Skocz do zawartości

Dach do C-330 (plandeka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie mam kabine w swojej 30 starego typu tą z rur i dach z plandeki ostatnio jednak uległ on uszkodzeniu i mam pytanie jaki teraz załozyć i jaki jest koszt takiego dachu

Opublikowano

można jeszcze samemu zrobić z żywicy syntetycznej. Koszt po znajomości 50 dych, żywica i mata szklana po znajomości załatwiona w tej kasie a żywotność dożywotnia;P

Opublikowano
ja mam plandekę ale jak bym miał jo do wymiany to bym sobie sam zrobił metalowy.

To byś tego żałował, ja miałem tą blandeczkę ( co 3 do 4 lat rozsypywała się albo w lesie rozdzierała) zrobiłem blaszany i już tyle się gum z dentek napodkładałem i pianką zapsukałem a dalej drży i buczy a cały czas taki lekki pohuk idzie od silnika, jeśli nie pracujesz tym ciągnikiem w lesie nie rób blaszanego dachu ;) Jak już chcesz blaszany to wystarczy arkusz blachy 100 wkrętów i kilka balików wszystko przykręcic do ramy zdjąc okuc blachą i git ( tylko daj gęsto te baliki lun zrób drewniany dach ( na wymiar kabiny) a potem okój to blachą ( tylko gęsto wkrętów daj) to będzie OK, jak zrobic rzelazny i spawac te blachę to dopiero będzie dudniło

Opublikowano
Mi też ta plandeka się podarla i myślimy teraz z ojcem żeby zrobić dach metalowy na stałe przyczepić do kabiny wyciąć szyberdach i wyciszyć i powinni być O.K

do metalowego bedziesz musial jakas gabke przykleic bo dzwiek bedzie sie odbijal

Opublikowano

Znalazłem w galerii AF fotki pewnej C-330M (link poniżej)

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image37307.html

I chodzi mi oto ile mogła by kosztować taka szyba do tyłu bo ja mam teraz z C-360 i trochę wystaje jakieś 5cm z jednej strony. Ta C-330M jest super pomalowana i zadbana. Planuję pomalować moją C-330 i kupiłem farbę w spreju RED FIRE (Czerwony ognisty) Na początek kiedyś jakieś 2 tygodnie temu kupiłem jedną puszkę na przednie błotniki pomalowałem warstwami wyszło super 0 zacieków jak z fabryki (moge dać fotkę), a wczoraj kupiłem 2 puszki myślicie że starczy na maskę?

Opublikowano
Znalazłem w galerii AF fotki pewnej C-330M (link poniżej)

http://www.agrofoto.pl/forum/gallery-image37307.html

I chodzi mi oto ile mogła by kosztować taka szyba do tyłu bo ja mam teraz z C-360 i trochę wystaje jakieś 5cm z jednej strony. Ta C-330M jest super pomalowana i zadbana. Planuję pomalować moją C-330 i kupiłem farbę w spreju RED FIRE (Czerwony ognisty) Na początek kiedyś jakieś 2 tygodnie temu kupiłem jedną puszkę na przednie błotniki pomalowałem warstwami wyszło super 0 zacieków jak z fabryki (moge dać fotkę), a wczoraj kupiłem 2 puszki myślicie że starczy na maskę?

Farbą w sprayeu malowałeś ciagnik? <_< :) <_< do 4 mc i śladu po tej farbce nie będzie

co do dachu tylko blandeczka, średnio co 2 lata zmienaiłem tą blandeczke bo krażała od słońca i strasznie rwała się w lesie wkurzyłem się i zrobiłem z blachy i zatęskniłem za blandeczką, ile napodkładałem się gum i 2 pianki montarzowe w kontu wpsukałem dopiero da sę wytrzymać w ciągniku, a tak ciągle dach wpadał w wbibracje i potworne buczenie dzwonienie itd dachu

Opublikowano

Dlaczego tak uważasz jak jakieś 5 lata temu malowałem farbą w spreju drążki kierownicy na metalowym progu co się po nim jeździ cały czas traktorem i się prawie nic nie zdarło. Mówisz że farbą w spreju nie malować? Przecież to chyba to samo co sprężarką. Jak ma tej farbki za 4 miechy nie być co ma się z nią stać?