Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@sumek666 Do skrzyni EC 17x16 jest już chyba potrzebna taka pompa. Elektrozaworów nie musisz brać, tego jestem pewien, bo sam konfigurowałem z 4 parami zaworów mechanicznych. Dopłata do pompy CCLS w przypadku T6 nie jest jeszcze duża - coś około 1,6 tys zł jak dobrze pamiętam. Hamulce na przedniej osi kosztują kilka razy więcej.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano

Przy całej sympatii do grupy CNH sądzę że ceny ich są już nie do przyjęcia na tle konkurencji. Jak wyżej porównałem Maxxum 150 i Pumę 15 to puma wyszła 20 tys taniej i to dało mi do myślenia.
Wyceniłem podobnie skonfigurowanego Deutza6 165 i wyszło tylko 20 tys drożej a John Deer 6 155R wyszedł taniej o 15 tys!!!
W tych moich wypocinach istotne jest to że ceny dotyczą dość wysokich specyfikacji ponieważ przy podstawowych CNH dalej wypada lepiej ale wynika to z tego że w podstawie są dość ubogie.
Zastanawiam się mocno czy nie pożegnać się z marką i całym koncernem.
Dodatkowo wkur...o mnie jak się dowiedziałem że jak raz zrobią ci imienną wycenę z CNH np od Case Kisiel to wszyscy inni dealerzy CNH mają do niej dostęp wzorują się na niej i ni ch...a nie dostaniesz lepszej oferty np od dealera New Hollanda.

Opublikowano
1 godzinę temu, falcon83p napisał:

Dodatkowo wkur...o mnie jak się dowiedziałem że jak raz zrobią ci imienną wycenę z CNH np od Case Kisiel to wszyscy inni dealerzy CNH mają do niej dostęp wzorują się na niej i ni ch...a nie dostaniesz lepszej oferty np od dealera New Hollanda.

To raczej bajka, negocjowałem z case i nh i ptzedstawiciele nie wiedzieli co drugi oferował. Bo doszło do takiej negocjacji że z nh był "jakiś" głowny przy negocjacjach i zablefowałem że case za odpowiednik chce 200 tyś , rzeczywiście chcieli 210 tyś . To przedstawiciel nh chcial potwietdzenia telefonicznego od przedstawiciela z case (oczywiście nie dopuściłem do tej rozmowy aby nie palić sobie kontaktu w case) w ostateczności pocili się aby zejsc do ceny 198 tys (chcialem 195 tyś).

Opublikowano
1 godzinę temu, forterra11441 napisał:

Mówisz oczywiście o cenach katalogowych? Jakoś nie wierzę, że Puma 150 wychodzi drożej niż JD 6155R, bo za JD trzeba liczyć ok. 400 tys. netto.

Mówię o cenach ofertowych.

Opublikowano

Warto się pchać w nowego td 5.85 lub w farmalla ? czy lepiej dołożyć do t5.85 DC, jak to może wychodzić cenowo ? sądzicie że w zimę będą jakieś promocje na np: finansowanie fabryczne ?

Opublikowano

Cześć.
Czy  NH T7 z SideWinder i elektrozaworami oraz sekwencjonowaniem na uwrociach występuje bez monitora.
Bo jeśli tak to jak zaprogramować sekwencje i z czego odczytywać na jakim biegu jesteśmy bo chyba nie na tym mikro wyświetlaczu w desce?
W Case Puma z Multiucontrollerem nie ma klasycznej deski ale zawsze są dwa wyświetlacze na słupku kabiny i tam jest podgląd pod programowalne sekwencje nawet jeśli nie mamy w kabinie monitora. Proszę o jakieś wyjaśnienie.

Opublikowano

Oglądałem ostatnio t4s w kutnie u dilera new holland, mieli fajna promocje na tego maluszka - ciekawa opcja. Jak ktos szuka mniejszego traktora to warto wybadac.

Opublikowano
Dnia 26.08.2018 o 19:34, Bakłażan napisał:

Warto się pchać w nowego td 5.85 lub w farmalla ? czy lepiej dołożyć do t5.85 DC, jak to może wychodzić cenowo ? sądzicie że w zimę będą jakieś promocje na np: finansowanie fabryczne ?

Też się zastanawiam ale u mnie raczej t5 85 DC . Cena to 160 tyś netto

wyposażenie :

1. ehr

2. skrzynia 24x24

3. opony przód 380 , tył 480

4. Full oświetlenie

5. Mocniejsza pompa

Opublikowano
Dnia 21.08.2018 o 23:09, Kos_pl napisał:

@sumek666 Do skrzyni EC 17x16 jest już chyba potrzebna taka pompa. Elektrozaworów nie musisz brać, tego jestem pewien, bo sam konfigurowałem z 4 parami zaworów mechanicznych. Dopłata do pompy CCLS w przypadku T6 nie jest jeszcze duża - coś około 1,6 tys zł jak dobrze pamiętam. Hamulce na przedniej osi kosztują kilka razy więcej.

