Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marko-kolo napisał:

u mojego dilera też dopiero zjeżdżają  nawozy zamawiane w czerwcu ...przynajmniej tak twierdzi :D

polifoska 6 -1640 

mocznik - 1420 

saletrzak - 1060 

zamówione po 5 ton ... ma dojechać w ciągu 7 dni 

Cena teraźniejsza czy czerwcowa? 

Opublikowano

hardkor113 napisał:

pawlus224 napisał:

W lokalnym sklepie takie ceny (lubelskie LLE) :

15424426716072041967565.jpg

1542442695370488097060.jpg

Blachnio i w Piaskach sporo sobie ceni ja znalazlem saletre po 1180brutto

akurat saletre ma droga ale poli i rsm najtańszy jaki znalazłem

Opublikowano
37 minut temu, marko-kolo napisał:

cena do zapłacenia na dziś 

Cena na poli 6 całkiem ok jak przy takiej ilości. Gdzie zamawiałeś? 

Opublikowano
54 minuty temu, robi57362 napisał:

pewnie że tak trzeba kupować to co się chce a nie to co jest

umnie rsn 26  900 netto

Opublikowano
1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

Daleko ta saletra w tej cenie ? Ilosci tirowe czy detal rowniez ?

Z tym szerokim asortymentem (Łęczna i Brzeziny) to bym nie przesadzal bo w zeszlym roku nie mieli saletrosanu , siarczan "jechał" tydzien zanim mozna bylo go kupic , w łęcznej RSM nigdy nie bylo i nie ma , nasiona kwalfikowane zbóż to tez temat nie warty zachodu u nich . Jedyna pociecha ze na czym moze to zawsze jakis rabat da dla stalego klienta , no i Śor wychodzi korzystnie cenowo .

Opublikowano

pawlus224 napisał:

1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

Daleko ta saletra w tej cenie ? Ilosci tirowe czy detal rowniez ?

Z tym szerokim asortymentem (Łęczna i Brzeziny) to bym nie przesadzal bo w zeszlym roku nie mieli saletrosanu , siarczan "jechał" tydzien zanim mozna bylo go kupic , w łęcznej RSM nigdy nie bylo i nie ma , nasiona kwalfikowane zbóż to tez temat nie warty zachodu u nich . Jedyna pociecha ze na czym moze to zawsze jakis rabat da dla stalego klienta , no i Śor wychodzi korzystnie cenowo .

przejedz sie na brzeziny tam kwalifikat to nie jest problem ba nawet dostalem co chcialem a i rsm mają

Opublikowano
6 godzin temu, Bambi14 napisał:

dzis dojechaly do mnie nawozy z netogrodu w ilosci 23,5 t bo kierowca twierdzil ze ma ciezsze auto niz inne w firmie i tylko tyle mogli mu na azotach zaladowac, takze czekam az jeszcze jeden worek dowioza. Przypomne ze nawozy zamowilem w czerwcu na przedplate, mialy byc we wrzesniu, dojechaly dzis po 50 telefonach i zalozeniu im sprawy na policji. Mimo ze cena byla atrakcyjna w czerwcu to w przyszlym roku nie kupie nawozu w tej firmie, bo to co nie przespalem i co osiwlem przez nich to moje, takze ja nie polecam z ta firma interesow.

to świętujemy i mi i tobie się udało ;)  gratuluje. Ale można osiwieć przy net ogrodzie :)

Opublikowano

Tą śmieszną suszową jałmużnę można se w dooope wsadzić, co mi po 250zł jak wszystkie uprawy na piachach oprócz żyta plonowały około 1t. Rzucą taki ochłap na otarcie łez a wśród sprzedawców nawozów nagle sraczka się zrobiła z cenami, bo rolnik niby przy kasie teraz jest dzięki suszowemu.

