Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W środę byłem na spotkaniu i przedstawiciel z Polic też wspomniał o możliwości braku nawozów. A o obniżkach to coś dopiero w lipcu można się spodziewać, cena mocznika spadła bo jakieś kraje odmówiły odebrania dużej ilości mocznika i zrobiła się nadwyżka towaru więc cena spadła.

Jednego nie rozumiem wczoraj byłem w punkcie z nawozami i polifoska 8 ok 1960 zł a tata był w drugim i polifoska 8 coś ok. 2400 (odległość od punktów ok 12 km) ????????????????

Opublikowano

ja juz dłuzej nie mogłem czekac juz mi ojciec głowe suszył w koncu mówie to i tak twoja kasa. kupilismy 24 t saletry po 1050zł netto i 8 t saletrzaku po 970netto w firmie Osadkowski o. Rawicz. pytałem sie przewoznika mówi ze dziennie ok 70-100t wywoza. hmmm a ja jak byłem u nich dzien wczesniej to plac tak zawalony nawozem ze głowa boli!ale najlepsze jst to ze salertzak miał przywiezc dopiero za 2 tyg ale nastepnego dnia telefon z pytaniem czy moze byc jutro?:)troche kituja z ta cena nawozów moim zdaniem 15-20% ceny to jest sztucznie naciagnieta. u mnie ciecia na ten rok to zero P i K pod jare! ale na jesien pod ozimie juz pójdzie P i K

Opublikowano
Jednego nie rozumiem wczoraj byłem w punkcie z nawozami i polifoska 8 ok 1960 zł a tata był w drugim i polifoska 8 coś ok. 2400 (odległość od punktów ok 12 km) ????????????????

nie ma nic trudnego do zrozumienia - poprostu tam gdzie polifoska tańsza sprowadzili ja po obniżce cen,a gdzie drozsza na jesieni po drogich cenach i nie bedzie nikt dokladal do interesu i stad taka cena. U mnie np sprowadzony był mocznik z kedziezyna w listopadzie po chyba 1600zl/t i niestety w tej cenie jest w sprzedazy. jesli ktos kupil w styczniu z polic to ma w cenie 1300zl/t.

Opublikowano

nie powiedziałbym tak, bo Ci co przywieżli wcześniej mają drożej i tak police zwrócą im to, że stacili na 25% obniżce, a tamci co mają drożej być może nie są "dilerami" kupili od pośrednika, i nie mogą sobie tego w ten sposób odbić

Opublikowano

ja bym się nie łudził że cena nawozów azotowych spadnie. nie pamiętam jeszcze roku w którym na wiosnę cena by spadła. mocznik juz kosztuje 1150zl netto i idzie w górę.

Opublikowano
ja bym się nie łudził że cena nawozów azotowych spadnie. nie pamiętam jeszcze roku w którym na wiosnę cena by spadła. mocznik juz kosztuje 1150zl netto i idzie w górę.

W sobotę byłem w składzie nawozów i mocznik krajowy był po 1270, import - 1170, saletra w cenie mocznika z importu. Ceny detal, brutto

Opublikowano

Poszukuje cen nawozów dla jesieni 2008. Chodzi mi konkretnie o takie nawozy jak:

- Saletra amonowa

- Saletrzak

- Polifoska 4

- kalimagnezje (albo jakis inny nawóz potasowy)

- i jakis nawóz fosforowy

Dzieki za wszelskie info ;)

Opublikowano
dziś byliśmy zapytać się o ceny nawozów i tu żal d*** ściska ;/

fosforan (polidap) 2990 zl

polifoska8 2700zl

mocznik 1400

saletra 1170

saletrzak 1040

sol potasowa 1900

wap mag 240

ceny brutto

dziś byłem i

fosforan 2400

polifoska8 2300

hmm reszta bez zmian ;)

Opublikowano
Jeśli ktoś potrzebuje Saletry Amonowej (min 24 tony i wielokrotność) to dzwońcie tutaj 605073080.

Polecam. Mnie obsługują i jestem zadowolony.

ciebie obsługują ???

a może to ty obsługujesz...

twój nick mówi wiele...

Opublikowano

Nick o niczym nie mówi, wybrałem taki bo tak wypadło. Nie miałem pomysłu na inny. A zresztą co to za różnica.

;).

taki żart. :D

Kurcze, przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. Mamy sobie pomagać a nie utrudniać.

Opublikowano

Nawozy azotowe kupiłem 23 stycznia, dzisiaj byłem na składzie i poszły w góre mocznik był 1290 jest 1360 saletrzak był1060 jest1070 saletra było1150 jest 1165. :angry:

Opublikowano

Ja kupiłem dzisiaj saletre w Ampol-Merol w Myśliborzu po 1160 w big-bagach z dostawa do domu ok 30km. Spóznilem sie bo w piatek było 25 zł /t taniej ale kto to wiedział...czyli sa podwyzki. mało im. najlepsze jest to że ta saletra przyjedzie prosto od producenta i ta firma nawet rąk nie ubrudzi tym nawozem co lepsze nawet go nie zobacza bo transport bedzie jechał prosto do mnie i kierowca ma sie skontaktowac o której bedzie. Normalnie złodzieje!!!!

Dla porównania w Gorzowie wlkp oddalonym ode mnie o 40 km saletra jest po 1194.4 zł a w Dębnie (8 km ode mnie) jest po 1210zl. Tansze sa nawozy z Rosji. Saletra wychodzi po około 1000zł/t ale wiadomo musisz brac cały transport. Ja w tym roku ograniczyłem troche zakup nawozów i musiałem brac mniejsza ilosc za wieksza cene ale ta sa reguły rynku.

Opublikowano

Z tym transoprtem nawozow wszedzie tak jest, jak w zesżłym roku kupowalismy w czerwcu saletre kędzieżyńską tez z Ampol-Merol, ale z Wąbrzezna, na nowy sezon czyli na ten rok to tez kierowca jechal tirem prosto z fabryki do nas i po drodze kontaktował sie jak ma dojechac...normalnie złodziejstwo diler jest tylko po to aby zbierac marze i to tak faktycznie za nic!! :/ tylko przy miejszych ilosciach niz cały TIR to nawoz jest przeładowynany w fiemir, ale jest tez drozszy odpowiednio...

Opublikowano (edytowane)

U mnie ojciec dzisiaj był się pytać o ceny to za

-mocznik 1100 zł/tona

-saletrzak 1380 zł/tona

Więc pytałem się ojca jeszcze raz i oczywiście przekręcił ceny, a mianowicie

-mocznik 1380 zł/tona

-saletrzak 1100 zł/tona

Bardzo przepraszam za pomyłkę.

Edytowane przez bandi61
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v