Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

bialy2005 To szybko, ja pumę zamówiłem przed nowym rokiem i ma być za miesiąc gdzieś. Oryginalnego przygotowania pod navi nie chciałeś ?  W steyr tez jest ten pakiet wnętrza w cenie jak w pumie ? ( lusterka elektryczne, fotel skórzany, klima automat itp ) 

Edytowane przez Mateusz19980916
Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek5060YouYube napisał:

@maroko Szybko maja Ci przywieźć NH, mój ma być wyprodukowany 18 maja, a u dilera ma być 10 czerwca. 

Szybko, ale u mnie to było priorytetem żeby traktor był na wiosenne prace.  Ogólnie facet nawet uspokajał że nawet jak zamkną fabrykę z powodu Covid to i tak będzie bo ma już numery itp. 

A jeszcze pytanie. Czy orka pługiem zagonowym 4 skibowym kverneland na resorze, 14 '', 35 cm na skibę to nie za dużo na początek dla niego? Ziemia 3-4 klasa.

Opublikowano
1 godzinę temu, mars napisał:

Co myślicie o niebieskim t5 100ec jestem już prawie dogadany ale chętnie wysłucham opinie 

Też jest to jeden z moich typów. Czy można wiedzieć za ile dogadany po tych podwyżkach i jakie wyposażenie?

Opublikowano
1 godzinę temu, maroko napisał:

Szybko, ale u mnie to było priorytetem żeby traktor był na wiosenne prace.  Ogólnie facet nawet uspokajał że nawet jak zamkną fabrykę z powodu Covid to i tak będzie bo ma już numery itp. 

A jeszcze pytanie. Czy orka pługiem zagonowym 4 skibowym kverneland na resorze, 14 '', 35 cm na skibę to nie za dużo na początek dla niego? Ziemia 3-4 klasa.

Przecież nowe ciagniki są juz ,,dotarte”, niech idzie w robote bo jak jakiś problem to żeby na gwarancji wyskoczył.

• Like 3
Opublikowano
23 godziny temu, bialy2005 napisał:

Wycenialem jednego i drugiego w identycznych wyposazeniach po negocjacjach wyszla taka sama cena biirac pod uwage czas gwarancji. bo na Niebieskiego jest 1 rok i musisz doplacic 12tys cennikowo do 3 letniej, a w case czy steyr jest standardowo 3lata. Taka puma 150 full powershift, kola 650 r42 i 600 r30, lepsza pompa 150l, isobus, 16 led, marka opon bez wyboru, siedzenie komfort delux, 5 par hydrauliki, tuz i oska, automatyczne odciagi ramion tuz, ogolnie w miare doposazony bez navi 370netto

Biały te ciągniki z elektrozaworami czy mechaniczne zawory? 

Opublikowano

A jeśli mogę wiedzieć... cóż za firma wyceniała i kiedy? Mi za taką  newke  T7.190 powiedzieli 390 tylko że wybór  opon Michelin, oś  belkowa, i obciążnik na tuza, elektryczne lusterka i automat Klima.

Ciągnik z konfiguratora, nie z placu

Wycena z 20 lutego. 

A puma w pierwszym tygodniu  marca 400 netto też z konfiguratora...

Opublikowano (edytowane)

Niby dobrze piszesz, tylko chcąc  Michelin  masz marne szanse  że na nie trafisz bez wyboru. A będąc na placu u dilera wszystko prawie na Mitasie( dawny Continental), A micheliny były,  tylko r38, albo byly r42, tylko 710... no i jeden Qń  stał  na vredestein.

@bialy2005 czyli mój przedstawiciel chyba mocno drogo  nie wyliczył  jeśli mam jeszcze amortyzację osi, i zapomniałem dodać, łącznik hydrauliczny i sterowanie z blotników. 

Edytowane przez Wojtynka1504
Opublikowano
Wojtynka1504 napisał:

Niby dobrze piszesz, tylko chcąc  Michelin  masz marne szanse  że na nie trafisz bez wyboru. A będąc na placu u dilera wszystko prawie na Mitasie( dawny Continental), A micheliny były,  tylko r38, albo byly r42, tylko 710... no i jeden Qń  stał  na vredestein.

@bialy2005 czyli mój przedstawiciel chyba mocno drogo  nie wyliczył  jeśli mam jeszcze amortyzację osi, i zapomniałem dodać, łącznik hydrauliczny i sterowanie z blotników. 

sterowanie na błotniku tez mialem ale bez lacznika bo mam na stanie jeden wolny i amortyzację takze ma, jedynie zrezygnowalisny z lusterek el., przygotowania pod nawi nie chcialem bo bedzie dokupiony zestaw z rtk na kier który bede mogl przelozyc do innych starszych ciagnikow. Ciagnik pod ten program musi byc max 330netto i juz nie chciałem utrudniac bo i tak beda kombinacje.

Opublikowano
2 godziny temu, pawelol111 napisał:

Mam kolegę co robi w NH. Poleca Vredesteina. Mierzylismy opony to w Alliance brakuje szerokości względem deklaracji i guma do d*py. Mitas przyzwoity. Treleborg pęka.

Z treleborgiem się zgadzam, i na pewno jeśli będę mógł to go będę unikał. Szwagier  ma przy plugu od nowości   to mówi że po pękana.. opona. 

W NH6050 mamy Continental i też spekana jak diabli pod kolcami z boku opony. Byłem na wulkanizacji to gość mówił  że tego Continentala robił Mitas, i nawet ten Mitas co  jest na nowych ciagnikach, jest  identyczny jak Continental z 2010 roku  na ciagnikach.. znajomy 4 wsie dalej już wymieniał, bo tak samo pękaly..

Także jak na moje to Mitas, i Treleborg odpada bo mam źle doświadczenia z nimi 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v