Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim Jx 60, 2011r. A mianowicie gdy przekręcam pokrętło od klimy to sprężarka się nie załącza. Jaka może być tego przyczyna? czy może po prostu padł bezpiecznik?

Przekręcasz pokrętło do końca ,  czy tylko  trochę ? U mnie załacza się dopiero jak przekręcę do końca . Niech sie wypowiedzą inni w którym momencie powinna się załączać .

Opublikowano

U mnie sie załancza jak przekrece tylko troszke i włancza sie ale co ciekawe cisnienie mam sprawdzane co dwa lata i dobijane bo szfagiersie tym zajmuje to serwisuje ale co ciekawe mam czujnik temperatury i jak jest chłodno na dwoze to klima nie odpali dopiero startowała jak było na zewnąrz powyzej 15 Stopni :( tez myslałem ze to awaria ale porzebal i powiedział ze mam czujnik temp. ze jak jest zimno to nie wystartuje:(

Opublikowano

U mnie też się załączała zaraz na początku zakresu. Problem wystąpił jeszcze w tamtym roku jak było powyżej 20 stopni, tylko nic z tym nie robiłem, a teraz trzeba jakoś to naprawić ;) 

Opublikowano

Witam, mam pytanie do posiadaczy jx 90 i kosiarek do niego bo szukam takowej do tego modelu, zastanwiam sie nad 2.20 lub 260 z samaszu, ma ktos i doradzi ktora by byla lepsza do tego ciagnika ?

Opublikowano

Witam, mam pytanie do posiadaczy jx 90 i kosiarek do niego bo szukam takowej do tego modelu, zastanwiam sie nad 2.20 lub 260 z samaszu, ma ktos i doradzi ktora by byla lepsza do tego ciagnika ?

Mam jx 95 i mamy kosiarkę z Lely 240 ale można było 280 wziąć. Samasz lepiej nie kupuj szkoda kasy i sił.

Opublikowano

Panowie a czy jest jakaś regulacja w JX 80 szybkości opuszczania podnośnika. Bo kiedyś opuszczało bardzo szybko z pługiem się nie zatrzymywałem a teraz muszę stać i czekać aż opadnie. Dodam że z podnoszeniem nie ma problemu cyk i w górze.

Opublikowano

zdejmował ktoś końcówkę wom w jx ? Teść zły przekaźnik założył i końcówka pękła w koło i wygięła się. To się trzyma tylko na tych trzech śrubach czy inaczej? Próbować odkręcić wyprostować i pospawać? czy nie ma sensu? dodam że działa tylko ma bicie

Opublikowano (edytowane)

Tam jest jedna miarka do skrzyni i tylnego mostu i ona jest nad - (za) tylnym przesuwnym zaczepem po prawej taka śruba na 13 to miaka

Edytowane przez mistsz
Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z was montował pneumatykę na własną rękę. Jaki jest koszt zakupu gotowego zestawu? może ktoś nabywał takowy i gdzie? czy zestawy do danego modelu pasują czy trzeba rzeźbić aby dopasować?