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, Gringo1 napisał:

Kupujcie   do wiosny daleko wszystko przez wasze pieprzone suszowe  wnioski przynajmniej macie na co wydać teraz

Widze ze kolega z tych ktorzy mawiali "szacujcie , szacujcie itak nic nam nie dadza " u mnie nawet Soltys wsi gadal podobnie a teraz mu mina zrzedła ;)

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

przejedz sie na brzeziny tam kwalifikat to nie jest problem ba nawet dostalem co chcialem a i rsm mają

Rsm to tak podejrzewalem jak mowisz , w GS w Ludwinie tez ktos sprzedaje (albo sprzedawal) bo beczki niebieskie z napisem stoją , a co do kwalfikatu to mają tą samą ofertę na Brzezinach co i w Łęcznej a przynajmniej jesli w Lecznej nie ma to w domysle mowia ze i na Brzezinach nie ma . Za to ceny tego kwalfikatu są przesolone no i 2 lata temu jeczmien ozimy dostarczyli dopiero pod koniec wrzesnia .

Oczywiscie nie to , ze nie polecam tej firmy bo jest naprawdę ok. i sam kupuje u nich prawie wszystkie nawozy i śor (choc jest tego niewiele) jesli chodzi o obslugę klienta to jeden z pracowników ma pojęcie co sprzedaje i zawsze mozna wybrac albo tanszą opcję albo lepszą jesli chodzi o opryski , z nawozami w zeszlym roku opuscili mi chyba z 15zl na tonie saletry ale lepiej miec porownanie cen bo czasami mozna przeplacic .

Opublikowano
13 godzin temu, bizonlukaszZ056 napisał:

Lubelskie pow. Janowski saletra 1170 bb, 1190 worek, mocznik 1430 worek, 1400 bb, pulgran 1380, pulgran z siarką 1270, saletrzak 990 worek, 980 bb, brutto na dzień dzisiejszy.

Pulgran i pulgran z siarka u nas o grubym moczniku sprzedawcy jeszcze nie slyszeli.

Opublikowano
18 godzin temu, KlimekPL napisał:

Tą śmieszną suszową jałmużnę można se w dooope wsadzić, co mi po 250zł jak wszystkie uprawy na piachach oprócz żyta plonowały około 1t. Rzucą taki ochłap na otarcie łez a wśród sprzedawców nawozów nagle sraczka się zrobiła z cenami, bo rolnik niby przy kasie teraz jest dzięki suszowemu.

Ja w tej chwili mam ofertę na Zaksan za 1090 netto z dostawą, wyżej facet pisze ze kupił w czerwcu za 740 zł także 350 podwyżki  na saletrze w Grupie Azoty. Sprzedawcy kupują i sprzedają na bieżąco nie znam żadnego żeby miał tyle kasy żeby magazynować tysiące ton i poźniej sprzedawać. Nie wydaje mi sie że istnieje możliwość zamówienia nawozu w czerwcu z dostawą w listopadzie po cenie czerwcowej bo to nie nierealne np. ze względu na podwyżki jak widać powyżej

Opublikowano

Nawozy będą szły cały czas w górę, w grudniu od 60 zł do 80 zł na azocie i ok 30 zł na NPK.

W tym roku nie będzie tąpnięcia i wysokich stanów magazynowych jak rok temu. 50 % produkcji GA, Siarkopolu, Luvena i  Anwilu wyjeżdża z kraju, gdyż to się bardziej opłaca, a po ostatnim roku dilerzy zmniejszyli kontrakty u producentów.

Dodatkowo nie ma zbyt dużego wjazdu nawozów z zagranicy, miesiąc temu ok 20 tys ton Ultra 8 wpłynęło do Gdańska i Szczecina i już tego nie ma. Jedynie co to sporo węgierskich saletrzaków jest na południu kraju i zapewne niewielkie ilości różnych nawozów w przygranicznych miejscowościach.

Od przyszłego roku drożej będzie się płaciło za gaz i prąd największe koszty w cenie nawozu, drożej też kosztują surowce. A dzięki unii europejskiej więcej płąci się za ekologiczne sprawy itd. itp.

Na rynkach światowych nawozy są droższe niż w Polsce, a nasi producenci nie chcą być docelowo tansi niż inni i będą co miesiąc podwyżki w hurcie dopóki nie dojdą do cen jakie są obecnie na świecie.

Wskazówka na przyszłość --> Kupować w czerwcu/lipcu wtedy ceny hurtowe są najniższe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v