Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja wczoraj dostałem oferte RSM 32 z Lechpolu w cenie 910 zł netto .Ale nie biore bo zawsze się krystalizuje i spore straty :( Wiec teraz kupie dopiero w lutym marcu i będę spokojny e wszystko będzie dobrze :)

Opublikowano

Mi w tym roku RSM kupiony końcem bodajże lutego, bardzo mocno się skrystalizował już po 2 tygodniach, więc Twój musiał być niestety oszukany... Byc może ta cena, 1320zł brutto tyczy się 1m3, a nie 1t RSM-u. Np licząc RSM po 915zł netto/t, 1320kg (1m3) w takiej cenie wychodzi 1270zł brutto.

To jest niestety cena za 1 tonę, brak konkurencji w okolicy i oto takie ceny, żeby to chociaż jeszcze oryginał był.

Opublikowano

Mi w tym roku RSM kupiony końcem bodajże lutego, bardzo mocno się skrystalizował już po 2 tygodniach, więc Twój musiał być niestety oszukany... Byc może ta cena, 1320zł brutto tyczy się 1m3, a nie 1t RSM-u. Np licząc RSM po 915zł netto/t, 1320kg (1m3) w takiej cenie wychodzi 1270zł brutto.

Mi też nie skrystalizował sie 32%, wiec trochę się zdziwiłem i zaczełem szukać pszyczyny, i na szczęscie nie znalazłem, miał 32% na 100%

Ważyłem ale to nie jest takie dobre, bo trza mieć szkło laboratoryjne z idealnie odmierzoną ilością 1l. Próbowałem różnych sztuczek i średnio wychodziło. Znalazłem na Allegro aerometr z cieczy kalifornijskiej, kupiłem go i dobrze pokazął 32%.

Koledze też nie skrystalizował się.

Kupiłem w listopadzie po 900 netto.

Opublikowano

W tym roku dziwnie było z RSMem, kupilsmy w lutym, 6 beczek stało sobie na przyczepie na dworze w duze mrozy i sie skrystalizował a brany był z cysterny więc nie oszukany, przyszło troche ciepła i prawie 20cm skrystalizowanego rsmu moment sie rozpusciło.

Opublikowano

Orientuje się ktoś jaki jest koszt nawozu jeśli jadę/dzwonię prosto do producenta i zamawiam nawóz. najprościej rzecz ujmując jaki jest koszt omijając pośredników? Np. mocznik u pośrednika po 1600zł/t to ile może kosztować biorąc bezpośrednio u producenta?

Opublikowano

cały samochód to znaczy 24 tony? :) jak wtedy wygląda cena transportu czy jest juz wliczona czy za dowóz osobno się płaci? i czy w takim przypadku trzeba zamówić cały ładunek jednego nawozu czy można różne?:)

Opublikowano

z tego co się orientuję żaden zakład nie miesza nawozów, ewentualnie importer może zrobić łączony skład, ale zazwyczaj jeśli łączysz sortymenty to koszt wzrasta o około 20zł/t, gdyż najczęściej jest to nawóz z placu, więc dochodzą koszty przeładunku

Opublikowano

saletrzak 1030

polifoska 1910

sól potasowa 1500 wziołem 1T ale za 10 mi już było 1800

A prognozy są różne. Na jednym składzie mówią że już są nowe ceny - niższe, na innym nawozy drożeją kupujcie bo jest doba cena

Mielec-Tarnów

Opublikowano

Śląskie (pół samochodu, z transportem):

- mocznik import big bag (6,5t) - 1290 netto t

- sól potasowa big bag (5t) - 1330zł netto t

Wczoraj zamówione, jutro powinny byc u mnie na placu.

Opublikowano

Uuuu, ładna cena, jak ja się pytałem o cenę mocznika na całe auto, to oferowali się po 1200-1240 netto. Ale wtedy musiałym mieć ze 45ha qq (na jedno auto), pod inne uprawy nie stosuję.

Opublikowano (edytowane)

Janczar ta cena to z transportem na podwórko ? Jakbyś mógł to jaką to firma może być i na priv w tym roku już mam nawozy kupione ale na nastęmpny rok się namiar przyda jeśli to nie tajemnica

Ja kupywałem po 1240mocznik i 1460 npk 8, 20, 30 szkoda przepłacać ceny brutto z transportem ale to jakiś czas temu było

Edytowane przez mammut1
Opublikowano (edytowane)

SKR Krzanowice (Racibórz) poprawka: mocznik 1270 netto przy 6,5t; sól potasowa 1330 netto przy 5t, tyle jest na fakturze.

Edytowane przez Marcin91
Gość Profil usunięty
Opublikowano

W przypadku zauważenia naruszeń taryfikatora ostrzeżeń korzystajcie z opcji raportuj, My moderatorzy zajmiemy się tym.

Teraz wypada wrócić do tematu cen nawozów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v