Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bartek933 napisał:

To był ten mniejszy, stał na placu. Ledwo ukręcił a nowy ciągnik

mógł być zapowietrzony. mój po wymianie filtrów musiał popracować z dużym obciążeniem żeby się odpowietrzył strasznie wredne są co chodzi oto

Opublikowano

T6 na mrozie - 20 zapalił  prawie bez problemu. Ok pół godz się grzał i po tym czasie zaczęły wyświetlać wszystkie chyba błędy jakie się dało i gasł. Wina letniego paliwa

Opublikowano
Bartek933 napisał:

Czy ciągnik z kilkoma godzinami na liczniku może być zapowietrzony?

może być nieodpowietrzony od nowości w tych ciągnikach lepiej żeby paliwa nie zabrakło bo pomka zasilająca to takie barachlo

Opublikowano
10 godzin temu, maroko napisał:

Pytanie odnośnie finansowania fabrycznego. Czy opłata przygotowawcza jest gdzieś ''ściśle'' określona jaka ma być? Czy dealer sam sobie może kwotę wybrać?

Akurat opłatę przygotowawczą można mocno ponegocjować, jest możliwość konkretnie zejść z kwoty. 

Opublikowano

Wiem, tylko że u mnie to już po zawodach. Poszła zaliczka już i umowa podpisana wcześniej. Niby miałem zrobioną symulację oferty finansowania fabrycznego ale po podpisaniu umowy zmienił się wkład własny na wyższy. Chciałem żeby obliczyli jeszcze raz i mi przysłali. Inna osoba liczyła w innym programie jak miałem podpisać umowę a inna później i zupełnie inaczej to wyglądało. Ale jest ok.

Pytanie z innej beczki.

Jak kupuję ciągnik w części sfinansowany z kredytu fabrycznego to w dowodzie rejestracyjnym będę ja tylko czy też bank?

Opublikowano

Ty będziesz właścicielem, tylko przy typowym leasingu właścicielem jest firma udzielająca leasingu. W finansowaniu fabrycznym z tego co się orientuję, w przeważającej części jest to pożyczka leasingową, czyli bardziej jak kredyt bankowy, wtedy jesteś Ty właścicielem i widniejesz w dowodzie rejestracyjnym. Ps. Jak warunki ok, to dobrze, w każdym razie, opłata przygotowawcza to chyba najłatwiejszy punkt do negocjacji przy fabrycznym i mocno zależy od tego kto robi ofertę, nie musze mówić, że najlepiej ktoś wyżej ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

z tego co się dowiedziałem to np na 8 lat  bez wpłaty własnej,oprócz opłaty przygotowawczej i zwrot vatu po 3 miesiącach , koszt końcowy to 1,7 % całej kwoty.Podobno można jeszcze negocjować.Rata stała i przez to oprocentowanie spłaca się procentowo w większej kwocie na początku,a  kwotę za maszyny w mniejszej.W ten sposób spłata wynosi 113% całości.Taka to polityka.Nie wiem ,czy to dobrze wyjaśniłem,ale tak dostałem na wydruku.

@maroko  a Tobie jak policzyli?

Edytowane przez rocknrollnik1
Opublikowano (edytowane)

Czas oczekiwania na NH przedłużył się na 4 miesiące, przynajmniej u mojego dealera bo ma teraz zamówione prawie 20 ciągników. Mam tylko nadzieje, że będę miał ciągnik na podwórku przed 20 czerwca

Edytowane przez Piotrek5060YouYube
Opublikowano
1 godzinę temu, radzioRS napisał:

No to jak zwykłe kredyty hipoteczne pierw spłacamy odsetki + rata a potem zostaje sama rata

4 godziny temu, rocknrollnik1 napisał:

z tego co się dowiedziałem to np na 8 lat  bez wpłaty własnej,oprócz opłaty przygotowawczej i zwrot vatu po 3 miesiącach , koszt końcowy to 1,7 % całej kwoty.Podobno można jeszcze negocjować.Rata stała i przez to oprocentowanie spłaca się procentowo w większej kwocie na początku,a  kwotę za maszyny w mniejszej.W ten sposób spłata wynosi 113% całości.Taka to polityka.Nie wiem ,czy to dobrze wyjaśniłem,ale tak dostałem na wydruku.

źle napisałem.Koszt roczny to 1,7% ,a nie końcowy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomek904 napisał:

New Holland td5.95 z placu 2020r na kołach 420/85r34 162tys netto dobra cena?

Zależy jakie wyposażenie, niżej masz t5.85 praktycznie za tą samą cenę i rocznik 2021 a nie 2020.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 godzin temu, radzioRS napisał:

Marko opiszesz jak to finasowanie ci wyszło jaka kwota odsetki wysokość raty itp

6 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

@maroko  a Tobie jak policzyli?

New holland t5.85 2021 rok. cena 206 000 brutto

100.000        - wkład własny

2.512         - opłata przygotowawcza

Finansowanie fabryczne na 3 lata ze spłatą co pół roku. Kredytu 106.000 a spłacić mam 109.339 . Czyli 3.339 odsetek. Procentowo nie podaję bo są różne sposoby liczenia. U mnie jest niby 1,05 % ale wychodzi korzystniej niż 0,69 % z innej oferty.

Jest jeszcze OC 

U dealera  - 1.911 zł

W C.U.K     - 1.250 zł     Jeżeli bym był wpisany tylko ja jako właściciel . Także spora różnica jest :)

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v