Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chodzi o forme np fosforu jaką ma.

Dostałem oferte dzis na saletre Puławy BB 1000zl

Saletrosan 910zł/t BB

handlować i zamawiac czy czekac jeszcze?

Jakie ilości?

Saletrosan cena ok ale saletre można taniej kupić,

Zamówiłem zaksan 18t po 900 brutto.

Opublikowano

To można zamówić z firmy Krex Biała Podlaska z białorusi i litwy nawozy po saletra 900 brutto Npk 8 20 30 (5s) po 1450 brutto ale to juz duże ilości

Opublikowano

Jaki sens ma pisanie przyjechało to po tyle,tamto po tyle jak nie piszecie od kogo ?

police o których ja pisałem prosto z polic przy 24t. Info na priv od kogo, nie chce reklamować.

Chyba po to jest to forum żeby się dowiedzieć gdzie kupić w dobrej cenie i w naszym wspólnym interesie jest żeby wszyscy wiedzieli i kupowali tam gdzie są lepsze ceny bo to wymusi spadek cen u tych co mają drogo.Jak twój sąsiad kupi tam gdzie ty taniej to chyba na tym nic nie tracisz a możesz " wyrąbać" z rynku tych którzy nas na cenach rąbią....

Opublikowano

@Arek ilości mniejsze (nie loco)

więc jak myślicie co będzie z cenami azotowych, bo przez te dopłaty i obecną sytuacje na rynku ciężko jest wyczuć ewentualne spadki i podwyżki cen?
jeszcze raz napisze, mam ofertę na saletre 34 Puławy 1000zł/t brutto i saletrosan 26 (13) 910 zł/t brutto wszystko w workach BB. Ceny jeszcze do delikatnej negocjacji.
w tamtym roku o tej porze różnica na saletrze - 220zł, na saletrosanie 150zł taniej.

Opublikowano

Radzę zważyć sobie BB samemu i dopiero tak pisać bo ludzie różne historie opowiadają.

Dostałem transport saletry prosto z zakładu z podaną dokładną wagą netto i nic nie jest oszukane

@Arek ilości mniejsze (nie loco)

więc jak myślicie co będzie z cenami azotowych, bo przez te dopłaty i obecną sytuacje na rynku ciężko jest wyczuć ewentualne spadki i podwyżki cen?
jeszcze raz napisze, mam ofertę na saletre 34 Puławy 1000zł/t brutto i saletrosan 26 (13) 910 zł/t brutto wszystko w workach BB. Ceny jeszcze do delikatnej negocjacji.
w tamtym roku o tej porze różnica na saletrze - 220zł, na saletrosanie 150zł taniej.

Saletrosan dobra cena ale saletre można taniej, Chemirol ma chyba po 960.

Opublikowano

Powiem tak, przywiezione kilka dni temu 12 ton saletry pulan w workach 30kg po 928brutto/tona.

W sumie to w tej samej cenie mi by to przywieźli ale za kilka dni ale potem mam inną robotę a tak zwalone, przykryte i czekać z tym do wiosny. No tyle że doszedł mi transport czyli paliwko i czas na jazdę stracony ale rozładunek na spokojnie.

Także negocjuj.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v