Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam. Mam pytanie : czy wie ktoś gdzie można dostać tanio nawozy w okolicy Piły (wlkp). Prosiłbym o jakiś adres internetowy lub nr tel. Z góry dziękuję.

Lechpol Krajenka

Opublikowano

Saletra Anwil 1280zł/t Yara 27N z wapniem 1330zł/t

Zastanawialiśmy się co będzie lepiej ale spróbujemy Yare, Saletra też oczywiście jest ale zakupiona w Lipcu po 1100/t saletrosan 1040 bodajże...

Opublikowano

ceny w lokanym punkcie zaopatrzenia rolnictwa będącego bezpośrednim dealerem. Brutto

polifoska 6 2180

polifoska 5 1980

mocznik 1750

saletra anvil 1500 :o

saletra zak 1450 :o

salmag z borem 1380 :o

salmag 1300 :o

ceny na luty bo od marca prawdopodobnie w górę mówiła pani

Opublikowano

Lubofoska (3,5-10 -20)-1320 , Polifoska 8 -2150 ,saletrzak 1220, Saletre kupowałem w listopadzie po 1330 a na dzień dzisiejszy 1445 zł ceny brutto. Pn mazowsze.

Opublikowano (edytowane)

saletra worki 1430 saletrzak worki 1230 mocznik 1720 siarczan amonu 1050 lubofoska 4-12-12 1190 ceny brutto

Edytowane przez MODEL67
Opublikowano

Polidap(fosforan) - 2490

Saletra puławska - 1420

Saletrzak - 1200

Polifoska 8 - 2200

Polifoska 6 - 2180

Wap-Mag -450

Sól potas.- 1800

Ceny brutto

Radzyń Podlaski

W marcu Pani powiedziała,że prawdopodobnie będzie podwyżka.

Opublikowano

a może kotś wie jak to bedzie od lipca mieli zmniejszyc cło na wschodnie nawozy bo ruscy wstąpili do WTO będzie zmniejszą czy nie?? może nasi się obudzą i obniżą wtedy trochę ceny

Opublikowano

ja nawozy kupuje zawsze w żniwa bo są najtańsze. Przed żniwami kupiłem 40 ton saletry 34% po 1300 brutto, także stoi i czeka na wiosnę :) Polifoske 6 też kupiłem w żniwa 35 ton po 1950 brutto. Teraz kupiłem pod kukurydze bo mi braknie około 2,5 tony to już po 2170 brutto i mocznik 1,5 tony to po 1780 brutto. Przy saletrze i ilościach jakie kupuje to jednak różnika kilka procent jest w okresie 7 miesięcy.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja pod koniec października za Saletrę 34% N Anwil, z transportem płaciłem 1310zł brutto.

Opublikowano

a może kotś wie jak to bedzie od lipca mieli zmniejszyc cło na wschodnie nawozy bo ruscy wstąpili do WTO będzie zmniejszą czy nie?? może nasi się obudzą i obniżą wtedy trochę ceny

cena na azoty spadła by gdyby doszło do wykupienia przez rosjan naszego zakładu azotowego co miało mieć miejsce, posiadali by fabrykę na terenie UE i produkcje mogli by pchać do wszystkich krajów unii, u nas automatycznie cena azotowych mogłaby pójść na dół

saletra amonowa 1430 zł brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v