Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proponuje założyć osobny temat Postępowanie ofertowe PROW. schodzicie w bok coraz mniej tematów modernizacyjnych, jak jesteście po 1 poprawkach i od 4-5 miesięcy nie dostaliście pisma to znaczy że zostaliście zrzuceni z listy lub w najbliższym czasie zostaniecie zrzuceni

Opublikowano

proponuje założyć osobny temat Postępowanie ofertowe PROW. schodzicie w bok coraz mniej tematów modernizacyjnych, jak jesteście po 1 poprawkach i od 4-5 miesięcy nie dostaliście pisma to znaczy że zostaliście zrzuceni z listy lub w najbliższym czasie zostaniecie zrzuceni

BZDURY PISZESZ KOLEGO Z TYM ZRZUCENIEM

Opublikowano

BZDURY PISZESZ KOLEGO Z TYM ZRZUCENIEM

nie bzdury tylko prawde, napisz mi co masz za inwestycje i wojewodztwo to ci powiem czemu nie dostałes pisma o uzupełnienie

Opublikowano (edytowane)

nie bzdury tylko prawde, napisz mi co masz za inwestycje i wojewodztwo to ci powiem czemu nie dostałes pisma o uzupełnienie

Pierwsze poprawki miałem w grudniu ale byłem wtedy ok 1500 miejsca w lubelskim , dopiero od dwóch aktualizacji  mam miejsce teoretycznie  "łapiące się " na dziś to jest 140x ,inwestyycje to maszyny m.inn.wóż paszowy ciągnik z ładowaczem  maszyny zielonkowe...Osoba pisząca mi wniosek jest w kontakcie z osoba ktore rozpatruje ten wniosek i poprostu trzeba jeszcze uzbroic sie w  cierpliwosc - pozdrawiam                                                                                                                                                                             Osoby ktore były na poczatku  swoich list w swoich województwach  i do tej pory nie podpisaly umowy- to było by faktycznie dziwne, ale te które sa pod koniec miejsc "łapiacych ' sie spokojnie - jakaś tam kolejnosc rozpatrywania obowiazuje

Edytowane przez kewin123
Opublikowano

ktoś 18xx podpisuje umowe ja jestem 10xx i jak do tej pory 1 poprawka i cisza. O co z tym chodzi?

To teraz Cie zakasuje!

Pierwsza 50ka mazo i cisza od pół roku : P

Nie  dałem w łape to czekać cierpliwie karzą.

We wsi koleś z prawie 2000 miejsca na 2xx zjechał a same maszyny ma, w dodatku już rok temu kupione, można? można : ) 

Opublikowano

Ta. To że nie powinno go być na miejscu w na którym jest bo jest znacznie więcej wniosków wyżej punktowanych z budowlanki. Poza tym wiem jakie to maszyny i ile za nie punktów z ochrony dostał. Nie ma opcji żeby nawet będąc młodym rolnikiem znaleźć się tak nisko.

Swoją droga. Jak ktoś składał tylko na maszyny będzie obsłużony szybciej. Moja prowadząca mówiła że takie wnioski maja priorytet bo po prostu szybciej się je sprawdza a im na czasie zależy.

Tak to wygląda niestety ; /

Opublikowano

swoją droga ciekawe są te aktualnizacje.

Ja też byłem pierwotnie na pozycji 11xx, a dzis jestem na 9xx

JAki z tego mozna wyciągnac wniosek?

-Tylu ludzi odrzucili (ze wzgledu na będy/ formalnosci)?

- ludzie sami rezygnują? dlaczego?

- a moze przy poprawkach zmieniaja sie punkty i jedni spadaja na listach a inni idą w góre?

Ma ktos cos pewnego do powidzenia na ten temat?

Opublikowano

Ta. To że nie powinno go być na miejscu w na którym jest bo jest znacznie więcej wniosków wyżej punktowanych z budowlanki. Poza tym wiem jakie to maszyny i ile za nie punktów z ochrony dostał. Nie ma opcji żeby nawet będąc młodym rolnikiem znaleźć się tak nisko.

Swoją droga. Jak ktoś składał tylko na maszyny będzie obsłużony szybciej. Moja prowadząca mówiła że takie wnioski maja priorytet bo po prostu szybciej się je sprawdza a im na czasie zależy.

