Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Arek3125 napisał:

i tak powinno być wszędzie 😀

A co takiego jest w kontroli z MGR ?? Ewidencja zakupów i sprzedaży, faktury za maszyny i tabliczki na maszynach, a i jak punktowane wyposażenie to sprawdzenie czy jest. Jak ktoś uczciwie podszedł do tematu to nie ma się wgl czego bać ;) 

Opublikowano

Część wniosków o płatność jest typowana do kontroli szczegółowej a wtedy: dopłaty umowy stan bydła,paszporty(jeśli bydło) uprawy budynki sprawdzają maszyny sprawdzają akty własności i wiele innych Wszystko co się da.Ale idzie przeżyć jeśli nic nie kombinowaliśmy.

Opublikowano

Panowie a ja mam pytanie jeśli za premie młodego rolnika został zakupiony opryskiwacz to czy w działaniu modernizacji gospodarstw rolnych na obszarze d można skladać na taką samą maszynę zważywszy na powiększenie powierzchni gospodarstwa? 

Opublikowano

Pany pytanie jak to jest jak podczas podpisaniem umowy na maszyny (przyczepa siewnik opryskiwacz z GPS) rolnik ma świnie to musi je trzymać aż do zakończenia 5 lat od wypłaty z prow ? 

Opublikowano

Navara1988- czy zakupione maszyny wpływają zwiększenie trzody? Jeśli nie to nie musisz trzymać trzody 5 lat od daty wypłaty z Arimr. Na pierwszej stronie wydruk biznesplanu w " typ operacji - obszar" - ja mam tu wpisane " Operacja nie ma wpływu na zmiany w produkcji zwierzęcej w domu docelowym " - mogę zlikwidować trzodę kiedy chcę.

Opublikowano
Dnia 1.11.2021 o 10:01, Arek3125 napisał:

jak przebiegła ?

Sprawdzane faktury oraz potwierdzenia przelewów. Tabliczki z maszyn zrobione zdjęcia sprawdzali też czy się zgadza. Dodatkowo było utwardzenie placu manewrowego i dróg dojazdowych to zostało to zmierzone. Ogólnie przebieg pozytywny.  

Opublikowano

Panowie we wniosku ciagnik 120-150km, z racji że drożyzna niesamowita, zmiana na ciagnik 105km z ładowaczem, będą problemy ? miałem ciagnik z ładowaczem użyczony, I został sprzedany, w zamian ma być nowy? Ciagnik stoi na placu i czeka na decyzję armir...

Opublikowano

W jakiej cenie ciągnik? Jaki ciągnik. Może być info na priv

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez soltys13
      Witam 

Koleżanka chcę zakupić  tura do  Ciągnika Zetor Proxima 60   Ciągnik  na gwarancji Kupiony w Agromie  
      Niestety  na starcie pojawił się problem.
      Problem  polega na tym że Agroma nie chce się zgodzić na montaż tura innego producenta niż Metal Fach bo ciągnik  jest  na  gwarancji u  nich  i po montażu innego   straci gwarancje .  Ona natomiast chciałaby innej firmy zachodniego producenta bo lepsze wykonanie jakość za podobną cenę . Mam wrażenie że tego tura chcą wcisnąć  na siłę.   Czy ktoś miał podobny przypadek  i  i czy to jest  narzucone odgórnie??  Jak to można ominąć ??

• Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v