Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dodatkowa moc jest dostępna w transporcie oraz przy pracy z WOM.

To nie jest chwyt marketingowy. Tylko Ty tak uważasz cały czas oskarżając NH, że coś ukrywa. 

Wyraźnie jest to opisane w folderach reklamowych oraz na stronie www. A, że ktoś nie czyta to już nie wina CNH. 

Osobną kwestią jest to, że nigdy ciągnik nie ma tyle mocy  ile podaje katalog. 

Opublikowano
7 minut temu, sumek666 napisał:

Zmierzyli na hamowni po wgraniu nowego programu?

Jeżeli wgrali mapę od T6.175 to usunęli z niej boosta? Ile wzięli? 

Mi w Rolserwisie powiedzieli 1700 zł plus dojazd. Bez hamowni.

2600 ale z hamownia bo tak to nawet nie wiesz co ci wgrają a za to zapłacisz. Mój 4 razy mapę przyjął a 6 koni mu odjęło bo jakiś limiter go trzymał także po każdej wgranej mapie koniecznie trzeba zhamowac ciągnik. Maja kilka map możesz z boostem sobie wgrać albo bez. Od 145, 155,165,175 

• Thanks 1
Opublikowano

Ja miałem porównanie starej TMki i nowej T7s, boost nic nie dawał. TMka mimo 10koni mniej nie bardzo odstawała za to mniej paliła

Porównanie w mandal do uprawy bezorkowej i kuhn sitera,uprawa i siew rzepaku. 

Opublikowano

Twoim zdaniem Claas Axion 950 ma 950 KM? A Lexion 7800 ma 7800 KM? 

Czy gdzieś kiedyś NH napisał, że moc na ma masce to jest moc znamionowa? 

Odpowiedź brzmi nie. Jak kupujesz ciągnik patrząc tylko na maske to gratuluję. 

Opublikowano (edytowane)

bo tak sobie go oznaczyli. To tak jak 125 ma 115 chyba itp itd....

Btw jakie masz oznaczenie na masce w zetorze a jaką moc?

Edytowane przez Mikruss
  • Like 1
Opublikowano

Ja prdl....a co za roznica....mogą podawać sobie nawet odleglość w latach świetlnych miedzy najblizszymi galaktykami wokol Drogi Mlecznej. Masz dane techniczne w karcie pojazdu i tyle...

• Haha 2
Opublikowano

A ursus c360 ma 360 KM. Nie rozumiem tego twojego kłócenia się o napis na masce. Jakoś do Kuboty Zetora czy Claasa nie masz takich zarzutów "bo na masce inaczej napisane i chco oszukać ludzi kurła" Dosłownie jak dziecko "-zoba ile ma na liczniku! -pa 260 pojedzie!"

• Like 2
Opublikowano

Panie Sumek mam wielu znajomych co mają Nh i każdy mówi jedno ze to co podają jako moc trzeba odliczyć 10-15% i w uciagu to jest i czuć . Nawet w wielu pismach rolniczych było to powiedziane . Nie mam nic do nh są ładne fajne  ale ta moc podawana przez nich w prospektach ma się słabo do realiów. 

Opublikowano

A udowodnić Ci, że twój farmtrak nie ma tyle co w prospekcie? 

Poza tym czy ja gdzieś napisałem, że NH  ma tyle koni co w prospekcie ? 

W każdym jednym nowym ciągniku brakuje KM i Nm.

Opublikowano

Moc zawsze podawana jest bezpośrednio z silnika, a im więcej bajerów i bardziej skomplikowana skrzynia tym mniej mocy na kołach. Dlatego też ciągnik z skrzynią całkowicie mechaniczną będzie miał więcej mocy na kołach od ciągnika i takiej samej mocy z skrzynią powershift czy bezstopniową

• Like 1
Opublikowano

Ale ja wiem że nie ma klimatyzacja alternator chłodnica pompa hydrauliki to wszystko  powoduje spadek mocy na punkcie ostatecznym czyli uciągu czy wałku ja to wiem doskonale . Tak samo porównanie mocy z ciągnikiem z lat 2000 gdzie nie było żadnych norm a teraz  co są to jakieś. Je porozumienie

Opublikowano
54 minuty temu, zkordalski napisał:

Ale ja wiem że nie ma klimatyzacja alternator chłodnica pompa hydrauliki to wszystko  powoduje spadek mocy na punkcie ostatecznym czyli uciągu czy wałku ja to wiem doskonale . Tak samo porównanie mocy z ciągnikiem z lat 2000 gdzie nie było żadnych norm a teraz  co są to jakieś. Je porozumienie

Bzdury.. W wolnej chwili wrzucę wykresy moich ciągników. Wszstkie NH. Wszystkie od nowości u mnie. Wszystkie "chipowane" TM130 2004r (chyba fabrycznie bez EGR), T7.210AC 2012r ( EGR i AdBlue) oraz T5.95EC 2014r (EGR i DPF). Wcale silnik w TM nie miał procentowo bogatsze serii od pozostałych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v