Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, przemo89 napisał:

Prawda to że od marca 10 % podwyżki w NH czy ściemniał sprzedawca?

Podobno miało być 3 % ale czy jest to nie wiadomo. Ciekawa sytuacja jak w nowym prowie zrobią modernizacje i zwrot będzie np 100 tyś gdzie maszyny kosmos poszły do góry... 

Daje 5 lat a za 80-90 km będziemy płacić 300  tyś netto, o sorry  już stoi na olx 6090m 2020 rok  za 320 tyś 😱 prognoza na koniec roku w CNH- t7 start od 370tyś T6  od 300+ t5 ec 250tyś TD5 180 TYS. Co dalej strach patrzeć ... 

Edytowane przez mtz55
Opublikowano

Pewnie wszędzie idą podwyżki ,ale CNH chyba próbuje wykorzystać statystyki sprzedaży .Podobnie było z 10-15 lat temu kiedy NH był w cenie podobnej do Zetora czy nawet belarusa Sprzedaż mocno wzrosła ,a potem  ceny ostro w górę.

Opublikowano

puma 150 rocznik 2016 odpalasz masz 7 zawsze na postoju klikasz zającem aż do 13 i przełączysz rewers albo puszczasz sprzęgło jak kto woli, i jedzie od cała filozofia

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Nie mam pumy ale to ma jakieś wielkie znaczenie ruszyc z 12 a 13? Świat sie zmienia z którego biegu sie ruszy czy jak?

JESt to przejście między koszami więc czuć zazwyczaj to dośc znacznie nawet chyba ksiązka podaje aby pod obciążeniem tego unikać...

Mam tak samo odpalam 7 następnie do 12 póki nie ruszymy 13 nie wrzucimy...

Edytowane przez mtz55
Opublikowano
2 godziny temu, arku3060 napisał:

puma 150 rocznik 2016 odpalasz masz 7 zawsze na postoju klikasz zającem aż do 13 i przełączysz rewers albo puszczasz sprzęgło jak kto woli, i jedzie od cała filozofia

na jakiej skrzyni tak jest? Na DC też są te przeskoki?  

Opublikowano
1 godzinę temu, rocknrollnik1 napisał:

na jakiej skrzyni tak jest? Na DC też są te przeskoki?  

Full powershift 19x6 dostepna w pumie i magnumie i odpowiedniki NH. DC NOWE dziecko podejrzewam że wkrótce trafi do pumy... 

Opublikowano
52 minuty temu, mtz55 napisał:

JESt to przejście między koszami więc czuć zazwyczaj to dośc znacznie nawet chyba ksiązka podaje aby pod obciążeniem tego unikać...

Mam tak samo odpalam 7 następnie do 12 póki nie ruszymy 13 nie wrzucimy...

To co to za wynalazek jak ruszyć z większego biegu nie można, a przerzucania z 12 na 13 należy unikać pod obciążeniem? Jak tym jeździć?

Opublikowano

Oglądałem na placu maxxuma cvx i mam kilka pytań odnośnie tej skrzyni. Skrzynia ma 3 tryby. Drogowy jest najmniej agresywny a i tak ta skrzynia jakość dziwnie działa. To jest normalne że jadąc do przodu dodając gazu dżojstikiem cofniemy dżojstik maksymalnie do tyłu to on jakby robi takie nagle hamowanie ? Prawie mnie z siedzenia wyrzuciło. Ta skrzynia nie ma w ogóle wybiegu ? Używa ktoś z Was tych skrzyni ? 

Opublikowano
Dnia 6.03.2021 o 09:20, rocknrollnik1 napisał:

Pewnie wszędzie idą podwyżki ,ale CNH chyba próbuje wykorzystać statystyki sprzedaży .Podobnie było z 10-15 lat temu kiedy NH był w cenie podobnej do Zetora czy nawet belarusa Sprzedaż mocno wzrosła ,a potem  ceny ostro w górę.

Podobnie z kubotą w 2007r w tydzień czasu 15-20 procent do góry

Opublikowano

Dobrze że mi się udało zamówić przed podwyżkami :)  Ciekawe czy dealer wyrobi się z terminem dostawy. Na umowie mam niby do 5 kwietnia i jest też zapis o karze jaką musi zapłacić za każdy dzień zwłoki. Chciał bym jak najszybciej go mieć bo wiosną wywóz obornika i orka. 

Jak zamawialiście to przeważnie w terminie przychodziły Wasze NH? 

Opublikowano (edytowane)

0,02% zaliczki to 2zł dziennie w przypadku zaliczki 10 000 ;) Ten znaczek % po liczbie 0,02 robi sporą różnicę ;) Musiałbyś mieć 2% dziennie, żeby to było 200zł.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v