Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do wyboru NH T6 155 vs Case maxum 125 skrzynie elektrocomand co według was będzie zwinniejsze wytrzymalsze i ogóle wygodniejsze i przyjemniejsze w użytkowaniu. Będzie to główny ciągnik na 40ha oraz będzie z turem, będę wdzięczny za rzeczowe sugestie i podpowiedzi.

Opublikowano

Byłem na targach w Koscierzynie i pogadałem chwilę z dealerem Steyr&Case. Za Pume 150 z miękka osią, tuzem, skrzynią 19x6 eco i jeszcze czymś powiedział 319 netto a za pume x w podobnym wyposażeniu 300 netto. Maxxum 125 z miękka osią, tuzem, pneumatyka, skrzynia 24x24 ( chyna bo nie pamietam dokładnie)  220 tyś netto. Steyr 4115 profi w podobnej cenie ale wyposażenia nie pamietam. 

Opublikowano

Z tym Maxxumem to chyba coś pomyliłeś mi w grudniu jak robili wycenę na 115 w podobnym wyposażeniu to wyszło 279 tys. netto. Cena dobra, ale chyba 3 lata temu taka była, a nie obecnie. A jak tak to pytanie w jakiej okolicy po tyle sprzedają?

Słuchajcie, a myślał któryś z Was o Deutz-Fahr, tym modelu z promocji 6130 za 261 tys. netto?

Opublikowano (edytowane)

Tak jest. Dopuszczalne obciążenia osi i DMC są nieadekwatne do ceny tego traktora. A tylny tuz jakiś taki patykowaty.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
9 godzin temu, adam0122 napisał:

Słuchajcie, a myślał któryś z Was o Deutz-Fahr, tym modelu z promocji 6130 za 261 tys. netto?

Wagowo ciągnik klase niżej od maxxuma.

Opublikowano

Masz rację właśnie odwiedziłem ich stronę i od dzisiaj rusza promocja na Maxxuma 125 od 239 tys. netto + 0% finansowania fabrycznego. Będę po niedzieli rozmawiałem ze swoim dealerem Case w okolicy jak teraz będzie się miała wycena Maxxuma.

Opublikowano

To zadna promocja 240 tyś  za 125 km w 4 cylindrach. Ta cena to pewnie za golasa  bez miekkiej osi ani tuza na skszyni 16 i z zaworami mechanicznymi. To tylko chwy marketingowy bo napewno nie żadna okazja.

• Like 1
Opublikowano

Tak, ale inne marki wcale lepiej nie robią. Wiadomo, że to jest trochę takie mydlenie oczu. Każdy z nas ma swój rozum i mimo kolorowych ulotek, i wyuczonych formułek handlowców o tym, że już taniej się nie da, wie że każdą wyjściową cenę na maszynę rolniczą w obecnych czasach trzeba negocjować. Cenę oni nazywają promocją, nie ja :-).

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, tomek81ja napisał:

To zadna promocja 240 tyś  za 125 km w 4 cylindrach. Ta cena to pewnie za golasa  bez miekkiej osi ani tuza na skszyni 16 i z zaworami mechanicznymi. To tylko chwy marketingowy bo napewno nie żadna okazja.

Promocja jest bo 125 w kazdym wyposażeniu wychodzi korzystniej niż 115 w takim samym wyposażeniu.

Edytowane przez Arek
Opublikowano

Aproppo promocji to też jestem jestem sceptyczny do nich ale w Maxxum coś wniosła.

Zamawiany Case Maxxum 125 EC 17 przedni tuż, miękka os, mocniejsza pompa, siłowniki 90,led rzekł gość właśnie mi 255 netto i ani grosza mniej

To się postarał? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v