Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mi wczoraj i dzis przyjechały pozostałe nawozy juz prawie wszystko poza mocznikiem , musze sam podjechac 2 km ale nie moge sie zmobilizyowac

ceny brutto (lubelskie, powiat łukowski)

Saltrosan BB 1160

Sól potasowa 50kg 1470

Fosforan Litwa BB 1750

Mocznik 1480

Opublikowano

@konrad055 gdzie taka cena fosforanu? Ja przeważnie biorę w Parczewie u Sobianka ale ma strasznie drogo teraz. Fosforan ma po 2400.

ceny sa takie w polubiczach u jakubiuka i ja u niego kupuje

Opublikowano

Dzis przywiezione. saletrzak 1100 saletra34% 1250 npk7-20-30 1570 mocznik polski 1530 ceny brutto Wszystko z wyjątkiem mocznika BB, transport gratis. Wziąłem też na próbe 2 t wapna 80%cao-wapno z alg morskich w cenie 470 brutto. północna wielkopolska.

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem rozeznanie w terenie i ceny nawozów mają się następująco:

............................Jakubiuk Polubicze.... Brzozowy Kąt.......Sobianek Parczew......Rolbud Parczew

Polidap........................ 2000..........................2100 .......................2400.........................2050

Saletrzak Tarnów.........1100..........................1130........................1110 ........................1110

Lubofoska 4,12,12........1000.......................... 965.........................1010.........................1180

Lubofoska 3,5,10,20.....1100..........................1085........................1260............................-

Ceny brutto, wszystko w workach

Edytowane przez Daro20
Opublikowano

dzis zamówione kilka nawozów ceny brutto detal małe ilosci w workach 50kg został tylko fosforan do kupienia

saletrosan 5,5t 1150

sól potasowa 4t 1470

mocznik 3t 1480

NPK wschodni 1t bb 5-20-30 1500

fosforan polidap - 2000-2200 ( zalezy w jakim punkcie)

fosforan litwa 18-46 1800 ( nad nim sie zastanawiam bo wyglada praktycznie jak polski wziałem garstke na test rozpuszczalnosci jesli bedzie podobnie jak polski to biore litewski)

Biały a sprawdzałeś rozpuszczalność NPK-u 5-20-30

Opublikowano

Co do npk 5-20-30 sieje ten blending od 2 lat i jesli ma byc wymieszany z ziemia bedzie ok ale na łąki powierzchniowy wysiec to nie jest dobrze. lezy i lezy tylko sól i fosforan sie rozpusci a superfosfat lezy długo. Dlatego na łąki kupuje sól i fosforan jak pod zboza to NPK

Opublikowano

saletra 34 1232zł, mocznik 461380zł, saletrosan 26 1100zł, sól potasowa 1480zł, fosforan Litewski DAP 18-46 1700zł zamówione w grudniu dzisiaj przywiezli 10t. saletry, 5t.moczniku, 5t.saletrosanu, 3t.soli, 2t.fosforanu.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To jest temat o cenach nawozów, nikogo nie interesuje wychwalanie się ile kto kupił, albo co z nim robi, wiadomo że do zup się go nie sypie!!! następne posty tego typu będą odpowiednio "nagradzane".

Opublikowano

Kolego MAT912 Jeśli ktoś się pyta gdzie i przy jakiej ilości kupiony za taka cenę to chyba należy mu odpowiedzieć. Nie wiem o co problem w tym przypadku i czy uzasadniona jest twoja interwencja. Istnieje temat "Ceny zbóż" i tam jakoś wszyscy piszą gdzie, za ile , i w jakich ilościach sprzedali i póki co nikt nie robił z tego hałasu. Ale to jest tylko moje skromne zdanie. Pozdrawiam

• Like 3
Opublikowano

To jest temat o cenach nawozów, nikogo nie interesuje wychwalanie się ile kto kupił, albo co z nim robi, wiadomo że do zup się go nie sypie!!! następne posty tego typu będą odpowiednio "nagradzane".

Wielkość partii zakupionego nawozu nawozu ma decydujący wpływ na cenę . inna jest cena przy 1tonie , inna przy 12tonach , calkiem inna przy 24t i jeszcze da się coś ugryźć jak to będzie 150t.

Więc dopisywanie ilości zakupionego nawozu jest kluczowe.

KornKali 1040netto

saletrosan 1010netto

za 24t , z dowozem

Opublikowano

Opłaca się kupować ten Korn Kali.Polecacie go bo azotowe już kupiłem tylko coś na ozime bym musiał dać bo te Polifoski to normalnie drożyzna taka a jesienia nic nie dawałem.Moim zdaniem fosfor na wiosne juz nie potrzebny szczegolnie na piaskach juz go tak nie przyswoi.Dzwonilem po sprzedawcach i maja po 1360 brutto tylko w BB a ja w workach.Ie tego dajecie na hektar??

Ps.Sorry obiegłm trochę od tematu cen.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v