Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam przedstawie wycenę trzech ciągników

Maxxum 150 x-line miękka oś i kabina, przedni tuz, 4 pary hydrauliki skrzynia 17x16 - 324 tys netto, cena wogule nie do przyjęcia nawet nię będe negocjował bo nikt ze mnie nię będzie ribił debila wyskakując z taką ceną.

John deere 6135M miękka oś i kabina przedni tuz skrzynia 24x24 - 310 tyś netto ale spor do utargowania  myśle  że za 290 do wyrwania ale niestety to 4 cylindry tak więc odpada, 6120M z taką konfiguracją 260 netto.

John Deere 6155M miękka soś i kabina przedni tuz skrzynia 20x20 - 340 tys netto do targowania

Dilerzy chyba pomieniali się na głowy z pewną częścią ciał co dotych cen. Chyba trzeba szukać jakiejś używki z początku 2000 roku i dać sobie spokuj z tą modernizacją.

Edytowane przez tomek81ja
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

To ja dorzucę jeszcze Nh t5 95 Power shuffle Hamulce pneumatyczne przyczep Napęd i blokada zał elektro hydr Tylny tuż z dodatkowymi siłownikami 3 pary hydrauliki Fotel pneumatyczny klima Przednie Obciażniki 380 kg Wyższe ogumienie Cena niby po rabacie 168 tys netto Trochę dużo pójdzie zejść coś jeszcze?

Opublikowano
23 godziny temu, konio1011 napisał:

Steyr 4115 Profi multicontroler , 24x24, amortyzowana os i kabina, przedni tuz, 4 pary wyjsc i jakies drobne duperele 280 tys pierwsza wycena.. zejda do 250??

to mi dzisiaj zaśpiewali 330 tyś za Case Maxxum. Parskłem śmiechem. Fakt, że skrzynia 50 km/h ale bez jaj

jakie opony?

@tomek81ja masz racji trochę... popierdoliło. nie dość, że sprzedaż kuleje to jeszcze co chwile ceny podnoszą. W JD mi otwarcie diler powiedział promocji inie będzie dopóki dobrze się sprzedają.

Opublikowano
21 minut temu, sumek666 napisał:

co jaki model?

Szczerze? Żaden. Każdy ciągnik jest spoko i chyba tylko cena zadecyduje. Chyba, że postawię na sprawdzonego lokalnego dilera to JD

jaki model maxxuma tyle kosztuje.

Ja mam podobne odległości do dealerów czy to case, czy jd i nh. Ale jak mam dać za 6120m 280, to mam za tą cenę nh na lepszej skrzyni. Pytanie co będzie wytrzymalsze i gdzie mniejsze koszty serwisu?

Opublikowano
3 godziny temu, tomek81ja napisał:

witam przedstawie wycenę trzech ciągników

Maxxum 150 x-line miękka oś i kabina, przedni tuz, 4 pary hydrauliki skrzynia 17x16 - 324 tys netto, cena wogule nie do przyjęcia nawet nię będe negocjował bo nikt ze mnie nię będzie ribił debila wyskakując z taką ceną.

John deere 6135M miękka oś i kabina przedni tuz skrzynia 24x24 - 310 tyś netto ale spor do utargowania  myśle  że za 290 do wyrwania ale niestety to 4 cylindry tak więc odpada, 6120M z taką konfiguracją 260 netto.

John Deere 6155M miękka soś i kabina przedni tuz skrzynia 20x20 - 340 tys netto do targowania

Dilerzy chyba pomieniali się na głowy z pewną częścią ciał co dotych cen. Chyba trzeba szukać jakiejś używki z początku 2000 roku i dać sobie spokuj z tą modernizacją.

Witam.pewnie ,że daj sobie spokój lepiej jakieś maszyny nowe zamiast ciągnika  to full kasy jakby nie patrzeć  a używanym to samo zrobisz co nowym .

Opublikowano

Case Maxxum Multikontroler 115. Wycena z dnia 05,12.2018 - Kisiel Jasionka. Kwota netto 298 000 netto  -szok !!!

