Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@19Damian89 kolego też mam takiego zetora i nic do niego nie mam tylko mówie ze filozofia miejsca w kabinie się znieniła, nawet brać na przykład zetora już nie produkuje ciągnikow z taką ilścią miejsca ja w 5320, wszystko się zmienia, a w ciągniku i tak się nie wyśpisz i tak nawet w tym swoim zetorze, a co do kostki to można było tak zwozić chyba z kilku ha......

Opublikowano

Hey! Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich :]

Obecnie mam Zetora 9641 Forterra i mam zamiar wymienić go na coś większego:] , mam pytanie jaki ciągnik mi polecacie? o mocy 120 - 130 km, 6cio cylindrowy, cena do 250000 zł brutto.

Pozdrawiam!

Opublikowano

mam 50 ha, ciągnik bedzie pracował z pługiem 4ro skibowym, z agregatem Unia Ares 3m z hydropakiem, agregatem Unia Kombi 4,2 m itp

a moze New Holland T6050 RC i PC ( 6 cylindrów ) tylko cena jaka :/

Opublikowano

a jakie masz obecnie ciagniki?? czy aby napewno oplaca Ci sie kupowac ciagnik o takiej mocy?? ja na Twoim miejscu wzial bym NH T6030 Plus. moc 117 KM a cena pewnie ok. 220 tys zl. a ten plug to obrotowy?? a modelow RC i PC raczej Tobie sie nie oplaca brac bo za T6050 RC pewnie bedziesz musial dac jakies 240 tys netto. dobrze sie zastanow.

Opublikowano

A że tak powiem to koledze zapewne chodziło o to że mało miejsca w arionie jest między fotelem a kierownicą, siedząc na Opolagrze też miałem ten problem ale niestety nie umiałem tak na szybko zmienić położenia kierownicy bo siedziałem tam może minute :rolleyes:

Opublikowano

Kolego Yankes jeśli masz pieniądze na New Holland T6050 to bierz i nie zastanawiaj się. Mój ojciec miał takiego brać w tym roku ale zdecydowaliśmy zaczekac az przepisze pole na mnie i ja wezne. Tylko teraz jest w planie kupno jakiegoś większego NH coś ponad 155km. Wracając do New Holland T6050 To sa genialne ciągniki jak za taką cene

Opublikowano

Dołączam się do postu kolegi brzozak2. Z tego co wiem to sporo sprzedało się tych ciągników w teren ale jak to mi jeden użytkownik NH powiedział po dosyć krótkim użytkowaniu (3 miesiące) a ma model T6080 jaka cena taki produkt. Nie chciał mówić więcej ale radości nie okazywał. Ale może to wyjątek.

Opublikowano

obsluga niektorych ukladow jest bardzo irytujaca, najbardziej tylnego podnosnika, ktory ma za maly skok i musze dla kazdej maszyny zmieniac polozenie ciegiel dolnych. cieglo gorne jak sie troche rozkreci to juz nie mozna go zablokowac (po odczepieniu maszyny). regulacja pozioma ciegiel dolnych jest niewygodna. jesli do tego jeszcze dojdzie, ze mamy zaczepiona maszyny, to ciezko jest regulowac cokolwiek - malo miejsca.

Opublikowano
Hey! Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich :]

Obecnie mam Zetora 9641 Forterra i mam zamiar wymienić go na coś większego:] , mam pytanie jaki ciągnik mi polecacie? o mocy 120 - 130 km, 6cio cylindrowy, cena do 250000 zł brutto.

Pozdrawiam!

A popatrz na deutza k610 fajne wyposażenie i szóstka silnik tylko cena coś ok 270 tyś brutto

Opublikowano
a co w nich takiego genialnego??? bo ja oprocz korzystnej ceny (w tym roku) niczego pozytywnego nie zauwazylem

Po pierwsze cena pobija inne marki po drugie idealnie nadaje sie do transportu i lrzejszych plac polowych. I jak on ładnie wygląda :rolleyes:

Opublikowano

@brzozak ciekaw jestem jak go przeklinasz podczas kopania w oponę... :rolleyes:

nie mozna zmienić w nim punktu zaczepienia wieszaka do ramienia, tak aby zyskał na zasięgu ramion a stracił na uźdzwigu???

Opublikowano
Po pierwsze cena pobija inne marki po drugie idealnie nadaje sie do transportu i lzejszych plac polowych. I jak on ładnie wygląda :(

nie ma jak konkretne argumenty :rolleyes: :huh: . powiedz zatem czym sie wyroznia w tym transporcie i lekkich pracach polowych (jaki model i seria) w porownaniu do konkurentow. wg mnie twoja opinia jest podyktowana jedynie faktem posiadania i duma ktora cie przez to rozpiera.

nie mozna zmienić w nim punktu zaczepienia wieszaka do ramienia, tak aby zyskał na zasięgu ramion a stracił na uźdzwigu???

jeszcze nie obczajalem, jak sie cos zmieni to dam znac :)

Opublikowano

a ja rozwazalem zakup NH T6020 Plus, JD 6340 premium i Fendta 312, obecnie jestem w trakcie negocjacji cenowych z dealerem korbanka, za 312 z przednim TUZ-em i WOM-em chce 62tys euro netto za 412 chce 71 tys euro netto. Kreci mnie ta 412 ale musialbym do niej dolozyc 30 tys z wlasnej kieszeni bo przekracza to sume we wniosku.

moze Wy doradzicie czy 412 jest warta tych pieniedzy?