Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Claas to takie sam Składak jak ursus.

Osie carraro, silniki fpt/JD, skrzynie Powershift GYMA (wspólne z MF), skrzynie bezstopniowe ZF (prawdopodobnie bo nikt prawdy nie powie) - na pewno w Xerionie jest ZF. Ze względu Na skrzynię kabiny są bardzo podobne w ułożeniu przycisków do MF

Opublikowano
18 minut temu, sumek666 napisał:

440 jest mniejsza niz T6. Tutaj musisz porównać Ariona 510 który jest praktycznie identyczny. W fajnym wyposażeniu dostałem wycenę na 276 tyś zł do negocjacji. TUZ, oska, kabina, opony 600R38, automatyczna klima, wyposażenie CIS z niekolorowym wyświetlaczem. Moim skromnym zdaniem Claas ma najlepsze kabiny. 

440 ma mniejszy rozstaw osi w porównaniu do t6 125.Ale analizując wagi całego CNH odpowiedniki t 6 mają znacznie mniejsza masę podstawową około 4900 kg ,hollahd podaje około 500 kg więcej, nie wiem z jakiej racji.Dla porównania Arion 440 ma masę katalogową 5100 kg . Ciężko odnaleźć się tym gąszczu danych tym bardziej że dopatruje się tu rozbieżności między t 6 a reszta odpowiedników CNH

Opublikowano
10 minut temu, rocco0987 napisał:

Mam NH i Claasa

W taki razie obiektywnie oceniasz. A który tańszy pod względem eksploatacji :części, serwis ?

3 minuty temu, sumek666 napisał:

Ja porównuje zawsze rozstaw osi, DMC oraz udźwig TUZ i nacisk na osie. Niestety z tym ostatnim parametrem to ciężko jest znaleźć wiarygodne info. 

No to przemawia za t6, ale cena i kabina jak dla mnie lepsze w arionie 400.

Opublikowano
12 minut temu, tomek15h napisał:

W taki razie obiektywnie oceniasz. A który tańszy pod względem eksploatacji :części, serwis ?

No to przemawia za t6, ale cena i kabina jak dla mnie lepsze w arionie 400.

Co powiecie na temat nh t5.120 ec

Opublikowano

Upisałem się a później przypadkiem kliknąłem jakąs kombinacje na klawiaturze i całość mi usunęło ;/ Z grubsza wymiany płynów w tych samych godzinach, spalanie mniejsze w claas, serwis lepszy NH ..Claasa mam krócej wiec jeszcze nie było takich awarii jedynie pompa płynu chłodniczego na gwarancji, NH najwięcej wyniosła mnie naprawa przedniego koła- łożysko uszczelniacze satelity i regeneracja całej tej zwrotnicy coś ponad 5tyś.  Jeszcze co do masy w prospektach mój Nh byl chyba blisko tone cięższy.

Opublikowano
7 minut temu, rocco0987 napisał:

Upisałem się a później przypadkiem kliknąłem jakąs kombinacje na klawiaturze i całość mi usunęło ;/ Z grubsza wymiany płynów w tych samych godzinach, spalanie mniejsze w claas, serwis lepszy NH ..Claasa mam krócej wiec jeszcze nie było takich awarii jedynie pompa płynu chłodniczego na gwarancji, NH najwięcej wyniosła mnie naprawa przedniego koła- łożysko uszczelniacze satelity i regeneracja całej tej zwrotnicy coś ponad 5tyś.  Jeszcze co do masy w prospektach mój Nh byl chyba blisko tone cięższy.

Ciężki wybór z tymi ciągnikami,trudno się zdecydować. Dzięki za opinie .

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, tomek15h napisał:

Podwyższą albo i nie - zapewne uda im się kilka maszyn upchnąć na ten chwycik marketingowy. Strategia kołowania potencjalnego nabywcy trwa w najlepsze.

