Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

3 kolegów z af jest w okolicy 10xx z podobną liczba pkt więc nie ma co liczyc, że coś przeoczyli. Próg będzie ok 8pkt ostro.

Bez przesunięć okolice tysiąca w dół nie liczyć na cud. Średni zwrot obstawiam tak jak dotychczas 250 minimum. Jak wiadomo nasze najsłynniejsze krajowe kolanko jest zdolne do różnych rzeczy w walce o elektorat, a okazja się zbliża... tutaj nasza nadzieja. Stołki spod ziomków wyrywa to i te parę groszy rzuci. Do końca roku będzie jasne. 

Niemniej jednak gratulacje wszystkim, którzy są na normalnych miejscach i czują się pewnie! Cieszymy się waszym szczęściem k**** w**** w******* mać 🤣 

Opublikowano
8 godzin temu, alvaroalvaro78 napisał:

7.14pkt jak dobrze pamiętam (max za opryskiwacz bo tylko o niego wnioskowałem + punkty za wiek poniżej 40lat) i pozycja 24X w pomorskim. Podobno funduszy na około 330 wniosków.

chyba jest limit 115 mln złotych to jest po 200 tys około 570

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, TOME11 napisał:

Myślę, że udzieli to odpowiedzi na wiele pytań. Przynajmniej teoretycznie:) Można podkleić, jeśli uważacie za słuszne:)

średnia 200k.PNG

Maja opinia jest taka. Jeśli chcecie wyliczać na ile wniosków starczy kasy to nie przyjmujcie kwoty dofinansowania na poziome 200tyś. Sam mam zrobiony wspólny wniosek na ponad 700tyś samego dofinansowania a takich ludzi jest dużo więcej. Myślę że jeśli chcecie przyjąć jakieś średnie wyliczenia i to ile wniosków rozpatrzą  pozytywnie to trzeba przyjmować średnio 350-400 tyś. a ludzie z wnioskami o dofinansowanie na ok 500tyś są w top 200- 300. Oczywiście teraz będzie weryfikacja wniosków i z wnioskami na budowlankę może być spore przemeblowanie.

Ot takie moje myślenie ;)

Edytowane przez Ostryy
Opublikowano
36 minut temu, Ostryy napisał:

Maja opinia jest taka. Jeśli chcecie wyliczać na ile wniosków starczy kasy to nie przyjmujcie kwoty dofinansowania na poziome 200tyś. Sam mam zrobiony wspólny wniosek na ponad 700tyś samego dofinansowania a takich ludzi jest dużo więcej. Myślę że jeśli chcecie przyjąć jakieś średnie wyliczenia i to ile wniosków rozpatrzą  pozytywnie to trzeba przyjmować średnio 350-400 tyś. a ludzie z wnioskami o dofinansowanie na ok 500tyś są w top 200- 300. Oczywiście teraz będzie weryfikacja wniosków i z wnioskami na budowlankę może być spore przemeblowanie.

Ot takie moje myślenie ;)

To tak nie działa, zakładasz że każdy coś buduje i to jeszcze wspólnie, a tak nie jest. Nawet jeśli było by 10% budowlańców na pełną pulę, to kształtowało by się następująco:

9x200 000

1x500 000

---------------

2 300 000

/10

230 000

Opublikowano (edytowane)

Lubelskie:

W 2016 r przy dostępnych 60 mln euro wystarczyło dla 1380 wniosków.

W 2018 jest dostępne 63 mln euro ale kurs jest o 0.10 zł gorszy mimo to suma dostępnych środków w przeliczeniu na PLN  jest większa o 6 mln zł.

Zatem sądzę że wystarczy dla podobnej ilości wniosków jak to było w 2016 przy czym listę zamkną osoby z większą punktacją niż w 2016 r.

Ponadto na etapie składania wniosków przy złożonych 1700 średnia wnioskowanej pomocy wynosiła 174 tys.

Edytowane przez falcon83p
Opublikowano
32 minuty temu, TOME11 napisał:

To tak nie działa, zakładasz że każdy coś buduje i to jeszcze wspólnie, a tak nie jest. Nawet jeśli było by 10% budowlańców na pełną pulę, to kształtowało by się następująco:

9x200 000

1x500 000

---------------

2 300 000

/10

230 000

Nie każdy ale mysle ze w top 300 w kazdym woj. jest ich z 90% i to oni maja na 500tys zwrotu i jeszcze sa wsrod nich wspolne wniski i nie tylko budowlanka bo wystarczylo inwestowac w budynek a takich tez jest sporo.   Pozyjemy zobaczymy☺

3 godziny temu, Rowan napisał:

Moja teoria z punktami się potwierdza, kolega ma 5.04, a ja 6 i jest 250 miejsc wyżej😄

A moze byla weryfikacja pkt i nie przyznali ci tych 6 pkt tylko mniej dlatego jestes nizej?

