Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mam pytanie czy agencja sprawdza dane techniczne wygranej maszyny z przetargu z tym co podane jest W zapytaniu

chodzi o to że kolega dostał ofertę na prasę która mu pasuje i jeden parametr nie pasuje bo było napisane prasa 120 x120 A prasa wygrana ma 120x125 jak to rozgryźć?

Mnie zastanawia co zrobić jeśli diler poswiadczył nieprawdę i wiadome jest że model maszyny który wystawił ma inne parametry niż wpisał
Opublikowano

Witam. Czy podpisał już ktoś umowę w wielkopolsce lub innym woj , kto składał wniosek z eko i miał za o przydzielone pkt? Jestem na liście w pierwszej 400, miałem 2 poprawki i autokorekę i do dnia dzisiejszego nie wiadomo czy będzie podpisana w maju. Czy jeśli mieszczę się w limicie a arimr nie zdąży podpisać ze mną umowy do końca maja o co wtedy?... mogą mi pomocy nie przydzielić?

Opublikowano (edytowane)

jeśli nie będzie zależało na tej maszynie a będziemy pewni że dane techniczne nie zgadzają się z tym co podaliśmy to pewnie będziemy mogli odrzucić taką ofertę

choć dodam że w ostatniej modernizacji było tak że ciągnik miał 110 km A diler pisał oświadczenie że rzeczywista moc jest 105km i przechodził to w agenci więc może z nagłych przypadkach będą z tego korzystali

Edytowane przez batim
Opublikowano

mam pytanie czy agencja sprawdza dane techniczne wygranej maszyny z przetargu z tym co podane jest W zapytaniu

chodzi o to że kolega dostał ofertę na prasę która mu pasuje i jeden parametr nie pasuje bo było napisane prasa 120 x120 A prasa wygrana ma 120x125 jak to rozgryźć?

u mnie w papierowym sprawdzali każdy parametr dla każdego modelu. oferta musiała być zgodna z zapytaniem, ale pewnie da się to obejść jakimś oświadczeniem/uzupełnieniem oferty z wyjaśnieniem że ten wymiar jest inaczej liczony albo coś takiego. 

Opublikowano (edytowane)

Jestem na miejscu 113x kuj-Pom i w piątek dostalem pismo zeby zrobic poprawki.czytam a tam na samym koncu pisze ze na dzien dzisiejszy nie przysluguje mi wsparcie gdyz nie mieszcze sie w limicie srodkow.wiec po co jezdzic i poprawiac jak i tak sie nie zalapie skoro pieniedzy jest na 952 wnioski??? po prostu chore...

Edytowane przez Xyz1986
Opublikowano (edytowane)

Ktory na liscie jakiego woj. jesli mozna wiedziec ? no ja oczywiscie tez bede poprawial wniosek bo moze pozniej będą jakies przesunięcia i wtedy sie zalapie.u mnie z tymi poprawkami we wniosku to jest tak jakby dziewczyna poprawiała makijaz i kiecke wiedząc ze chlopak i tak dzis po nią nie przyjedzie.po prostu bez sensu

Edytowane przez Xyz1986
Opublikowano

Panowie, wiem, że to pytanie padało już wiele razy, ale czy ktoś coś wie lub słyszał o przesunięciach, bo jestem około 100 miejsc za limitem i nie wiem co robić?

Opublikowano (edytowane)

Jestem na miejscu 113x kuj-Pom i w piątek dostalem pismo zeby zrobic poprawki.czytam a tam na samym koncu pisze ze na dzien dzisiejszy nie przysluguje mi wsparcie gdyz nie mieszcze sie w limicie srodkow.wiec po co jezdzic i poprawiac jak i tak sie nie zalapie skoro pieniedzy jest na 952 wnioski??? po prostu chore...

Rób szybko i sie nie zastanawiaj. A nuż sie uda.

Mi też z początku przy poprawkach pisali, ze braknie na mnie środków (a byłem też 11xx), a z czasem podczas poprawiania wyszło, ze przesunąlem sie pare pozycji w góre i juz środki sie znalazły. Niedawno podpisałem umowe.

I nawet domyslam sie jakim sposobem awansowałem

Otóż w poprawkach napisałem im, ze rezygnuję z jednej maszyny (akurat takiej niepunktowanej)- samo z siebie wyszło, trafiła sie zimą uzywka w stanie prawie nówki i dobrej cenie, wiec  nie czekałem na zakup z agencji i brałem co było. Dzieki temu wiekszy odsetek środków przeszedł na maszyny dodatkowo punktowane ze względu na środowisko i w konsekwencji dostałem jakies dziesiate cześci punktu wiecej i awansowałem wystarczajaco wysoko, zeby pomoc dostać.

Wiec po pierwsze: zadzwon do człowieka, ktory w agencji rozpatruje Twój wniosek i go  po prostu podpytaj, czy nie warto byłoby takiej taktyki zastosować, zeby awansować wyżej. Oni nie gryzą.

PO drugie, cokolwiek zdecydujesz, rób te poprawki jak najprędzej. Nie ze masz dwa tygodnie to odeślesz za dwa tygodnie, tylko ogarnij sie i wyślij im to jeszcze w tym tygodniu.