Jak będą wstawiać DPF-y to na pewno podwyższą cenę o jego koszt, tak jak to kiedyś zrobiło JD jak do DPF dodawało SCR. Nic nie wezmą na siebie, zobaczysz. Pytanie czy jeszcze firmy nie zakombinują tak, aby zmiany zrobić od 1 stycznia 2020 roku, bo dla wprowadzanych na rynek silników o mocy z przedziału 56-130 kW jest roczne moratorium.

A determinacja do nie wprowadzania DPF u Agco była kiedyś duża:

http://blog.agcocorp.com/2015/04/massey-ferguson-trouble-free-emissions/

@rocco0987 przy jakim przebiegu u NH łożysko koła padło + zwrotnica do regeneracji?

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

sumek666 napisał:

To ja się spotkałem z lepszym tekstem w Claasie. New Holland T6 to gowno. Nasz Arion jest zdecydowanie lepszy: patrzę na typa i mówię: A silniki to jakiej marki macie?  (Claas w modelach Arion 400 i Axion 800/900 korzysta z silników FPT natomiast w serii Arion 500/600 silników JD) Claas w serii 600 też już teraz ma FPT.

Opublikowano
5 godzin temu, sumek666 napisał:

Claas to takie sam Składak jak ursus.

Osie carraro, silniki fpt/JD, skrzynie Powershift GYMA (wspólne z MF), skrzynie bezstopniowe ZF (prawdopodobnie bo nikt prawdy nie powie) - na pewno w Xerionie jest ZF. Ze względu Na skrzynię kabiny są bardzo podobne w ułożeniu przycisków do MF

No nie taki sam nie przesadzaj ,sam posiadam 420 ariona od niedawna i muszę powiedzieć że  jak na razie odpukac  trafiony zakup  co prawda dopiero 300 godzin  i ciągnik z ładowaczem pracuje ale komfort pracy wysoki  ,pozdr

Opublikowano
5 godzin temu, rocco0987 napisał:

Mam NH i Claasa

Jakie modele

11 minut temu, kewin123 napisał:

No nie taki sam nie przesadzaj ,sam posiadam 420 ariona od niedawna i muszę powiedzieć że  jak na razie odpukac  trafiony zakup  co prawda dopiero 300 godzin  i ciągnik z ładowaczem pracuje ale komfort pracy wysoki  ,pozdr

Jaka cena  i jakie wyposażenie 

Opublikowano
2 godziny temu, Kos_pl napisał:

Jak będą wstawiać DPF-y to na pewno podwyższą cenę o jego koszt, tak jak to kiedyś zrobiło JD jak do DPF dodawało SCR. Nic nie wezmą na siebie, zobaczysz. Pytanie czy jeszcze firmy nie zakombinują tak, aby zmiany zrobić od 1 stycznia 2020 roku, bo dla wprowadzanych na rynek silników o mocy z przedziału 56-130 kW jest roczne moratorium.

A determinacja do nie wprowadzania DPF u Agco była kiedyś duża:

http://blog.agcocorp.com/2015/04/massey-ferguson-trouble-free-emissions/

@rocco0987 przy jakim przebiegu u NH łożysko koła padło + zwrotnica do regeneracji?

