Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość wschodnich, już zakupy częściowo zrobiłem na jesień, Dolar w górę to i npk do góry ma iść, mam kupione npk 8-19-29 po 1340 zł 1,5 tony i 2 tony z nowej dostawy po 1370.

Dostałem Koniczynę Michela na próbę, posiałem przy lesie, i 2 tydzień miną i z dwóch listków zrobiło się cztery - rozkrzewia się i coraz to dłuższy korzeń się robi.

Tam gdzie była powierzchownie sypnięta to ładnie się prezentuje, a tam gdzie zmieszana z glebą to rzadko rośnie, ale coś tam z gleby wystaje.

Już w połowie czerwca będzie dostępna, mam zamówione 2 jednostki i na następne 2 hektary futtertrio z dsv

Opublikowano

otóż nie, w momencie  skoszenia przed kwitnieniem obumiera, a jeżeli przekwitnie to też obumiera.

Rsm na trawy 28% 820 zł brutto za tonę

Opublikowano

Drogo wychodzi ten cynk, intermag zn ma 160 jednostek, adoba bodajze 100. Dobry i tani jest adob pro fit 10-40-10 za 120 zl brutto. Taniej wyjdzie dodanie cynku np intermaga, ale nie wiadomo czy jest mieszalny

Opublikowano
7 godzin temu, jackil napisał:

otóż nie, w momencie  skoszenia przed kwitnieniem obumiera, a jeżeli przekwitnie to też obumiera.

Rsm na trawy 28% 820 zł brutto za tonę

No to bez sensu trochę...

Wolę już posiać perską w mieszance w stylu np. Country 2053 Turbo. I 5 pokosów można walnąć...

Opublikowano

czy ktoś zamówił nawozy z grupy azoty w komis?

zadzwonił dzisiaj do mnie dostawca od którego biorę ilości cało samochodowe i zaproponował auto saletry w tym miesiącu, a płatność w lipcu po ogłoszeniu cen przez azoty. podobno cena będzie promocyjna.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, aro1975 napisał:

czy ktoś zamówił nawozy z grupy azoty w komis?

zadzwonił dzisiaj do mnie dostawca od którego biorę ilości cało samochodowe i zaproponował auto saletry w tym miesiącu, a płatność w lipcu po ogłoszeniu cen przez azoty. podobno cena będzie promocyjna.

Kot w worku trochę. Pulan czy Zaksan? W 2016 894zł brutto, w 2017 918zł brutto kupiony Zaksan właśnie na przełomie maj-lipiec. W tym roku też liczę, że w granicach 900 brutto uda się wyjąć.

Edytowane przez TOME11
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, aro1975 napisał:

pulan - zamówiłem (we wrześniu 2017 również płaciłem po 918pln brutto bez komisu), a po ile była polifoska 6?

Zastanawiam się czy jest sens?

No tamte ceny też bez komisu. Nawet nie pytałem o Polifoskę. Twoja decyzja, wg mnie te +/- 900 brutto jest w tym roku spokojnie do powtórzenia, pytanie tylko czy oczekujesz jeszcze lepszej ceny niż te 900 :)

Edytowane przez TOME11
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, krychu napisał:

Za droga ropa aby saletra była w okolicy 900

Masz na poprzedniej stronie za 930/940 angielską/francuską.

Edytowane przez TOME11
Opublikowano
14 godzin temu, ASZv3 napisał:

No to bez sensu trochę...

Wolę już posiać perską w mieszance w stylu np. Country 2053 Turbo. I 5 pokosów można walnąć...

No tak, ale tu chodzi o międzyplon, jak posiejesz po kukurydzy country 2053 i perską , zaczniesz kosić w następnym roku to pola nie wykorzystasz pod kukurydze drugi raz.

Tu chodzi o to, że zasieje sobie po kukurydzy fixation w tym roku, skoszę na przełomie kwietnia maja i jeszcze raz zasieję kukurydzę. Dodatkowa pasza wysokobiałkowa za 280 zł z hektara, będę obsiewał i zobaczę ile ton wyjdzie.

Ciekawe po ile importowana będzie w tym roku, we wrześniu kupiłem 7 ton po 907 zł brutto

Opublikowano

A ktoś już coś kupował z yarej wieloskładnik już? Albo brał z grupy w azoty w komis jakies NPK albo azotowe? Duże to ryzyko jak to mniej wiecej wygląda? 

Opublikowano
5 minut temu, aro1975 napisał:

wziąłem auto saletry - zobaczymy jak wyjdzie

O cenie coś orientacyjnie mówili? To przechowanie jest dziwną praktyką.

Opublikowano
2 minuty temu, aro1975 napisał:

nic - najwyżej zabiorą z podwórka - nawet prowizji wykupu nie znają - w takie ciemno nigdy nie grałem - mam nadzieję że będzie taniej jak w tamtym roku :)

Czyli nie godzisz się na cenę i zabierają z podwórka? Żadnego ryzyka?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v