Edytowane przez nunu85
Opublikowano

Witam

Mam prośbę koledzy, czy ktoś z Was zakończył już postępowanie na portalu ogłoszeń, wybrał ofertę i zrobił  z tego protokół i dał ARiMR do sprawdzenia ( ewentualnie ma wiedzę o tym)- to proszę o kontakt na priv zadzwonię i podpytam bo mam pewne niejasności odnośnie protokołu. Z góry dziękuję

Opublikowano

umowa podpisana na początku lutego po 2 poprawkach, później odrzucili mi jedno postępowanie, następnie drugie które przeszło tydzień temu i w końcu jutro na podwórko wjeżdża nh t5. wlkp pozdrawiam ;)

Opublikowano

umowa podpisana na początku lutego po 2 poprawkach, później odrzucili mi jedno postępowanie, następnie drugie które przeszło tydzień temu i w końcu jutro na podwórko wjeżdża nh t5. wlkp pozdrawiam ;)

Możesz coś więcej o tym nh t5   stary czy nowy cena itp-dzięki

Opublikowano (edytowane)

Ktory na liscie jakiego woj. jesli mozna wiedziec ? no ja oczywiscie tez bede poprawial wniosek bo moze pozniej będą jakies przesunięcia i wtedy sie zalapie.u mnie z tymi poprawkami we wniosku to jest tak jakby dziewczyna poprawiała makijaz i kiecke wiedząc ze chlopak i tak dzis po nią nie przyjedzie.po prostu bez sensu

Warm-maz.trzecia setka.Umowa dziś podpisana.Koledzy ,znacie może terminy jakichś targów, pokazów rolniczych w maju-czerwcu w płn -wschodniej części Polski.Chodzi głównie o maszyny zielonkowe.W zeszłym roku przegapiłem, a chcę się upewnić , czy dokonałem dobrego wyboru.A tak poza tematem która prasa lepsza :Krone fortima 1500, czy Lely Welger rp 160v?

Edytowane przez rocknrollnik
Opublikowano

Warm-maz.trzecia setka.Umowa dziś podpisana.Koledzy ,znacie może terminy jakichś targów, pokazów rolniczych w maju-czerwcu w płn -wschodniej części Polski.Chodzi głównie o maszyny zielonkowe.W zeszłym roku przegapiłem, a chcę się upewnić , czy dokonałem dobrego wyboru.A tak poza tematem która prasa lepsza :Krone fortima 1500, czy Lely Welger rp 160v?

Fortimy był nie kupował, jak już to coś z comprimy ale to znów cena mocno wyższa od lely
Opublikowano (edytowane)

kolego 22 maja jest zielone agro-szoł  w ułężu na lotnisku powiat ryki a jeżeli chodzi o prase wybrał bym lely 

dzięki kolego.A może  ktoś wie o pokazach trochę bliżej płn-wschodu?

Fortimy był nie kupował, jak już to coś z comprimy ale to znów cena mocno wyższa od lely

no właśnie,chyba jednak lely.

Edytowane przez rocknrollnik
Opublikowano

miejsce to 1xx bo mam budowlankę w drugim etapie... nh t5 105 model stary z 2016 bo od grudnia juz na mnie czekał na placu... 180tys netto z turem ursus plus chwytak do tego tam kilka pierdół mam dołożone

Opublikowano

Rób szybko i sie nie zastanawiaj. A nuż sie uda.

Mi też z początku przy poprawkach pisali, ze braknie na mnie środków (a byłem też 11xx), a z czasem podczas poprawiania wyszło, ze przesunąlem sie pare pozycji w góre i juz środki sie znalazły. Niedawno podpisałem umowe.

I nawet domyslam sie jakim sposobem awansowałem

Otóż w poprawkach napisałem im, ze rezygnuję z jednej maszyny (akurat takiej niepunktowanej)- samo z siebie wyszło, trafiła sie zimą uzywka w stanie prawie nówki i dobrej cenie, wiec nie czekałem na zakup z agencji i brałem co było. Dzieki temu wiekszy odsetek środków przeszedł na maszyny dodatkowo punktowane ze względu na środowisko i w konsekwencji dostałem jakies dziesiate cześci punktu wiecej i awansowałem wystarczajaco wysoko, zeby pomoc dostać.

Wiec po pierwsze: zadzwon do człowieka, ktory w agencji rozpatruje Twój wniosek i go po prostu podpytaj, czy nie warto byłoby takiej taktyki zastosować, zeby awansować wyżej. Oni nie gryzą.

PO drugie, cokolwiek zdecydujesz, rób te poprawki jak najprędzej. Nie ze masz dwa tygodnie to odeślesz za dwa tygodnie, tylko ogarnij sie i wyślij im to jeszcze w tym tygodniu.

A mozna wiedziec z jakiego woj. jestes ?

Opublikowano

podlaskie zapchane strasznie postępowaniami ofertowymi i wnioskami o płatność.przy podpisywaniu umów sugerują termin wniosku o płatność na listopad nawet!

co do prasy zerknij na mchale v660

mchale v660 w granicach 125-130 netto, jest to dobra prasa , rotor takiej średnicy jak w krone comprima a cena 40 tys. mniej