Opublikowano
11 minut temu, Ostryy napisał:

Nie każdy ale mysle ze w top 300 w kazdym woj. jest ich z 90% i to oni maja na 500tys zwrotu i jeszcze sa wsrod nich wspolne wniski i nie tylko budowlanka bo wystarczylo inwestowac w budynek a takich tez jest sporo.   Pozyjemy zobaczymy☺

A moze byla weryfikacja pkt i nie przyznali ci tych 6 pkt tylko mniej dlatego jestes nizej?

Masz jakiś dowód czy tylko myślisz?🙂

Opublikowano
5 minut temu, TOME11 napisał:

Masz jakiś dowód czy tylko myślisz?🙂

Wytlumacze ci moj tok myslenia na podstawie woj pomorskiego.

Skladalem wspolny wniosek. Inwrstycja w budynek+ naszyny. Kwota dodunansiwania samego ponad 700k. Mam 8.73 pkt.  i miejsce na poczatku 2 setki.

Kto moze byc wyzej z difinansiwaniem na same maszyny na 200k? Mlody chlopak 3pkt chce opryskiwacz super wypasiony ma 400ha dostaje powiedzmy 5 pkt i jeszcze pkt za zwiekszenie skali produkcji i jeszcze jeden bo sklada z bratem. Lacznie uzbierali 10pkt. To ile moze byc takich wnioskow na cale wojewodztwo? 1-2?  Czyli top 100 to 90% budowlanka i inwestycje w budynki na max 500k zwrotu. Top 200~300 to budowlanka i maszyny na max 700k zwrotu. Ponizej 300 same maszyny.

Takie moje rozważania☺

13 minut temu, Rowan napisał:

To były w 100% pewne punkty, nie było możliwości odrzucenia czego kolwiek🙂

To może lepiej uznajmy że tej listy wlg. nie ma😀 Czekajmy na poprawki😀

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ostryy napisał:

Wytlumacze ci moj tok myslenia na podstawie woj pomorskiego.

Skladalem wspolny wniosek. Inwrstycja w budynek+ naszyny. Kwota dodunansiwania samego ponad 700k. Mam 8.73 pkt.  i miejsce na poczatku 2 setki.

Kto moze byc wyzej z difinansiwaniem na same maszyny na 200k? Mlody chlopak 3pkt chce opryskiwacz super wypasiony ma 400ha dostaje powiedzmy 5 pkt i jeszcze pkt za zwiekszenie skali produkcji i jeszcze jeden bo sklada z bratem. Lacznie uzbierali 10pkt. To ile moze byc takich wnioskow na cale wojewodztwo? 1-2?  Czyli top 100 to 90% budowlanka i inwestycje w budynki na max 500k zwrotu. Top 200~300 to budowlanka i maszyny na max 700k zwrotu. Ponizej 300 same maszyny.

Takie moje rozważania☺

A to zwracam honor, ale tylko dla jednego województwa😀 Powiem tak, w pomorskim dotarliście do jeszcze większego kosmosu niż podlaskie i średni zwrot wg top agraru wynosił już 327 130, a że może tylko wzrosnąć to również się zgadzam, bo korelacja więcej zwrotu- więcej punktów(budowlanka here) jest jak najbardziej słuszna. Także, co do swojego województwa miałeś 100% racji, ale co do kraju już nie😀

Edytowane przez TOME11
Opublikowano

Ale mlody rolnik który składa na wszystkie maszyny punktowane co i zmiana profilu produkcji może mieć spokojnie więcej pkt niż te 8 i wziasc 200k. Także nie jest to w pełni racjonalne myślenie. Takie jest moje zdanie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Mirasmal napisał:

‘Ekolodzy’ tez sa wysoko. Podlaskie, ma starczyc na okolo 700 wnioskow na ten moment. 

Jeśli to prawda, to już 270 000 średni zwrot.

Opublikowano
1 minutę temu, grzesiek0150 napisał:

Ale mlody rolnik który składa na wszystkie maszyny punktowane co i zmiana profilu produkcji może mieć spokojnie więcej pkt niż te 8 i wziasc 200k. Także nie jest to w pełni racjonalne myślenie. Takie jest moje zdanie. 

No dobrze pewnie że są tacy ale mysle ze nie ma ich wielu