Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

New Holland t7 165s: przedni Tuz, światła LED, amortyzowana oś, pełne felgi, stabilizatory tylnych ramion, 4 pary hydrauliki, skrzynia 19x6 cena 285 tys netto, dla mnie za drogo, czy ktoś miał lepszą ofertę?

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano
10 minut temu, damianbmw1 napisał:

Ile wam wychodzi mniej więcej OC z AC za nowy ciągnik o wartości ok 200 tys netto?

2300

Opublikowano

Ja bym radził ubezpieczać od kwoty brutto, bo jak wystąpi szkoda to za VAT od faktury wystawionej przez serwis płacicie z własnej kieszeni, ubezpieczalnia was obciąży. Ostatnio od 250 tyś brutto, na oryginalnych częściach pełen pakiet zapłaciłem 1850 zł.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, artur21 napisał:

maxxum multicontroller to jest inny ciągnik, mniejszy gabarytowo, raczej niemożna ich porównywać

Racja, wydawało mi się, że @artur21 pyta o t6.

@wodzu a czy vatowiec może ubezpieczyć od kwoty brutto? Z tego co mi wiadomo to nie bo przy wypłacie odszkodowania musisz oświadczyć czy odliczyłeś vat od maszyny czy nie, jeśli tak to dostaniesz wypłatę w kwocie netto.

Edytowane przez Arek
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Ja ubezpieczylem w cnh industrial bo PZU i inne jeszcze drożej wychodziło 

Opublikowano

Najtaniej  ubezpieczenie  wychodzi w PZU ale nie jako  agrocasco a  jako   normalne komunikacyjne. Za cały pakiet na  fulu     ciągnik oo wartości  447 tyś netto   wyszło    2510 zł .  Jednakże  CNH Industrial  a  właściwie ich broker  ubezpieczeniowy Watson czy też wotson , nie  akceptuje  tej  oferty i  zmusza do  ubezpieczenia u nich   za   4700 zł . Tak było w naszym przypadku .  Concordia ma   dodatkowo zakres   ubezpieczenia od  wpadniecia  ciała obcego i   tego chce  Broker. Zakres ten  w  przypadku ciągnika   nie ma zastosowania  -  to zakres  dla kombajnów i  sieczkarni  samojezdnych.   

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

No było coś takiego jak pamiętam cos ok 250 zł za firme zewnętrzna ale i tak każda mi zaśpiewała drożej więc już u nich ubezpieczylem, dobre i 500 zł w kieszeni 

Opublikowano

Z CNH jest jeszcze problem taki, że jak zdecydujesz się u nich na ubezpieczenie mając finansowanie fabryczne na 5 lat to przez 5 lat trzeba mieć ubezpieczenie u nich oraz wartość rezydualna przez te 5 lat liczą od nowego ciągnika a firmy zewnętrzne przeliczają na nowo co roku. 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

U mnie się zmienia w tamtym roku przyszło prawie 300zl mniej na wszystkich maszynach a czy teraz w kwietniu znowu ujma to się okaże 

Opublikowano

Z którego roku? bo masz stary typ wycieraczki. Gdzie masz sterowanie prędkością wałka? I ile prędkości? Tam gdzie ja mam, to Ty masz zaślepione i mam 3 prędkości. Skrzynkę narzędziową też mam po drugiej stronie. Ile za niego dałeś? jeśli można wiedzieć? i jeszcze jedno. Opuszcza Ci podnośnik przy wyłączonym silniku?

Opublikowano

2016, jutro minie 3 lata od zakupu a sterowanie walkiem mam z drugiej strony razem z reduktorem od biegow pelzajacych. Predkosci walka mam 2 Ceny Ci nie zdradze ale warto bylo, tanszy niz claas tak jak juz pisałem.

364C2064-0E91-440D-99FE-9FD27CA9E457.jpeg

87C8C4A5-C7EB-4702-961C-B2D399C4176B.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v