To nie hamulce tylko cała przednia oś jest innej kategorii, to tego dochodzą inne pierdoły i nie jest to takie tanie

Co do skrzyń. Jeździłem EC i DC posiadam AC. Skrzynia DC jest bardziej komfortowa niż EC, ale jak gdzieś czytam że DC jest porównywalna z AC to ja nie wiem czy ten ktoś tak naprawdę użytkował obie te skrzynie. AC (i wszystkie bezstopniówki jak by się nie nazywały) biją na łeb komfortem choćby przy nawrotach

Dnia 30.08.2018 o 17:35, falcon83p napisał:

Cześć.
Czy  NH T7 z SideWinder i elektrozaworami oraz sekwencjonowaniem na uwrociach występuje bez monitora.
Bo jeśli tak to jak zaprogramować sekwencje i z czego odczytywać na jakim biegu jesteśmy bo chyba nie na tym mikro wyświetlaczu w desce?
W Case Puma z Multiucontrollerem nie ma klasycznej deski ale zawsze są dwa wyświetlacze na słupku kabiny i tam jest podgląd pod programowalne sekwencje nawet jeśli nie mamy w kabinie monitora. Proszę o jakieś wyjaśnienie.

Jeżeli chodzi ci o HTS pierwszej generacji (standard) to tylko program do "nagrywania" wykonywanych czynności, których ręcznie nie zmienisz. HTS drugiej generacji jest w pełni programowalny na monitorze zdalnie przez operatora a także można zmieniać każde parametry każdej sekwencji tj. czas, przepływ, wyzwalacz sekwencji, itd.

Osobiście mam HTSII i jest to fajna sprawa z agr. ur-siew. HTS I ma podgląd na desce rozdzielczej na tym małym wyświetlaczu (chyba) bo przepływy i inne rzeczy związane z hydrauliką (dużo by o tym pisać) można ustawiać za pomocą pokrętła w podłokietniku (strasznie to mało komfortowe i trzeba znać instrukcje na pamięć by to sprawnie wykonać) zaś monitor dwa lub trzy dotknięcia i zmieniasz ustawienia wedle uznania bez żadnej instrukcji poprostu intuicyjnie. HTS II dostępny chyba tylko z monitorem bo jest tam dużo funkcji i nie wiem czy by można było się połapać jak by to wyświetlało się na wyświetlaczu na desce rozdzielczej

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.09.2018 o 21:37, macin87 napisał:

To nie hamulce tylko cała przednia oś jest innej kategorii, to tego dochodzą inne pierdoły i nie jest to takie tanie

@macin87 czyli w końcu kupileś T6 na skrzyni AC? T6 145? Jaka ostatecznie cena wyszła?

Odnośnie hamulców i przedniej osi - może i tak, ja pamiętam, że jak powiedziałem, aby sprzedawca zaznaczył DMC 10 500 kg - za 900 czy 950  zł z konfiguratora... heh, to ostatecznie koszt zrobił się na kilkanaście tys. zł - doszły hamulce i z pewnością wzmocniona przednia oś. Wzmocnioną przednią oś można też wybrać oddzielnie z tego co pamiętam za mniej więcej kilka tys. zł.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
Dnia 8.09.2018 o 14:11, KrowieBieszczady napisał:

Jeżeli ktoś tylko z tego względu doposaża w to ciągnik zamiast patrzeć na aspekt bezpieczeństwa, gdy porusza się szczególnie z przyczepami to trochę śmiech... 

w nh podczas hamowania jak naciśniesz mocno hamulec to rozbijesz głową szybę i nie potrzeba do tego hamulców na przedniej osi starczy że załączy się przedni napęd , żeby się bezpiecznie poruszać  z przyczepami to ważniejsze są hamulce w przyczepach niż ciągniku . kilka razy widziałem poskładane zestawy i pogięte zaczepy od przyczep.

Opublikowano
Dnia 8.09.2018 o 13:21, Kos_pl napisał:

@macin87 czyli w końcu kupileś T6 na skrzyni AC? T6 145? Jaka ostatecznie cena wyszła?

Odnośnie hamulców i przedniej osi - może i tak, ja pamiętam, że jak powiedziałem, aby sprzedawca zaznaczył DMC 10 500 kg - za 900 czy 950  zł z konfiguratora... heh, to ostatecznie koszt zrobił się na kilkanaście tys. zł - doszły hamulce i z pewnością wzmocniona przednia oś. Wzmocnioną przednią oś można też wybrać oddzielnie z tego co pamiętam za mniej więcej kilka tys. zł.

To błąd przy konfiguracji. Do zwiększenia  dmc nie potrzeba zmieniać osi w T6.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v