Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Perez19 napisał(a):

Borowik po centrali kapitalnie wygląda, dostał łącznie azotu 105 kg w czystym składniku i czeka na T1, choć jeszcze dwa tygodnie nie powiedziałbym że bedzie tak gesty. 5 klasa ziemi.

20250413_172518.jpg

Przyjdzie czerwiec to się przerzedzi 😉

Opublikowano
21 minut temu, SawekBraczyk napisał(a):

Skrzypionka chyba to jest.? Też to dziś zauważyłem. 

Skrzypionka. Trzeba będzie coś dorzucić do T1/R1. Coraz więcej się tego pojawia. A najgorsze jest to że po sąsiedzku są dwa pola gdzie rolnicy nie dbają i zboża wyglądają słabo - tam tego nie uświadczysz. A ja mam obok hektar ładnego pszenżyta i z każdym ciepłym dniem coraz więcej tego się pojawia. 

Opublikowano
56 minut temu, michalcium napisał(a):

Ten wirtuoz to nic rewelacyjnego cena została a jednej substancji czynnej brak ja lecę w tym roku wszystko duetem 

A ja właśnie chciałem dać coś lepszego bo warte są tego. Oko cieszą pola 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Przyjdzie czerwiec to się przerzedzi 😉

Na pewno jak znowu przyjdzie taka susza jak w tamtym roku że miesiąc trafił się bez deszczu😉 Chwilowo trzeba sie cieszyc ze zboza jak na ten czas prezentuja pie na prawde bardzo dobrze

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Masz za dużo pieniędzy chcąc dawać teraz saletrę gdy opadów nie zapowiadają?

teoretycznie pokazuje 10l na ten tydzień, pytanie czy tej mieszance to jeszcze pomoże- nie wiem do kiedy pszenżyto zalicza najbardziej intensywny wzrost 

Opublikowano

To czy te zapowiadane 10l spadnie to inna kwestia, ale u Ciebie może dochodzić pozostałość po herbicydach i pytanie czy to zboże ruszy. 

U mnie zapowiadają bardzo mało opadów

Opublikowano
4 minuty temu, dantur96 napisał(a):

W Polsce suszy a zobaczcie co się dzieje we Włoszech chyba stoi tam niż genueński 

I chyba przyjdzie on do nas, niby dlugoterminowa słabo się sprawdza, ale coś pod koniec kwietnia ładne opady nadają, przynajmniej u mnie w lubelskim 

Opublikowano
2 minuty temu, lexiflexi napisał(a):

I chyba przyjdzie on do nas, niby dlugoterminowa słabo się sprawdza, ale coś pod koniec kwietnia ładne opady nadają, przynajmniej u mnie w lubelskim 

To i u mnie nadają konkretne opady od 24 kwietnia ale wątpię żeby aż tak długo się przemieszczał 

Opublikowano
Godzinę temu, dantur96 napisał(a):

To i u mnie nadają konkretne opady od 24 kwietnia ale wątpię żeby aż tak długo się przemieszczał 

Wszystko możliwe, chmur linką nie przyciągniemy, trzeba czekać, choć u nas póki co w lubelskim jest git 

Opublikowano

Mam delaro forte na zabieg t1 w jęczmieniu i pszenżycie. Jutro chciałem pryskać ale widzę wiatr i potem opady prognozują. Będzie 4h okienko między wiatrem a opadami, jechać? Czy lepiej zrobić w środę wieczorem? Czwartek i piątek po 24 stopnie przy dużym nasłonecznieniu nadają więc już raczej ciężko z tym wtedy 

Opublikowano

jak faktycznie tyle będzie to rozpuści i wsiąknie w wierzchnią warstwę strat nie będzie na mocznik ostatnia chwila sam się czaje 

Opublikowano
6 godzin temu, damianos95 napisał(a):

Panowie siać 2 dawkę azotu w postaci mocznika jak zapowiadają 5l opady ?

Siać ale nie mocznik tylko saletrę 

• Like 1