Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Tylko się ośmieszają mówiąc takie rzeczy, liczą na cud zamiast konkretnie myśleć o przesunięciach

Liczyć na cud, to mogą składający. Pula środków była znana przed naborem.

Edytowane przez TOME11
Opublikowano
13 godzin temu, Macius napisał:

Mówili że po weryfikacji wniosków odpadnie i co nie którzy zrezygnują czy jakoś tak. Powodu  nie podali :)

Taka sama gadka była w poprzednim naborze, doskonale to pamiętam, w rzeczywistości było tak że ci co byli w dostępnym limicie to zrezygnowało może z 5% albo i mniej ,ja się przesunąłem w mazowieckim z 22xx na 21xx a pieniędzy było na 1800

Opublikowano
1 minutę temu, PATr napisał:

Taka sama gadka była w poprzednim naborze, doskonale to pamiętam, w rzeczywistości było tak że ci co byli w dostępnym limicie to zrezygnowało może z 5% albo i mniej ,ja się przesunąłem w mazowieckim z 22xx na 21xx a pieniędzy było na 1800

Ile pkt miałeś i czemu tak mało?😀

Opublikowano

Dokładnie tak jak Patr mówi.

Daniel a skąd wywróżyła, że odpadną wnioski i część zrezygnuje? czy to wg ciebie jest pewna informacja potwierdzona dowodami, a nie ze szklanej kuli? Tylko nie mów że z doświadczenia poprzednich lat bo tak samo wiedzą, że zawsze brakuje więc zająć się szukaniem kasy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Dokładnie tak jak Patr mówi.

Daniel a skąd wywróżyła, że odpadną wnioski i część zrezygnuje? czy to wg ciebie jest pewna informacja potwierdzona dowodami, a nie ze szklanej kuli? Tylko nie mów że z doświadczenia poprzednich lat bo tak samo wiedzą, że zawsze brakuje więc zająć się szukaniem kasy 

A skąd wiesz, że ona nie wie? Kobieta może mieć ogólny pogląd na zawartość wniosków lepszy niż my wszyscy razem wzięci. Jak byłem przy ustalaniu jakichś tam szczegółów dotyczących wniosku, to byli goście dobrze po 60 na sam ciągnik, co ciekawsze żadne wzrosty i zwiększenia też nie wychodziły. Przy odbieraniu wniosku we wtorek o godzinie 20 przychodzili i też wnioski dostali, było to robione na ich odpowiedzialność, to co oni mogli w tych wnioskach mieć jak niektórzy tylko swój numer z agencji mieli? Wychodzi na to, że te 21k jest już raczej ostateczne, dobra weryfikacja tych szybkich Billi, co wpadli na ostatną chwilę i myślę, że niezadowolonych będzie mało o ile jacyś w ogóle będą. Pytanie tylko czy przez te miesiące nie wydarzy się jakiś punktowy cud nad Wisłą-Cud nad Odrą...

Edytowane przez TOME11
Opublikowano

Właśnie do tego pije, nieoficjalnie oni już jakas konkretną wiedzę mają bo wertują wnioski. Ale oficjalnie powiedzą że 20 czerwca będzie wiadomo. Coś tam szepnęła facetka i dym. Poczekajmy, już niedługo. Ja zapomniałem o mgr całkowicie tylko przedstawiciele przypominają co będzie to będzie ☺️

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Wspominali ale oficjalnie nie ma jeszcze jak narazie do 15 maja

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, TOME11 napisał:

Ile pkt miałeś i czemu tak mało?😀

Coś koło 6, więcej ciężko było osiągnąć bez młodego rolnika, budowli, ekologii, IP itd. a maszyny też wpisałem takie które mi potrzebne a nie takie które mają dużo punktów

Co do tych wniosków na ostatnią chwilę i składania byle jak na same ciągniki, takie wnioski były i w tamtym naborze tyle że na końcach list, a w tym roku mnóstwo osób myślało że jest mało wniosków złożonych i że się uda z małą ilością punktów więc złożyli na sam koniec a jak będzie to się okaże 20 czerwca lub kilka dni po zanim wyjdą przecieki dla ilu osób starczy pieniędzy

Edytowane przez PATr
Opublikowano
35 minut temu, PATr napisał:

Coś koło 6, więcej ciężko było osiągnąć bez młodego rolnika, budowli, ekologii, IP itd. a maszyny też wpisałem takie które mi potrzebne a nie takie które mają dużo punktów

Co do tych wniosków na ostatnią chwilę i składania byle jak na same ciągniki, takie wnioski były i w tamtym naborze tyle że na końcach list, a w tym roku mnóstwo osób myślało że jest mało wniosków złożonych i że się uda z małą ilością punktów więc złożyli na sam koniec a jak będzie to się okaże 20 czerwca lub kilka dni po zanim wyjdą przecieki dla ilu osób starczy pieniędzy

W mazowieckim ponoć od 5,7-5,8 pisali umowy także dziwne, chyba że sporo poniżej 6 miałeś.

