę to zboża tragedia 

Opublikowano
1 minutę temu, dantur96 napisał(a):

u mnie na wsi też rok temu zaspali i 20 marca sypali pierwsza dawkę to zboża tragedia 

Siałem w zeszłym roku 15 marca chyba jak dobrze pamiętam i wcale złe nie było, wcześniej nie dało się wjechać w pole, w tym roku już jest posiane, ale to ze względu na +15 za tydzień, jakby było +5 w ciągu dnia i mrozy w nocy to bym jeszcze czekał.

Opublikowano
4 minuty temu, dantur96 napisał(a):

No ciekawe jak się będziesz śmiał jak będzie kwiecień i zboże bladziutkie będzie 😂 u mnie na wsi też rok temu zaspali i 20 marca sypali pierwsza dawkę to zboża tragedia 

I co pochlastać się ma? Rozumiem ze z Ty sobie strzepiesz ze ktoś mz blade? Ludzie w życiu a już wyjątkowo tu zapominają ze tona więcej czy mniej zdrowia im nie da. ch*j z tego za taki zarobek.  Ja wolę z sąsiadem fajnie pogadać tez przy zniwach....a tu licytacja, gdzie blade gdzie ciemne, kto ma więcej z przyczepą czy bez....debile😀

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, dantur96 napisał(a):

Nie bój żaby jakie w kwietniu moje będzie. Tamten rok był specyficzny to fakt, ale nie wierzę że jak ktoś 20 marca sypał to już zboże tragedia, takie bajki to możesz tu co niektórym opowiadać i ci na pewno uwierzą także możesz nawijać dalej 😉

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Lukas3512 napisał(a):

I co pochlastać się ma? Rozumiem ze z Ty sobie strzepiesz ze ktoś mz blade? Ludzie w życiu a już wyjątkowo tu zapominają ze tona więcej czy mniej zdrowia im nie da. ch*j z tego za taki zarobek.  Ja wolę z sąsiadem fajnie pogadać tez przy zniwach....a tu licytacja, gdzie blade gdzie ciemne, kto ma więcej z przyczepą czy bez....debile😀

Mnie to nie interesuję kto ile zbiera ale jedno jest pewne jak się da wcześniej i w dobrych warunkach to jest lepiej dla roślin.Sam wiem po sobie jakie miałem trawy rok temu jak dostały wcześniej azot.

1 minutę temu, Gimmeshelter napisał(a):

Nie bój żaby jakie w kwietniu moje będzie. Tamten rok był specyficzny to fakt, ale nie wierzę że jak ktoś 20 marca sypał to już zboże tragedia, takie bajki to możesz tu co niektórym opowiadać i ci na pewno uwierzą także możesz nawijać dalej 😉

Szkoda że nie mam zdjęć to byś zobaczył 

Opublikowano
Teraz, dantur96 napisał(a):

Mnie to nie interesuję kto ile zbiera ale jedno jest pewne jak się da wcześniej i w dobrych warunkach to jest lepiej dla roślin.Sam wiem po sobie jakie miałem trawy rok temu jak dostały wcześniej azot.

I dorobiłeś się milionów?  Czy miałeś satysfakcję ze lepiej jak u sąsiada? 

Opublikowano
2 minuty temu, dantur96 napisał(a):

Szkoda że nie mam zdjęć to byś zobaczył 

Koło uja latają mi te zdjęcia naprawdę, więc żadna szkoda. Zajmij się swoim życiem a nie jakie zboże ma sąsiad 

Opublikowano
1 minutę temu, Lukas3512 napisał(a):

I dorobiłeś się milionów?  Czy miałeś satysfakcję ze lepiej jak u sąsiada? 

No dzięki temu mam super paszę wydajność urosła stać Mnie na pracownika i jutro lecę na Malediwy 🤭😂

Opublikowano
48 minut temu, Gimmeshelter napisał(a):

Ludzie opanujcie się 😉

Mnie tam trochę boli, że nie posiałem. Niby śniegu było dużo, niby to, niby tamto, ale tak jakoś lepiej bym się czuł jakbym miał rozsiane 🤷

ostatnie 3dni po 3 powiatach jeździłem i nigdzie ani śladu wjeżdżania w pole. Albo ludzie nie ruszyli, albo siali jeszcze w śnieg, zanim ziemia rozmarzla.

Dziś pokazują w nocy -1, odczuwalna -5. Do tego z rana padał trochę śnieg, a w dzień deszcz. Liczyłem, że może większy mróz pokażą, ale nie zapowiada się. Teraz na chatę wracałem to 2na +.

Opublikowano
2 minuty temu, dantur96 napisał(a):

No dzięki temu mam super paszę wydajność urosła stać Mnie na pracownika i jutro lecę na Malediwy 🤭😂

Biznesmen?  Podaj nip, zaraz się sprawdzi ilu zarejestrowanych pracowników i zusu płacisz 😃 bo może się okazać że lecisz....ale ba małe diwy....a nie Malediwy 

Opublikowano
1 minutę temu, dantur96 napisał(a):

Najpierw Malediwy później kanary tylko nawozy muszę posiać żeby mieć lepsze od sąsiada 🤭😂

Tak tak kanary tez masz za jazdy bez biletów.  Uważaj na rogi, żeby nie urosly😃

6 minut temu, dantur96 napisał(a):

Najpierw Malediwy później kanary tylko nawozy muszę posiać żeby mieć lepsze od sąsiada 🤭😂

Jaki ten nip bo przeoczyłem? 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dantur96 napisał(a):

Kto powiedział że na czarno 😂

Taki Gonzo bez nip i nie chce darmowej reklamy?  Nie odpisuj juz

Edytowane przez Lukas3512
Opublikowano
Godzinę temu, kopin napisał(a):

A ja popatrzyłem  na pogodę że ma w piątek padac,wysiałem N w czwartek  i nie muszę teraz sr** po nogach -ło jejta co to teros bydzie 

Postąpiłem identycznie. Sugerując się zapowiadanymi opadami piątek/ sobota. Dużym ociepleniem za kilka dni i raczej niewielkimi szansami w najbliższym czasie na opady, plus tym że u Mnie naprawdę sucho w porównaniu z UB rokiem. W dodatku pamiętam lata , że człowiek czekał a później nie siał bo brak opadów i zboże głodowało.