Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

New holland T6 155 4B ten nowy 4 cylindry, amortyzowana os  kabina, skrzynia EC, przedni tuz bez wom, pompa 113l za 250 netto cena z zeszłego tygodnia na teraz, diler straszy żeby szybko się decydować bo podwyżki a jak prow ruszy pełną parą to wtedy cena 20 tys w górę. Mi za ciągnik 4 cylindrowy wydaje  się o wiele za dużo tym bardziej że to NH, za tą kasę mam spokojnie JD 6120M, czy Claasa ariona 440 cis które wydają mi się jednak trochę lepszymi ciągnikami. Za claasem przemawia też serwis w moim regionie mają najlepszy i ekspresowy.

New Holland chwali się się ze jest liderem sprzedaży tak było dopóki mieli 6 cylindrów przy 115 i 125 km. Teraz już nie są konkurencją bo każda marka  6 cylindrów ma od 140 km. Moim zdaniem takim firmom jak New Holland czy Zetor w d*pach się poprzewracało, dobrze szła sprzedaż to teraz ceny w górę.

Opublikowano

Pod jakim względem rozwala konkurencję bo 250 tys netto za 4 cylindry to moim zdaniem nie jest konkurencja no chyba że u was są inne ceny NH. 

Ja wcale nie myślę że NH to złe ciągniki sam byłem zainteresowany starym modelem T6 165 ale niestety już nie produkują. 

Opublikowano

Pedro jak masz brać t5 to lepiej weź t6. Całkiem inny ciągnik, większy, cięższy, silnik ma większą pojemność a cena aż tak mocno się nie różnią. 

Opublikowano

Pedro jak masz brać t5 to lepiej weź t6. Całkiem inny ciągnik, większy, cięższy, silnik ma większą pojemność a cena aż tak mocno się nie różnią. 

ja miałem propozycje za t5 110 190 tys netto a za t6 125 225 tys oby dwa raczej skromnie wyposażone jak na cene, jak dla mnie to te ceny się bardzo mocno różnią 

Opublikowano

nowy maxxum 125 4 cylindry, miękka oś, 17 bieg eco, przedni tuz, amortyzowana kabina, 3 pary hydrauliki 268 netto a multicontroler 273 netto. trochę dużo. 

Pojebało ich chyba. 

Opublikowano

Pytam tylko ile t5 cenią bo już ludzie piszą, ze troszkę lepiej wyposażony bez oski 220. Jestem cały czas za t6, ale to jest przegięcie jd i valtra ma niewiele wyższe ceny porównywalnych modeli.

Opublikowano (edytowane)

Pytam tylko ile t5 cenią bo już ludzie piszą, ze troszkę lepiej wyposażony bez oski 220. Jestem cały czas za t6, ale to jest przegięcie jd i valtra ma niewiele wyższe ceny porównywalnych modeli.

Nie mniej niż 180-185 tys. zł netto za T5 100.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano (edytowane)

Drożej o około 15 - 20 tys zł netto od traktorów T5 z tier 4a.

Skąd wiesz o tej odmie?

Ja tak jak napisałem w innym topiku, wiem że była akcja serwisowa na elementy doprowadzające i odprowadzające olej do turbosprężarki (może też coś jeszcze). Znajomy kupił rok temu NH T5, jeszcze oczywiście w wersji z tier 4a, mówiłem o tym, żeby dokładnie sprawdził czy ma traktor po poprawkach, bo inaczej może mieć problem z turbosprężarką. Ustalane to było z tego co pamiętam na podstawie numeru seryjnego, tak jak np. VIN w autach osobowych. Koniec końców nic już nie trzeba było przy traktorze robić.

Stąd tak dopytuję.

edit: pewnie z tego topiku - http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88378-problem-z-turbin%C4%85-w-new-holland-t5/

Ale może jeszcze ktoś się wypowie.

Edytowane przez Kos_pl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v