Tak to wygląda niestety ; /

Ciekawe rzeczy prawisz.

Opublikowano

ja jak dzwoniłem w połowie marca do prowadzacej z arimr to moje poprawki w szafie szukała...., z tekstem w stylu "tyle mam pozaczynanych wniosków, i dlatego tak to wolno idzie" Mówiła żeby sie nie martwić, nie wiem czy jej wierzyć czy nie ;)

Opublikowano

Akurat z tym że budowlane wnioski idą na koniec do sprawdzenia to ci każdy uczciwy prowadzący potwierdzi

Opublikowano

Pierwsze poprawki zawiozłem  w połowie grudnia i od tamtej pory czekałem aż się znajdą dla mnie środki. Po ostatniej aktualizacji listy zobaczyłem że już się łapię to zadzwoniłem do Pani która prowadzi mój wniosek, żeby się przypomnieć. A ta Pani oddzwoniła po tygodniu żeby ustalić termin na podpisanie umowy bo mój wniosek jest kompletny. Tak że nie dopisujcie mi jakichś machlojek

Opublikowano

swoją droga ciekawe są te aktualnizacje.

Ja też byłem pierwotnie na pozycji 11xx, a dzis jestem na 9xx

JAki z tego mozna wyciągnac wniosek?

-Tylu ludzi odrzucili (ze wzgledu na będy/ formalnosci)?

- ludzie sami rezygnują? dlaczego?

- a moze przy poprawkach zmieniaja sie punkty i jedni spadaja na listach a inni idą w góre?

Ma ktos cos pewnego do powidzenia na ten temat?

Mój wujek zrezygnował na samym początku po ogłoszeniu list jest na niej po dzień dzisiejszy, hehe.

Opublikowano

czasem już nie mogę czytać farmazonów które tu piszecie!!!!!!!!!

z tego co wiem:

kto ma w miare rozsądne  założenia we wniosku  nie budzi się później z ręką w nocniku  np "moja pani wpisała mi .............."

takie błędy stwarzają problemy w tej  całej machnie 

byłeś1xxx  nagle jesteś 15xx 

skutkiem tego jest przerób coraz większej liczby wniosków i  

zwiększająca się liczba odpadających , rezygnujących i przesuniętych ,,,,,,,,,,,,

koło się zamyka 

ja z jedną maszyną  bujam się  już z długo  mimo pomocy doświadczonego doradcy 

także trochę sami sobie winni

p.s. budowlanka to zawsze był ciężki temat

Opublikowano

ja miedzy pierwszymi a drugimi poprawkami czekałem 3 miesiące i myslałem , ze to długo, tymczasem widzę, ze niektórym i po pół roku kazano wyczekiwać.

Nieźle się to ślimaczy.

Opublikowano

@toperz ma rację w 100 % jak firma doradcza wpisuje punkty żeby tylko były, a później nie może ich racjonalnie wyjaśnić to leci wniosek w dół - u nas taka firma działa za wniosek 3 tysie, a za wniosek na zielonej liście 4 tysie -bez zobowiązań i umowy- poprawek już nie chcą robić, a jak ktoś zrobi to traci punkty i leci w dół.

takie pytanie do zorientowanych : czy w aneksie można zmniejszyć powierzchnie gospodarstwa w roku docelowym?? jeśli wzrost GVA i tak wyjdzie ?? a zmianie ulegną tylko punkty za zwiększenie skali produkcji ???

Opublikowano

czasem już nie mogę czytać farmazonów które tu piszecie!!!!!!!!!

z tego co wiem:

kto ma w miare rozsądne  założenia we wniosku  nie budzi się później z ręką w nocniku  np "moja pani wpisała mi .............."

takie błędy stwarzają problemy w tej  całej machnie 

byłeś1xxx  nagle jesteś 15xx 

skutkiem tego jest przerób coraz większej liczby wniosków i  

zwiększająca się liczba odpadających , rezygnujących i przesuniętych ,,,,,,,,,,,,

koło się zamyka 

ja z jedną maszyną  bujam się  już z długo  mimo pomocy doświadczonego doradcy 

także trochę sami sobie winni

p.s. budowlanka to zawsze był ciężki temat