Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej tak - nic nie podpisywałem i jak cena wykupu będzie zawyżona to nie zapłacę i trzeba będzie poszukać innego dostawy. Mam nadzieję że będzie ok - zostawiam u nich rocznie około 40 tysięcy.

Opublikowano
20 minut temu, aro1975 napisał:

raczej tak - nic nie podpisywałem i jak cena wykupu będzie zawyżona to nie zapłacę i trzeba będzie poszukać innego dostawy. Mam nadzieję że będzie ok - zostawiam u nich rocznie około 40 tysięcy.

W okolicach SDL działają czy nie? Pulan czy Zaksan?

Opublikowano
Ja w komis wziąłem 7 firan, i tak bym kupił je i tak a jak będzie w promocji to coś się zaoszczędzi, to jest na zasadzie żeby zbyt zapewnić azotom, za przechowabie dają 1zł za tone za miesiąc i jak cena będzie nie atrakcyjna to nie kupujesz a oni zabierają i sprzedadzą komu innemu, trzeba tylko pilnować żeby nie zamiękły i nie były przedarte wory bo wtedy musisz to wykupić albo zapłacić kare o równowartości nawozu i oni zabiorą, także do przechowalnictwa to bezsens za 1zł, ale jak masz wykupić ten nawóz to parę tysięcy się może przyoszczędzi się okaże
Opublikowano

Kojpasz wisznice 

Polifoska 6 1540 

Mocznik 1370

Saletra 1170

Saletrosan 1100

Siarczan mg granulowany 880

Brac czy czekac. Choc przy ilosci 7 ton nawozow to wielkich oszczednosci czy strat nie ma co sie obawiac. Ropa do gory dolar tez na super promocje chyba nie ma co liczyć.

Opublikowano

Grupa azoty podnosi ceny wszystkich nawozów bo gaz drogi i takie tam pierdół-w niedzielę czytałem artykuł na ten temat ale na temat oszukanych nawozów to żadna firma niechce się wypowiedzieć 

Opublikowano
Dnia 25.05.2018 o 23:14, ZELKOW napisał:

Ja w komis wziąłem 7 firan, i tak bym kupił je i tak a jak będzie w promocji to coś się zaoszczędzi, to jest na zasadzie żeby zbyt zapewnić azotom, za przechowabie dają 1zł za tone za miesiąc i jak cena będzie nie atrakcyjna to nie kupujesz a oni zabierają i sprzedadzą komu innemu, trzeba tylko pilnować żeby nie zamiękły i nie były przedarte wory bo wtedy musisz to wykupić albo zapłacić kare o równowartości nawozu i oni zabiorą, także do przechowalnictwa to bezsens za 1zł, ale jak masz wykupić ten nawóz to parę tysięcy się może przyoszczędzi się okaże

Tyle zużyjesz?

Opublikowano
2 godziny temu, ZELKOW napisał:

podobno ma za***iście drożeć bo paliwo w górę i takie tam tłumaczenie więc raczej bym brał jak jest teraz

Na ta chwilę cena paliwa lekko w dół ale to prawdopodobnie na chwilę

Opublikowano

konio1011 napisał:

Ultra 8 1360 netto , saletra yara 34,5N 820 netto Agrolok brac czy czekac jeszcze?? Jeszcze Agrii ma 6 18 34 za 1320 netto

cena yarej przy jakiej ilości i z transportem ?

Opublikowano
4 godziny temu, konio1011 napisał:

Ultra 8 1360 netto , saletra yara 34,5N 820 netto Agrolok brac czy czekac jeszcze?? Jeszcze Agrii ma 6 18 34 za 1320 netto

Pytanie gdzie ta Yara produkowana...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v