Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie warto zamówić teraz nawozy z dostawą na sierpień np yara 8-15-30 po 1800nett?

na obecną chwilę polidap + sól potasowa wychodzi ponad 25% taniej, więc sam musisz ocenić czy się opłaca

Opublikowano

na obecną chwilę polidap + sól potasowa wychodzi ponad 25% taniej, więc sam musisz ocenić czy się opłaca

25% taniej :blink: jak ty to liczysz??? i jakie są ceny tych nawozów u ciebie?

Opublikowano (edytowane)

80kg N (58kg N mamy z polidapu) 22kg dokupujemy w moczniku po 1540zł/t= 75zł

150kg P205 z polidapu po 2000zł/t= 650zł

300kg K2O z soli potasowej po 1515zł/t = 808zł

czyli łącznie otrzymujemy nawóz 8-15-30 za 1531zł/t, czyli 15% taniej, przepraszam za błąd, oczywiście taki mix to nie yara, ale te 270zł/t piechotą nie chodzi

suprofos 26 (3-12-26) 1250zł/t netto osadkowski ten nawóz w przeliczeniu na mocznik (1540), polidap (2000) i sól potasową (1515) jest warty 1112zł/t i jeszcze mamy siarkę i trochę innych składników, ale moim zdaniem lepiej przepłacić 15% za yarę niż 12% za suprofos

Edytowane przez kissmy...
Opublikowano

kto ma po 1900 i czy to nie jest wschodnia produkcja? u mnie bez względu na dostawcę cena różni się +-10zł/t a koszty transportu z Polic w moim przypadku to około 45zł/t, zważając na spadające ceny surowców rolnych ceny nawozów powinny podążać ich śladem

Opublikowano

Moje zapotrzebowanie w tym roku będzie wynosiło około:

Saletra 34 ok 14-15 ton

Polifoska 6 ok 7 ton

Mocznik 46 ok 2 ton

Sól 60 ok 1 tony

Kizeryt ok 1 tony

Wszystkie nawozy w BB. Generalnie rezygnuje ze stosowania mocznika w 2 dawce na rzecz saletry.

Jest ktoś z okolic Żnina kto chciałby zamówić skład saletry lub polifoski żeby się podzielić?

Opublikowano

pamiętacie może ofertę przedsiębiorstwa zajmującego się pośrednictwem w obrocie środkami produkcji (prawdopodobnie byli z Bydgoszczy)? reklamowali się swojego czasu na forum, jest to temat sprzed około dwóch lat, jestem ciekaw jak się rozwinęli, bo zupełnie o nich zapomniałem

było to coś podobnego jak poniżej:

http://www.agroopc.com/oferta.html

Opublikowano (edytowane)

u mnie taniej jak 2200 brutto nie kupisz.

Przy kilku tonach to może i tyle kosztować. Przy całym aucie ceny w lubelskim na poziomie 1870netto są do osiągnięcia bez problemu na dziś. Im bliżej Zakładów Chemicznych Police tym taniej - decydują o tym koszty transportu.

Wiadomość z ostatniej chwili. Mocznik w Policach w cenie 1350netto/t/luz, 1380netto/t/BigBag.

Edytowane przez RudnikAgro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v