Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

my właśnie mamy kupić jakiegoś następcę tl100 tylko nie wiadomo czy brać t5 ec z 3.4 czy czekać na t5 ac/dc z 4.5 Nie wiadomo też jak to będzie z ceną tych ciągników :/ EDIT: Albo zupełnie dowalić, do t6070 ładowacz i zamiast tl100 wziąść jakiegoś t7 hd albo t8 najmniejszego 😂

Opublikowano
4 minuty temu, SZKOPSSON napisał:

Jak sie o cene martwisz to bierz t5. Na starym silniku bo powiem Ci jedno napewno podrozeja ile pewnie kolo 20 % a jak masz hajs to bierz t8

20% AC względem EC?

Przed chwilą, Bartek933 napisał:

To jeszcze nie sprawdzona 

No nie sprawdzona. Ale jest genialna :)

Opublikowano

Byc moze Ja swojego Steyra kupowalem 3 lata temu od tamtej pory nie jestem na biezaco bo zakup ciagnika mnie nie interesuje. Teraz za prasa rolujaca zmiennokomorowa sie rozgladam i prawdopodobnie wezme Case od tego samego dilera co traktor, chociaz podoba mi tez zielna nir mowie tu o claasie tylko tym razem Mchale.

Opublikowano

sumek666 napisał:

T8.320 jest najmniejszy. Chyba 280 KM znamionowe ma.

Nie licz na to, że T5.AC będzie tańszy niż 250 tys ;)

hmm tylko ile taki t8.320 może kosztować? Widzieliście nowy podłokietnik w t8 Stage V? Z silnika mają wyciągnąć jeszcze 25 dodatkowych koni.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 24.01.2019 o 13:16, tomek81ja napisał:

co nigdy nie było problemu z trwałością skrzyni dyna w mf to poczytaj fora. Są to bardzo wygodne w uzytkowaniu skrzynie ale trwałością nie grzeszą

Dynashift czy Dyna 4-6? Jakiego typu są problemy?

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Na skrzyni Dynashift jeździłem 8 lat jednym ciągnikiem - zero problemów. Teraz mam nieco młodszy na tej samej skrzyni i jest ok. Szkoda, ze nie ma Dyna-6😊 Problemem często jest sposób użytkowania a później rodzą się niepotrzebne awarie.

Co do skrzyni DC w NH. Już kilka lat jest montowana w wybranych ciagnikach ale właściciel o tym nie wiedział. Testowali sobie. Info od dealera.

Opublikowano

Szczegółów nie znam, ale montowali wyrywkowo co jakiś czas zanim w ogóle słyszeliśmy o skrzyni DC. Poza tym stara seria ciągników G miała dobrą skrzynię biegów a od jakiegoś czasu zrobili jej mniejszą kopię i ot wielka nowość.  Tylko nie wiem o którą dokładnie chodzi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v