Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładowacz nie jest podłączony do gniazd hydrauliki zew. tylko bezpośrednio był wymieniony rozdzielacz od tura i dla swiętego spokoju wymieniłem w jednym z tłoków uszczelniacze nie było widocznego przecieku tylko leciutko się ,,pocił,,ale nic to nie zmieniło gdzie szukać przyczyny opadania w ciągniku czy ładowaczu.

Opublikowano

Rozdzielacz od tura wymieniłeś na darmo.  Walnięte są uszczelniacze w jednym z tłoków, w środku tłoka przelewa się z jednej komory do drugiej. Odepnij przewody od jednego tłoka i je zaślep (a później drugi tłok) i zobaczysz który tłok opada. Przerabiałem już to...

Opublikowano

Witam, szukam opinii z pierwszej ręki o Farmtracu 555, szczególnie o tych najnowszych? Za wszystkie opinie z góry dziękuję.

Opublikowano
Dnia 21.09.2017 o 21:40, Ursusc385 napisał:

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w modelu 675 DT zmienili przednią oś. NIEMA już tam CARRARO, a jest wstawiony HINDUSKI przedni most.

Także ciekawe jak to będzie wytrzymałościowo i jak z częściami do tego, bo do carraro można dostać wszędzie.

Też to słyszałem, ale to nie jest prawdą do końca przynajmniej mi Sie tak wydaje. Bo w tamtym tygodniu byłem tak z nudów oglądać nowego 675 DT na silniku 3B i nadal jest carraro z przodu, niczym Soe nie różni od mojego z 2012  oprócz silnika maski i kabiny ale 

Opublikowano

Może już ktoś zakupił jakiś model na przednim moście firmy Farmtrac i się wypowie jak to się sprawuje w ładowaczu i jak z częściami oraz awaryjnością, jakie są słabe strony tego wynalazku i gdzie można dostać części oraz czy pasują?. W jakich modelach i na jakiej normie macie?.

Opublikowano

Chłopaki, byłem na składzie ciągników i rozmawiałem ze znajomym serwisantem i twierdzi że ft 555 jest już cały na innych mostach że w całości już indyjski a 675 DT ma most carraro że jest tabliczka i że farmtrac ma też swój napis na nim odlany i to nadal carraro 

Opublikowano

Zmień informatora i skończ te brednie pisać. Myślisz ze carraro zmieniało by odlewy tylko po to by pojawił sie napis farmtrac na osi ?

Os jest hinduska podobna jak w heritage.

Nie to żebym uważał się za niewiadomo kogo, ale pewne rzeczy po prostu wiem lepiej i przyjmij to do świadomości.

• Like 1
Opublikowano

Straszny muł i poza tym nic ciekawego nie oferuje. Nie wiem po co wycofali z produkcji modele 7100/7110 a zastąpili je właśnie 9120 jak tamte były dużo lepsze.. Choćby dlatego, że miały po 1 półbiegu

Opublikowano

Wycofali? A czy model 7110 tylko nie został usunięty? No z tego co się orientuje to modele serii 7000 też były dość zamulone na małych obrotach. Ten ma to samo? A orientujecie się jak technicznie stoi i jak z wykonaniem? 

Opublikowano

7100 i 7110 zakończyli produkcję. Te ciągniki na silniku 3B były dosyć żwawe dosyć fajnie na obroty wchodził nawet z dolnych obrotów.

9120 kolega miał na testach i tu nawet na forum ktoś opisywał, tam praktycznie trzeba trzymac gaz w podłodze bo nie chce jechać. W tej cenie jak koniecznie ma być nowy to już lepiej zetora forterra, bo ten ft nic nie oferuje. Słaba kabina, słaba skrzynia, słaby podnośnik i beznadziejny silnik.

Opublikowano

Tam gdzie brałem swój traktor sprzedają ursusa, farmtraca i zetora. Serwisanci twierdzą że forterra najcześciej na serwisie. Oczywiście jak ktoś dużo robi bo jak traktor robi 500mth w 10 lat to każdy będzie niezniszczalny. Najbardziej udane niby farmtraki 675.

Opublikowano

No forterra szczerze mówiąc odpada. Nie mam przekonania do tych ciągników. Właśnie zaciekawił mnie ten ft 9120, ale opinie dobrze zebrać od innych. W okolicy kupił znajomy ten model do swojej kolekcji bo już ma 3. No ale jeszcze nie było okazji aby zobaczyć go w pracy. Nie wygląda na dużego muła, ale nie wiem jak z obciążeniem w pracy. Ogólnie chyba najgorsza to skrzynia bo przy tej mocy przydał by się jeden półbieg zamiast tego reduktora.