Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Case puma 130 19x6 pod obciążeniem 650 tył 520 przód, miękka oś obciążnik tona, bez tuza 250 netto dobra cena?

Trochę kiepska ta cena mi za 260 tys netto proponowali pume 130 ale cvx z tuzem miękka oś i kabina i chyba elektrozawory na wyjściach ale nie jestem pewny. Opony jak u ciebie i przy negocjacji warto brać pod uwagę pompę hydrauliczną żeby dali większą 140 l/min i nie będzie problemu z np siewnikiem pneumatycznym.

Opublikowano

A tak co do tej mocy znamionowej i maksymalnej to lepiej przy zakupie ciągnika patrzeć na moc znamionową bo później można się zdziwić:P, że nie ciągnie jak maszyna sąsiada:D

Opublikowano

Kolego 110 koni to jego moc znamionowa maxxuma 110 a max. to 143 według jakiejś tam normy :P i zerknij tutaj... http://www.caseih.co...ntrollerEP.aspx

nie musisz mi mówić bo taki ciągnik posiadamy w gospodarstwie już od jakiegoś czasu, i on ma 110 KM a 143 to tylko z boostem max co jest osiągane tylko w specyficznych warunkach, i tak jak kolego wyżej pisal patrząc na moc maxx można się zdziwić i potem powstają teorje że dany ciągnik nie mam tej mocy co powinien mieć

Opublikowano (edytowane)

przy pracy na wom, w transporcie powyżej 13 biegu (tylko skrzynia 16x16 17x16), i moc nie jest od razu zwiększana do maxx tylko stopniowo wraz ze wzrostem obciążenia

Edytowane przez qazi
Opublikowano

Szkoda że dopiero od 13 biegu a nie na przykład od 6 km/h. Przedstawiciel Class'a mi mówił że u nich tak jest.

A jak będę orał i włącze wom żeby chodził na sucho to się moc nie zwiększy <www.naiwne.kombinacje.pl :D>

Opublikowano

ten dopalacz jest faktycznie od 13 biegu wzwyż oraz na załączonym womie (z tym, ze musi on być dość mocno obciążony bo powiedzmy z jakimś opryskiwaczem czy rozsiewaczem nawozów nie działa. dopiero z rototillerem mi sie włacza)

co jeszcze- ten skok mocy jest baaardzo odczuwalny. mam u siebie taką górkę, że jak jadę z 2 pełnymi przyczepami, to traktor mocno spowalnia.

To jest taka góra, ze na 13 już prawie prawie by się dało podjechać, ale jednak troszekę mocy braknie. Do czego zmierzam. Jak z 13 zredukuję na 12, to pomimo tego, ze traktor jedzie wyraźnie wlolniej, to jest nieporównywalnie słabszy- muszę szybko dawać 11, bo by mi sie zaraz zadusił.

Opublikowano

Powiedzcie jesli możecie ile będe musiał dać za New Holland t4.85 w wyposażeniu:skrzynia(12x12) 40 km/h,Hamulce hydrauliczne przyczepy,Wycieraczka/ spryskiwacz szyby tylnej,Odchylana kolumna kierownicy,Dach otwierany ,Fotel instruktora z pasami bezpieczeństwa,Filtry obiegu powietrza,Radio z odtwarzaczem MP3,Fabryczne obrotowe światła ostrzegawcze (1/2),klima,Teleskopowe lusterka ze szkła bezodpryskowego,obciążniki 6 x 40kg,opony wąskie(technologiczne), 2 pary wyjść hydraulicznych z góry dzieki :)

Opublikowano

Cennik a to co trzeba zapłacić to dwie różne rzeczy.To,że sprzedaż ciągników spadła działa na korzyść kupującego,do tego dochodzi jeszcze brak środków z prowu i można prowadzić naprawdę sensowne negocjacje.

Opublikowano

Witam chciałem się zapytać dlaczego cena nh t7.220 i case puma 215 są identyczne skoro nh ma 167 mocy znamionowej a case 213 bodajże ... oba w full wypasie . dodam jeszcze że odpowiednikiem case jest nh t7.260 .

Opublikowano

Koledzy a co sądzicie o T 4.85 cena za ful wypas skrzynia 24x24 z półbiegiem 145tys. Zastanawiam się czy T 4 będzie lepszy czy wybrać TD 5.95??

Kociołek a jakie wyposażenie? Cena za t4.85 dobra tylko , ja bym jeszcze targował te kilka tyś . Jakie masz ceny za td5.95 i t4.85 i w jakim wyposażeniu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v