Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kizeryt 1225

Sól potasowa 1420

Saletra amonowa 1070

Blaucorn 12 -12 -17 2550

Ceny brutto

Opublikowano

Może u Ciebie taka mała różnica. Ja kupowałem w połowie czerwca auto saletry, mocznika, dwa auta NPK i saletrosan. Wtedy płaciłem po:

Saletra 32% - 820 netto

Saletrosan - 710 netto

Mocznik Super N46 - 1290 netto

Dominator 8-20-30 (chwilowo Agrii miało o takim składzie) - 1320 netto

Opublikowano

MOCZNIK 1340 BRUTTO POLIFOSKA 6 1640 BRUTTO panowie co lepiej posiać na wiosnę na pierwszy start na pszenice i rzepak saletrosan  czy kizeryt i saletrę dodam że rzepak dostał pod korzeni i nalistnie siarczan magnezu 

Opublikowano
5 godzin temu, Pietras892 napisał:

1002brutto płaciłem za saletrosan tydzien temu. Teraz już 1100zł

po tyle i ja wziąłem 3 tony

5 godzin temu, XTRO napisał:

kurna, ja jeszcze nic nie mam

Michał taniej już było - teraz tylko drożej i dodatkowo zaczyna brakować towaru

6 minut temu, maniek20 napisał:

MOCZNIK 1340 BRUTTO POLIFOSKA 6 1640 BRUTTO panowie co lepiej posiać na wiosnę na pierwszy start na pszenice i rzepak saletrosan  czy kizeryt i saletrę dodam że rzepak dostał pod korzeni i nalistnie siarczan magnezu 

kizeryt + saletra na pszenicę

kizeryt + saletrosan na rzepak

Opublikowano
8 minut temu, aro1975 napisał:

po tyle i ja wziąłem 3 tony

Michał taniej już było - teraz tylko drożej i dodatkowo zaczyna brakować towaru

kizeryt + saletra na pszenicę

kizeryt + saletrosan na rzepak

a ile kg byś proponował kizerytu bo nie wiem czy 100 kg nie mało na ha bo tak dawałem co roku 

Opublikowano

A czego brakuje?

Z tego co wiem to wiele mniejszych składów nie zakupuje nawozów żeby nie zamrażać gotówki i nie są pewni co pokaże wiosna.

Opublikowano

drogie fosforyty, gaz, energia do góry i grupa ogranicza produkcje na kraj aby zminimalizować straty. dodatkowo cały zapas poszedł na Ukrainę - biorą Niemcy i Holendrzy. w przyszłym roku może być nieciekawie jak plony z Ukrainy trafią do nas.

1 minutę temu, Agrest napisał:

A czego brakuje?

Z tego co wiem to wiele mniejszych składów nie zakupuje nawozów żeby nie zamrażać gotówki i nie są pewni co pokaże wiosna.

wczoraj rozmawiałem z kolega który prowadzi duży skład nawozowy i takie rewelacje mi sprzedał - mówił że na dostawy azotu i polifoski musi czekać od 3 do 4 tygodni.

Opublikowano

Może i to prawda ale jak to jest że minister Ardanowski nie może  zainterweniować w spółce skarbu państwa i choćby dostepnosć zapewnić? 

Jak dla mnie to taka duża zwyżka na azotach to oprócz kilku wymienionych czynników , nasz rząd musi wycofac kasę przeznaczoną na odszkodowania suszowe. 

Opublikowano

A to że czekają to fakt. Tylko ile spowodowane jest to brakami a ile spekulacją.

Na składzie w którym najczęściej si3 zaopatruję niedawno otrzymali poli zamówione w sierpniu.

Ja co roku kupowałem rsm ale wczoraj wziąłem 10t saletry po 1070, wolałbym ram ale w okolicy nie ma a wiosną pewnie będzie po 1200

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v