Jakoś 3tyś godzin, może było by taniej i mniej roboty gdybym po pierwszej naprawie sprawdził co zrobił serwis. Ogólnie najpierw zaczeło lać olejem, podniosłem go i zobaczyłem że jest luz na kole więc wezwałem serwis. Odkręcili koło i zaczeli rozbierać tą zwrotnice od wewnątrz, narazie łożyska nie ruszali bo okazało sie ze obróciło w tym odlewie tulejkę na półosi, żeby nie kupować całej tej zwrotnicy za około 6tyś stwierdzili że mają gościa co to przetoczy dorobi nową tulejke i bedzie śmigać za nie duże pieniądze. Tak też się zgodziłem, więcej u mnie nie rozbierali skoro i tak muszą całość zabrać na warsztat. Pare dni, przywieźli, złożyli i fajnie... Po dwóch miechach patrze koło coś krzywo,  podniosłem i znowu luz. Wydaje mi się że zabrali całość do toczenia i zapomnieli rozebrać od strony łożyska, zwłaszcza że inni mechanicy to rozbierali a inni przywieźli. Po prostu naprawili od wewnątrz miejsce wycieku ale łożysko przyjechało takie samo jak pojechało i wgl tej strony nie rozbierali. Wtedy może wystarczyło dokręcić nakrętkę i skasować luz ale nie dopilnowałem, akurat rzepak gonił do siania, poza tym nie przyszło mi do głowy aby sprawdzać serwis. Za drugim razem okazało się że już ani w nakrętce ani ośce nie ma gwintu i znów całość do przetoczenia i gwintowania plus dorabianie nakrętki i nowa satelita.  Przy pierwszej robocie sprawdzaliśmy drugie koło i nie było luzu a po dwóch miesiącach już był, ale wystarczyło dociągnąć.

53 minuty temu, rolnik404 napisał:

Jakie modele

Nh ten co w galerii 6030 w wersji PC coś jak teraz mniejsze T7 a claas axion 850

Opublikowano
3 minuty temu, rocco0987 napisał:

Jakoś 3tyś godzin, może było by taniej i mniej roboty gdybym po pierwszej naprawie sprawdził co zrobił serwis. Ogólnie najpierw zaczeło lać olejem, podniosłem go i zobaczyłem że jest luz na kole więc wezwałem serwis. Odkręcili koło i zaczeli rozbierać tą zwrotnice od wewnątrz, narazie łożyska nie ruszali bo okazało sie ze obróciło w tym odlewie tulejkę na półosi, żeby nie kupować całej tej zwrotnicy za około 6tyś stwierdzili że mają gościa co to przetoczy dorobi nową tulejke i bedzie śmigać za nie duże pieniądze. Tak też się zgodziłem, więcej u mnie nie rozbierali skoro i tak muszą całość zabrać na warsztat. Pare dni, przywieźli, złożyli i fajnie... Po dwóch miechach patrze koło coś krzywo,  podniosłem i znowu luz. Wydaje mi się że zabrali całość do toczenia i zapomnieli rozebrać od strony łożyska, zwłaszcza że inni mechanicy to rozbierali a inni przywieźli. Po prostu naprawili od wewnątrz miejsce wycieku ale łożysko przyjechało takie samo jak pojechało i wgl tej strony nie rozbierali. Wtedy może wystarczyło dokręcić nakrętkę i skasować luz ale nie dopilnowałem, akurat rzepak gonił do siania, poza tym nie przyszło mi do głowy aby sprawdzać serwis. Za drugim razem okazało się że już ani w nakrętce ani ośce nie ma gwintu i znów całość do przetoczenia i gwintowania plus dorabianie nakrętki i nowa satelita.  Przy pierwszej robocie sprawdzaliśmy drugie koło i nie było luzu a po dwóch miesiącach już był, ale wystarczyło dociągnąć.

Nh ten co w galerii 6030 w wersji PC coś jak teraz mniejsze T7 a claas axion 850

W okolicy spółdzielnia też ma nh t6 i zmagała się z podobnym problemem w przednim napędzie.

Opublikowano

Niedaleko facet ma identyko mój, ale już z oznaczeniem T7.xxx i słyszałem że całkiem potargało przód. Niektórzy mówią że to od wożenia opryskiwacza na przednim tuz, on już z tą przednią beczką nie jeździ ale nie wiem czy właśnie z tego powodu.

Niedaleko facet ma identyko mój, ale już z oznaczeniem T7.xxx i słyszałem że całkiem potargało przód. Niektórzy mówią że to od wożenia opryskiwacza na przednim tuz, on już z tą przednią beczką nie jeździ ale nie wiem czy właśnie z tego powodu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v