Wyposażenie ponad standard ; amortyzowana oś ,maksymalna prędkość 40 km/h przy zredukowanych obrotach,przedni tuz ,hydraulika bez elektrozaworów,automatyka przekładni.Cena ostateczna. Jak dla mnie to w tych wycenach i cennikach jest  multum niejasności ,daje to  ogromne pole do manipulowania ceną i urabiania potencjalnego nabywcę .

Panowie sprzedawcy szaleją bo wyczuli że zakupy na prow ruszają. Ale chyba upadli na głowę myśląc że dam im takie pieniądze za to wydmuchane żelastwo.

Przy tych cenach to my rolnicy realnie niczego nie zyskujemy z tej dotacji. Skandal i grabieżcze praktyki w biały dzień!

Portal przetargowy to jedna wielka, cicha zmowa sprzedających ,jeśli z nikim się nie ugadasz to nikt nie odpowie na twoją ofertę kupna, a powinni w rzeczywistości konkurować ceną między sobą . Nie zgadzajcie się na ich wysokie ceny i nieuczciwe propozycje.

18 godzin temu, konio1011 napisał:

Wiem tylko pytam o 24 bieg bo nie wiedzialem ze jest opcja 50

Skrzynia Aktiv Ariwe 8 ma w standardzie  23 biegi osiąga 40 km/h przy maksymalnych obrotach silnika(około 2200). Po zamontowaniu 24 biegu może mieć 40 km przy obniżonych obrotach silnika (eko 40 km/h). Po odblokowaniu i dołożeniu hamulca przedniej osi możemy jechać z prędkością 50km/h przy obrotach silnika 2200.

Taki przekaz otrzymałem od szpeca-handlowca case co mi jest gotów sprzedać maxxuma mtltikontroler wyposażonego w tą skrzynię.

Opublikowano
No to widzisz ja za Steyra 4115 to sama co maxxum 115 280 netto i do negacjacji w kuj pom. Takze leca niektorzy ostro w kulki. Od nowego roku sie zacznie pewnie podwyzki + 10% i okazje za 300 netto bo prow ostro ruszy
Opublikowano

Rolnicy którzy umieją liczyć to przy takich cenach zrezygnują z zakupu ciągnika na modernizację bo przecież ciągnik i tak nie jest punktowany. Ja jeśli nie kupię ciągnika 6 cylindrów, miękka oś i przedni tuz do 270 tyś to rezygnuje z ciągnika. Rolnicy nie dajmy z siebie robic idiotów czas pokazać dilerom i producentom pijawkom środkowy palec , to po paru miesiącach sami zmondrzeją.

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem NH DC i miał 24 biegi! k**wa nie wiedzą co sprzedają. I jechał 40 km/h przy ok 1700

Dilerzy z ch*jami na łby się zamienili. k**wa widać że ich kryzys nie dotyczy

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Ja miałem NH DC i miał 24 biegi! k**wa nie wiedzą co sprzedają. I jechał 40 km/h przy ok 1700

Dilerzy z ch*jami na łby się zamienili. k**wa widać że ich kryzys nie dotyczy

Moja propozycja jest taka. Nie dogadujcie się z dilerami na portal przetargowy. Sami wystawiajcie na portalu maszyny jakich potrzebujecie a dilerzy niech walczą o wasze oferty.Jeżeli sami się nie zmobilizujemy to będą robili z nami i naszymi pieniędzmi co im się spodoba.

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, tomek15h napisał:

Moja propozycja jest taka. Nie dogadujcie się z dilerami na portal przetargowy. Sami wystawiajcie na portalu maszyny jakich potrzebujecie a dilerzy niech walczą o wasze oferty.Jeżeli sami się nie zmobilizujemy to będą robili z nami i naszymi pieniędzmi co im się spodoba.

Dobrze gada !!!

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tomek15h napisał:

I wtedy Korbanek sprzeda Ci Arbuza.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v