Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, konio1011 napisał:

Dokladnie mialem wycene na fenda 310 power z tuzem i amortyzowana osią za 290 netto takze te 10 tys jeszcze by urwał. Niestety nie chca zalozyc mi tura polskiego a za oryginal( ew quick) chca 50 tys netto.. taki drogi tur mi nie potrzebny

Jakie są koszty I, II i dużego serwisu?

Opublikowano (edytowane)

Jak chcesz go brać to ustal sobie te koszty, aby nie było niespodzianek. Ja widziałem kiedyś gazetowe porównanie kosztów serwisowych F1 z innymi markami, to ceny były 2-3x względem marek które nie były F1.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

3 tys za pierwszy serwis w fendzie seria 300. to ja placilem 13 lat temu watpie ze teraz bedzie taniej.a fendt to nie jest john deere o to trzeba dbac.

290 tys netto za 310 z tuzem to szczerze watpie.przez telefon moze ci taka gada jak przyjdzie do pisania umowy to wyjdzie z 340,jesli 313 kosztuje powyzej 400

Edytowane przez fendt8188
Opublikowano (edytowane)
Coś mi się zdaje @konio1011 że mogłeś dostać wycenę F1 310 w wersji power i standardowym wyposażeniu dla tej wersji.
Dodasz przedni tuz, jakiś nie najgorszy pakiet oświetlenia, amortyzowana oś i kabinę, może jeszcze pompę wielotłoczkową + elektrozawory i już śmiało przekraczasz 50 tys. zł netto za to wyposażenie. 290 tys. zł netto + 50 tys. zł netto i jest cena podana przez @fendt8188 po jakieś 15 tys. zł netto pomiędzy wersjami i za 313 robi się około 400 tys. zł netto.

W standardzie w wersji power nie masz też układu pneumatycznego, a jak ktoś zechce go wybrać to pewnie zapłaci słono. Zaczepy musisz też dobrać. Nad błotnikami skrętnymi z przodu też bym się mocno zastanowił.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Wielki polonista sie znalazł. Ciekawe czy sam nie popełniłes nigdy bledu piszac na telefonie na przyklad w rekawiczkach. Upajacie sie nasmiewajac z innych. Nie w temacie to sie po co się wypowiadac

Opublikowano

Takie odbijanie piłeczki co jest tańsze....  jak nie porównacie identycznego wyposażenia  f1/mf (poza skrzynia oczywiście) to możecie sobie gadać "że fenda to mi wycenili taniej jak maseja". A to żadnego sensu nie ma.

Opublikowano
4 godziny temu, kewin123 napisał:

A co to jest gadrzet?😄

Powiedział co wiedział. Z twoją wiedzą to zapraszam na forum polonistyczne a nie rolnicze. :) Pozdrawiam

Opublikowano
uzytkowniq napisał:

Takie odbijanie piłeczki co jest tańsze....  jak nie porównacie identycznego wyposażenia  f1/mf (poza skrzynia oczywiście) to możecie sobie gadać "że fenda to mi wycenili taniej jak maseja". A to żadnego sensu nie ma.

mam identyczny pogląd na sprawe, już nie jeden był mocny na tym forum że kupił tak tanio ciągnik a inny przepłacił, a teraz nie którzy pewnie stwierdzą że koncern oszalał ale jak powiem że wersja np. 7716s w wersji maxymalnie standardowej bez żadnych obciążników bez żadnych amortyzacji na dyna 6 bo nie wiem czy da się dyna 4 wstawić bo było by jeszcze taniej na najtańszych najwęższych oponach, bez radia, bez koguta, na klimatyzacji manualu, chyba że ktoś chce sam nawiew i se szybe uchyli, na najzwyklejszym grammerze może wyjść w granicy 300netto a full wyposażony 7716s na dyna vt, amortzycja max, prowadzenie równoległe, wersja exclusive najszersze kapcie, najmocniejsze pompy i wyjdzie w granicach 500netto tylko jeszcze nie wiem dokładnie ile. a chłop będzie orał tym i tym i jak nie jeden mówi za różnice se kupi mieszkanie w mieści an wynajem i będzie zarabiało na exploatacje. To takie gadanie nie wielu na tym forum podaje dokładną specyfikacje ciągnika. Każda marka powinna mieć konfigurator, case ih ma ale tylko w wersji na Wielką Brytanie, a u nas nie działa bo każdy chce się nachapać na różnicy w zakupie

Opublikowano
Macius napisał:

Pytanie dokogoś kto ma masseya a mianowicie czy opłaca się kupować masseya z 7716 z monitorem. Ułatwia on prace?? czy to tylko fajny gadrzet? 

napisz do czego będziesz używał tego ciągnika , bo monitor kilka funkcji pokazuje przydatnych i ułatwiających prace, ale tez i poglądowych

Opublikowano

Ciężko dwuznacznie powiedzieć czy warto wydać te 10tys, u mnie monitor przydaje się głównie do sprawdzania poślizgu, spalania, można zarządzać nim maszyną z isobusem nie potrzebny jest dodatkowy monitor, możesz wrzucić sobie kamere na wyświetlacz , zarządzać wydatkiem pompy w zależności od pary elektrozaworów, ja wykorzystuje to w siewniku i rozrzutniku przeważnie, no i programujesz etapy pracy elekrozaworów. a pozatym z plusów w odsprzedaży będzie miał wyższą wartość i chyba tyle, z minusów to -10tys w portfelu i jak nie wykorzystasz go to takie wydanje pieniędzy bezcelowe.

Opublikowano
paweljrfarmer napisał:

Panowie, nie w temacie, ale widzę, że orientujecie się w cenach. Ile kosztował JD 6105RC przed promocją?

za 95rc w takim prawie najwyższym wyposażeniu jakie można było założyć do niego, nie było womu z przodu, nawigacji, węższe opony skrzynia już nie pamiętam jak się nazywała ale z 3półbiegami i 5 głównych chyba a tak to reszta chyba maximum to wychodził jakieś 270netto

Opublikowano
Dnia 1.02.2019 o 01:12, Kos_pl napisał:
Coś mi się zdaje @konio1011 że mogłeś dostać wycenę F1 310 w wersji power i standardowym wyposażeniu dla tej wersji.
Dodasz przedni tuz, jakiś nie najgorszy pakiet oświetlenia, amortyzowana oś i kabinę, może jeszcze pompę wielotłoczkową + elektrozawory i już śmiało przekraczasz 50 tys. zł netto za to wyposażenie. 290 tys. zł netto + 50 tys. zł netto i jest cena podana przez @fendt8188 po jakieś 15 tys. zł netto pomiędzy wersjami i za 313 robi się około 400 tys. zł netto.

W standardzie w wersji power nie masz też układu pneumatycznego, a jak ktoś zechce go wybrać to pewnie zapłaci słono. Zaczepy musisz też dobrać. Nad błotnikami skrętnymi z przodu też bym się mocno zastanowił.

dobrze tutaj zauwazyles.brak ukladu pneumatycznego.to jednak w tych czasach duzy problem . trzeba sie dobrze zastanowic zakupujac fendta w wersji power.