Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, sumek666 napisał:

bo właśnie nie wiem. nie mam porównania. czysto teoretycznie wszystkie funkcje można ustawić tymi guzikami na zegarami. 

@Pioagri wypowiedz się 

swoją drogą dobra cena

ja tego nie wziąłem do swojej wyceny

Jak dla mnie skrzynia DC super sprawa, testowalem w t6 175 i case axxum 125,monitor moim zdaniem dla bardziej wymagajacych,obie maszyny testowalem bez monitora i było ok. 

Jednak wybór padł na t7 165s i nie żałuję, i nawet porównując DC do RC jaką mam w t7 to stwierdzam, że mi wystarczy RC. Wygodna komfortowa, nie ma tyle funkcji co DC ale jej plusem jest to, że juz długo jest na rynku. Jest cicha co dla mnie ważne czego niestety nie można powiedzieć o EC z t6.

Oczywiście DC ma krótszy czas reakcji i wiele funkcji automatyki obsługi.

Opublikowano

Robiłem wycenę i za T5.120 AC trzeba zapłacić tyle samo co za T6.125 EC na identycznym wyposażeniu. Silniki mają takie same, masy zbliżone, a jednak wygoda w obsłudze skrzyni biegów zdecydowanie na korzyść T5. W mojej ocenie T5 będzie ciekawszą opcją do gospodarstwa kilkudziesięcio hektarowego ze względu na gabaryty.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.10.2019 o 20:48, masa24 napisał:

I jaka ma dokładność to z czego ty korzystasz

EGNOS 15-20cm

http://www.polski-agrofoto.pl/egnos

Dnia 1.10.2019 o 20:56, sumek666 napisał:

Link nie działa 

Teraz działa? Dodałem na kompie a nie z kom... Akurat nie pokazuje "błąd zejścia z trasy" i "numer pokosu" ponieważ nie miałem w tym momencie wyznaczonego przejazdu "A-B". Ta navi noie jest tal prosta w obsłudze jak Amatron 3 czy CCI 1200 ale po dłuższej chwili da ię to ogarnąć... Muszą być ustawione wszystkie parametry takie jak gospodarstwo, pole i operator (oczywiście również nazwa narzędzia, szerokość robocza, odległość elementów roboczych od anteny) ale idzie to ogarnąć... ;)

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano
2 minuty temu, masa24 napisał:

I ile cię kosztował taki zestaw żeby podłączyć gps?? Żadnych opłat rocznych już nie mam. Ja mam matrixa, to tego nie da się podłączyć?

Sprawa trochę złożona do policzenia gdyż elementy zmieniałem/tudzież zamieniałem... :

Mój T7 to AC więc z automatu miał Inetlliview III (ciągnik z 2012 roku). Sprzedałem go za coś ~2000zł a Intelliview IV kupiłem za ~3500 czy 3700zł. Z anteną jeszcze bardziej pogmatwane... Miałem "Mullerowską" A101 od kompletu z Amatrona 3 z rozsiewacza ale z racji kupna opryskiwacza z GPS z anteną AG-Star ta A101 poszła do żyda za 2500zł z kablem a za 2700 kupiłem oryginalną AG372 z 2017roku (było to w 2018 roku więc jeszcze rok jeździłem na odblokowanej korekcji RTX). Reasumując navi wyszła mnie jakieś 2300-2400zł już z dwoma przewodami łączącymi antenę AG372 z ori Intelview IV oraz drugim przewodem z anteny do Amatrona 3 gdyż teraz jedna antena obsługuje mi i navi w ciągniku i Amatrona 3 (przewody zrobiłęm sam)

9 minut temu, sumek666 napisał:

@alvaroalvaro78 jeździsz na znaczniki?

Tak gdyż jazda na navi na "rękę" raz przy raz była by strasznie męcząca... Docelowo chcę sobie złożyć cały zestaw do jazdy automatycznej...

• Thanks 1
Opublikowano

Będziesz rozwijał tę konstrukcję czy tworzył od nowa? 

Czyli mając już IntelliView IV kupuje taką antenę AG372 i mamy ręczne sterowanie na 20 cm tak? Czy da się na tej antenie zejść na 2-3 cm? Od kogo ewentualnie wykupić sygnał?

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Będziesz rozwijał tę konstrukcję czy tworzył od nowa? 

Czyli mając już IntelliView IV kupuje taką antenę AG372 i mamy ręczne sterowanie na 20 cm tak? Czy da się na tej antenie zejść na 2-3 cm? Od kogo ewentualnie wykupić sygnał?

Pewnie że da się zjeść ale przy ręcznym sterowaniu nie ma to sensu... 

Potrzebuję żyroskop (nav controller najlepiej w wersji. III i blok hydrauliczny albo kierownicę elektryczną) żyroskop jest na Olx za 6tys. nowa kiera pod cnh też jest za 10 tyś. I albo korekcja z satelity za 1tys € na rok albo modem i korekcja po gprs.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v