Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

TD5 za 175k? 

Ja pier... Zdecydowanie za dużo.

175brutto 142k netto. Nigdy go nie oglądałem, jak zobaczyłem to brak słów, 60tka masywniej wygląda podnośnik, zwolnice... 

Patrzę u każdego to samo z agencją... Mi zostało wniosek o płatność i wojuję z prowadzącym, już drugie podejście... dostałem maila nie ma zgody na Ariona 410. 90km maxymalnej 85km znamionowej. Oświadczenie od producenta że ciągnik ma 85km nie przechodzi. 🤦 Mam dość i raczej się poddam. 

Opublikowano

Mam td 5050 z 2012r pod turem z mokrym sprzeglem 6 tys godzin i poza filtrami, olejami zostala tylko wymieniona linka gazu nożnego w tym roku.

Pedro odr Ci robi czy firma? 

Od 10ha 100km powinno gładko przejść jeżeli nie masz innych młodych ciągników na siebie. 

Nie pisz maila tylko złóż aneks do umowy ze zmianą mocy ciągnika niewielkie zmiany np z 80 na 100 nie słyszałem żeby komuś ar odrzucila

Opublikowano
40 minut temu, pedro2 napisał:

175brutto 142k netto. Nigdy go nie oglądałem, jak zobaczyłem to brak słów, 60tka masywniej wygląda podnośnik, zwolnice... 

Patrzę u każdego to samo z agencją... Mi zostało wniosek o płatność i wojuję z prowadzącym, już drugie podejście... dostałem maila nie ma zgody na Ariona 410. 90km maxymalnej 85km znamionowej. Oświadczenie od producenta że ciągnik ma 85km nie przechodzi. 🤦 Mam dość i raczej się poddam. 

Na ile wycenili ci Ariona 410?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ziomekq napisał:

Czyli ośka, tuz jest ? Kupowany z placu ? 

Z mieką ośką,bez tuza, brany z palcu, bo taki troche przedplanowy zakup był

Edytowane przez Yokosław
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Mam td 5050 z 2012r pod turem z mokrym sprzeglem 6 tys godzin i poza filtrami, olejami zostala tylko wymieniona linka gazu nożnego w tym roku.

Pedro odr Ci robi czy firma? 

Od 10ha 100km powinno gładko przejść jeżeli nie masz innych młodych ciągników na siebie. 

Nie pisz maila tylko złóż aneks do umowy ze zmianą mocy ciągnika niewielkie zmiany np z 80 na 100 nie słyszałem żeby komuś ar odrzucila

To na pozarolniczą. Oni tam mają chyba jakąś swoją głupią granicę 85km bo nie jestem pierwszy, który wnioskował o większy, a kończy się na 85km. Zrobiliśmy za radą doradcy zmianę na 100km i maszyny większe zapotrzebowanie mocy 100-150km i też odrzucili "inwestycja nieuzasadniona ekonomicznie" wg nich to za duży i za drogi sprzęt na start.

31 minut temu, marluk napisał:

Na ile wycenili ci Ariona 410?

255 netto z FL100E na dzoju elektropilot. Sam ciągnik poniżej 215 będzie.

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

To, że moc jest mierzona na WOM nie znaczy, że hamownia podaje wynik z WOM. Widziałem już hamownie, które nawet nie potrafią przeliczyć obrotów WOM na obroty silnika. Moja podaje wynik na silniku. ;)

• Like 1
Opublikowano
Wielka magia, przemnozyc moc na wom przez współczynnik 1.1 :) żeby mierzyć rzeczywiście moc na silniku hamownia musi być podpieta do silnika.

Twoja hamownia nie mierzy mocy na silniku tylko na WOM a następnie korzysta z prostej operacji mnożenia :)

Chyba że masz charakterystyki strat na WOM do wszystkich modeli skrzyń biegów, to zwracam honor ;)
Opublikowano

Toć Ci tłumacze, że moja hamownia podaje moc na silniku. Wynik na wykresie jest to przeliczony wynik z WOM na silnik. Muszę jej podać jaka skrzynia siedzi w ciągniku i ona to uwzględnienia. 

Opublikowano

No właśnie i weź kup byle co, a potem cyrki. Nie pierwszy taki przypadek na forum, że w małych cnh brakuje. Dodatkowo w modelach 85km nie można wziąć mocniejszych osi. Co robić? 😵

Opublikowano

Kolega kupil 716 vario to ciagle coś. Jak nie kostka to siłownika albo jeszcze inne cuda. Ponad 20k wsadzone a niewiele zrobione.

pedro2 napisał:

No właśnie i weź kup byle co, a potem cyrki. Nie pierwszy taki przypadek na forum, że w małych cnh brakuje. Dodatkowo w modelach 85km nie można wziąć mocniejszych osi. Co robić? 😵

Mocniejsza oś to tylko +300kg a zobacz że i bez osi ładnie ciagniki w turach pracują.

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Masz na myśli przednią oś?

Opublikowano
11 minut temu, pawelol111 napisał:

Kolega kupil 716 vario to ciagle coś. Jak nie kostka to siłownika albo jeszcze inne cuda. Ponad 20k wsadzone a niewiele zrobione.

Mocniejsza oś to tylko +300kg a zobacz że i bez osi ładnie ciagniki w turach pracują.

Poczekaj 5-10lat. Case jx już się sypią przednie mosty i nie jest to regeneracja łożyska tulejki bo tylko kadłub zostaje, a zwolnice i mechanizm różnicowy szrot

Opublikowano
27 minut temu, pawelol111 napisał:

To odwieczny dylemat . Kupić nowy pełen elektroniki ciągnik albo mechaniczna używkę w której tez nie wiadomo co jest

• Like 1
Opublikowano

Ja na tego Ariona się napatrzyłem i teraz wszystko do niego porównuję. 40tys droższy, ale to jest nic w porównaniu do skrzyni, silnika, kabiny, nie wspominając o wykonaniu. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v