Jaki kupić rozsiewacz?
-
Podobna zawartość
-
Przez yacenty
Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
-
Przez Artur312
Witam zakupiłem niedawno rozsiewacz rauch beta 1500 . Poczebuje tabele wysiewu do poszczególnych nawozów. Czy ktos posiada moze .
-
Przez vailus
Witam. Mam pytanie odnośnie osłony talerzy. Czy ogólno dostępne na portalach osłony talerzy do rozsiewacz amazone zaf 402 i pochodne będzie pasowała do rozsiewacza amazone zae 402? Czy lepiej samemu coś rzeźbić? -
Przez KarolaKarotka
Witam, w tym roku zawitał na gospodarstwie rozsiewacz jak w temacie, po rozsianiu kilku ton ZakSan 33.5 wygląda na to że rozsiewa zdecydowanie za malo, prosze innych użytkowników tych rozsiewaczy o podpowiedzi.
- wszystkie parametry nawozu wprowadzone z tabeli
- pracuje w ciągniku z pompą 113 litrów na minutę na jednej parze hydrauliki
- praca w trybie auto km/h + auto kg (jednak starano się utrzymywac stała predkośc 10 km/h i stałe obroty silnika 1750 obrotów)
- pola przemierzone ciągnikiem z nawigacją rtk
- testowo rozsiewanie bez zmniejszania dawki o 20% przy wysiewie od granicy
- sygnał prędkości z gps, zgadza się z tym co pokazuje wyświetlacz w traktorze
- rozsiew na 33 m, 22 sekcje co 1,5 metra kazda
-
Przez PatrykReich
Witam, posiadam rozsiewacz nawozów axis 20.2 M W+EMC. Mam problem z dokładnością wysiewu, komputer Quantrom A pokazuje że podczas siewu jedna komora ( lewa) jest więcej otwarta od drugiej ( o 20-30 na skali), nie jest to spowodowane niedrożnością zasuwy. Nawóz z lewej strony ubywa znacznie szybciej. Na 2000 kg z lewej ubyło wszystko, natomiast w prawej zostało 135 kg nawozu. Problem w tym że nie dzieje się tak zawsze, tylko raz na 4/5 rozsiewaczy. Tarcze wagowo są identyczne ( S4). Zasuwy praktycznie też się idealnie otwierają, sprawdziłem to dzis. W czym może być problem ? Proszę o pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Czy MF 255 uciągnie w góry na 2 biegu opryskiwacz ciągany 1200l
Rabewerk 2,2m