Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Przecena w Anwilu, choć w tym roku lipa bo prawie cała produkcja ma zbyt na zachodzie Europy...

Big-Bag ilości - najlepiej samochód 24 tony Cena wyjściowa 1100 saletra, 1030 saletrzak Usłyszałem że trzeba się szybko decydowac bo kilka dni tylko..

I niewiadomo co robić!

Moi kuzyni biorą raczej na skład z terminem płatności do lutego, ale jak tu ocenić kiedy wykupić?

Opublikowano

Dobrze że są firmy które dają kredytowanie. Bo najczęściej się opłaci kupić. My kupiliśmy Polifoske 8 pod koniec maja z płatnością pod koniec czerwca i wyszła coś koło 1745 brutto jeśli sie nie myle.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

po co Ci polifoska pod koniec maja? Pod co ?

Opublikowano

Kurw* to wy macie tanio byłem kupić 2 dni temu oprysk i zapytałem po ile jest Saletra Amonowa to powiedział mi zw po 1350 i mocznic nie było ale mówił ze będzie najtańszy bo to azotowy a najdroższe będą wieloskładnikowe czyli polifonista i inne ;[

Opublikowano

Witam.Interesuje mnie wasza opinia na temat nawozów z Niemiec,co o nich słyszeliście??Czy tak samo działają, a może ktoś z was już takie praktykował?Jak wyglądają cenowo,bo Polskie za drogie.??Pytam się ponieważ mój znajomy chce takie kupić bo słyszał że są tańsze,ale nie ma namiarów na takich dostawców.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

No żeby nie okazało się że z niemiec przyjedzie polska tańsza saletra. Niemcy wynegocjowali niższe ceny i ściągają naszą, a my jak zwykle po d*pie dostajemy, bo polak polakowi naplułby do zupy a niemca karmi.

Mocznik 1250 netto.

Edytowane przez Grzenio
Opublikowano

No żeby nie okazało się że z niemiec przyjedzie polska tańsza saletra. Niemcy wynegocjowali niższe ceny i ściągają naszą, a my jak zwykle po d*pie dostajemy, bo polak polakowi naplułby do zupy a niemca karmi.

Mocznik 1250 netto.

gdzie taka cena mocznika?

a jak cena saletrzaka i saletry?

Opublikowano

Dzięki.Ja też tak uważam.To waszym zdaniem jak trafi się okazja kupić nawóz z Niemiec to nie ma za czym się oglądać???Jestem z Wielkopolski.Orientuje się ktoś gdzie się robi badanie próbki takiego nawozu ,żeby sprawdzić faktyczny jego skład??No i ile to może kosztować??Może mi ktoś pomoże?

Opublikowano

Mi się wydaje że w całej UE są podobne wymogi produkcji nawozów sztucznych i w każdym kraju saletra ma tyle %N co w Polsce. Jak możesz taniej sprowadzić z Niemiec to swobodnie bym brał. Sprawdź na workach ile jest % czystego składnika i tyle. Przy sprowadzaniu nawozów ze wschodu bym sprawdzał ale z Niemiec nie.

Opublikowano

U mnie z kolei obniżki bo Amofoska pod rzepak staniał do 1420 zł/t brutto, wapno granulowane Greda IV tona po 530 zł a saletra 1240 zł/tona brutto.

Opublikowano

Mocznik 1500zl brutto hmm

Ma ktos jakies "przecieki" co planuja zaklady:)?

Kupic czy czekac.

Polifoska 6 1870

superfosfat 40 1550 (sol potasowa 60 drozsza 20zl)

cenny brutto

Opublikowano

znowu coś kombinują w Anwilu saletrzak tylko mały worek jeszcze z łaską i co najlepsze saletra dopiero w sierpniu, wszyscy widzą co sie dzieje ale jak zwykle żadna służba nie interweniuje

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem pocztą pantoflową że Anwil daje całą produkcję na eksport i wiosną braknie azotu w PL. Znajomy dealer ładuje wszystkie hale i mówi że w kwietniu cena saletry sięgnie poziomu 1600 zł... Ile w tym prawdy?

Edytowane przez endzit
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v