Polecam każdemu😀😀😀

IMG_20180510_140756.png

Opublikowano

Miałem w granicach 5,7,różnica była bardzo mała w tym przedziale

Opublikowano (edytowane)

Nie wiele więcej, w granicach 6.40, jak dla mnie to ciężko jest ogarnąć więcej punktów bez budowli, młodego rolnika i innych cudów typu ekologie czy ip

No chyba że ktoś miałby sam opryskiwacz no to trochę więcej bo wtedy coś ponad 7 punkty by były

Edytowane przez PATr
Opublikowano
22 godziny temu, PATr napisał:

a ja na początku byłem coś koło 1920 a na ostatnich z 1200 to sporo wiecej jak Ty... 

12 godzin temu, PATr napisał:

Miałem w granicach 5,7,różnica była bardzo mała w tym przedziale

dokładnie, 5,81 się załapało...

Opublikowano
Dnia 15.04.2018 o 10:20, macko25 napisał:

Czy jest ktoś z Wielkopolski że stycznia, kto dostał już odpowiedź?

Dnia 15.04.2018 o 10:20, macko25 napisał:

wielkoposka mam pytanie dla tych co w styczniu zlozyli do agencji o postępowaniu ofertowym czy juz maja dezycje czy nadal bez odpowiedzi bo ja od stycznia i nadal cisza a w agencji juz wcale telefonu nie odbierają czy po tej ostatniej akcji CBA wszystko sie przeciąga

Ja też jestem styczeń i ani widu ani słychać, poprostu ręce opadają 

Czy jest ktoś z Wielkopolski ze stycznia kto dostał już odpowiedź? 

Opublikowano
2 godziny temu, dirk41 napisał:

a ja na początku byłem coś koło 1920 a na ostatnich z 1200 to sporo wiecej jak Ty... 

dokładnie, 5,81 się załapało...

Aż dziwne że tyle podskoczyłeś, czyżby ci coś źle policzyli i po pierwszych poprawkach od razu podskoczyłeś? 

Opublikowano
1 godzinę temu, PATr napisał:

Aż dziwne że tyle podskoczyłeś, czyżby ci coś źle policzyli i po pierwszych poprawkach od razu podskoczyłeś? 

nnie. stopniowo co lista to o 80 do góry a to 50 do góry i tak się uzbierało

Opublikowano

Ja wniosek o płatnosc składałem w grudniu i jak narazie kasy na koncie brak. Ale juz przynajmniej kontrola była (jakieś 2 tygodnie temu).

Powiem jedno

Sprawdzali maszyny bardzo dokładnie, punkt po punkcie czy sie zgadzaja z moim zapytaniem ofertowym i czepiali się o kazdy najdrobniejszy szczegół, np mierzyli głębosza i ja miałem w zapytaniu, zeby szerokosc robocza byłą 2m, a oni zmierzyli 2,02 i juz to wpisali w protokoł ze niezgodnosc. Podobnie z opryskiwaczem.

Miał byc 2500l pojemnosci, a miarka na przedniej scianie jest wyskalowana do 2600 i juz problem. Szukanie w papierach, sprawdzanie i sie okazuje ze jest tam te 100l wiecej na piane. CHoc ofeicjalnie wszedzie w instrukcjach i katalogach pisza, ze 2500. Też naruszenie.

• Like 1
Opublikowano

niezle ja zlozylem drugi etap o platnosc ok polowy marca i pod koniec kwietnia juz mialem wizytacje ale kasy tez narazie brak.

U mnie spr tylko numery na tabliczkach i na fv nic wiecej ich nie obchodzilo

a Ty miales kontrole czy wizytacje ?

Opublikowano
18 godzin temu, nunu85 napisał:

Ja wniosek o płatnosc składałem w grudniu i jak narazie kasy na koncie brak. Ale juz przynajmniej kontrola była (jakieś 2 tygodnie temu).

Powiem jedno

Sprawdzali maszyny bardzo dokładnie, punkt po punkcie czy sie zgadzaja z moim zapytaniem ofertowym i czepiali się o kazdy najdrobniejszy szczegół, np mierzyli głębosza i ja miałem w zapytaniu, zeby szerokosc robocza byłą 2m, a oni zmierzyli 2,02 i juz to wpisali w protokoł ze niezgodnosc. Podobnie z opryskiwaczem.

Miał byc 2500l pojemnosci, a miarka na przedniej scianie jest wyskalowana do 2600 i juz problem. Szukanie w papierach, sprawdzanie i sie okazuje ze jest tam te 100l wiecej na piane. CHoc ofeicjalnie wszedzie w instrukcjach i katalogach pisza, ze 2500. Też naruszenie.

Musiałeś trafić na jakiś nadgorliwych, u mnie w poprzednim prowie jak miałem kontrolę i beczka była uje**na w gnojowicy to napisali że tablica z numerami zabrudzona i mówią że to nic i żebym nie mył specjalnie, zrobili zdjęcia numerów vin na reszcie pojazdów, po dwa zdjęcia każdej maszyny i z głowy, kawka, herbata, 15 min w domu, 5 na dworze i po kontroli