Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie kabel odlaczyli . pracowac mozna bez klimy ale masz za to przedni tuz I pneumatyke co jest bardzo rzadkie I skrzynia 40km/h bo zgaduje ze jest z niemiec. Targuj sie jeszcze bo w takiej cenie to wersje pro chodza z 97r troche drogo.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Od dluzszego czasu borykam sie z cse 5120. Podejrzewałem głownie układ paliwowy i schodzące paliwo poniewaz podczas krecenia dlugo nie pojawial sie dym. Teraz po wymianie pompki , wstawienia gruszki z podwojnymi zaworami i wymianie węży przy baku dym pojawia się duzo szybciej ale mimo to bardzo ciezko  pali. Załozone ma nowe wtryski (wloskie ok 90zł/szt) bo 2 mocno lały a koljne 2 tez byly nie ciekawe. Nowy akumulator tez wiele sprawy nie załatwil. Wymienianą miał uszczelke pod głowica bo uciekał płyn chłodzacy po bloku. Płynu nie ubywa i w tej kwestii jest ok. Jedyne co to na 99%  byl przegotowany przez poprzedniego wlascicilea we francji  i teraz pytanie czy bardziej szukac przyczyny przy pompie i ukladzie paliwowym czy silnik do roboty ? Moze ktos cos doradzi ? Bo moze nie warto tykac pompy i pchac sie wkoszty jak przyczyna bedzie silnik?  

Edytowane przez Karror830
Opublikowano

Robiles wtryski I nie zawiozles pompy-1 szy blàd. Jak byl przegrzany to tuleje mogly sie odksztalcic wlàcznie z blokiem I wszystko do osiowania I na przestrzal. Swieca plomieniowa do sprawdzenia

Opublikowano

Sprawdź układ paliwowy , w miejscu wyjścia paliwa z obudowy filtra jest holenderek który ma w środku sitko bywa że się zablokuje i niestety z odpalaniem krucho a i mocy mało...  

Opublikowano (edytowane)

Panowie mama pytanie, sasiad chce kupic case 5120, i chcialbym wiedziec o jego wadach i zaletach, na co zworcic uwage przy kupnie ? Skrzynia 4 biegi i 4 polbiegi na masce napisane powerschift. Pozdrawiam

Edytowane przez rzymek98
Opublikowano

Witam , mam kolejny problem z moim case 5140 , otóż w trakcie prac polowych przestał działać mi podnośnik , na pusto działa aż miło ale pod obciążeniem nie ma wógóle siły , słychać tylko syczenie . Ciągnik posiada ładowacz czołowy który podnosi bez problemu 1,5T , ciągnik normalnie jeździ zmienia półbiegi a na tylnych wyjściach tłoczy 190bar , wygląda to tak jakby pompa nie dostawała sygnału od podnośnika że ma wytworzyć większe ciśnienie . Może ktoś coś takiego przerabiał już w swoim Case ? A może ktoś zna jakiegoś magika od Hydrauliki z Wielkopolski ?

Opublikowano

Odpada , po przestawieniu dźwigni na podnoszenie i po ruszaniu dźwigniami od wyjść zewnętrznych podnosi pod obciążeniem po parę centymetrów i utrzymuje maszynę podniesioną więc tłok i uszczelnienia są sprawne . dzisiaj zaóważyłem że nie idzie też rozłączyć wałka wom . Może to ma jakiś związek ?

Opublikowano

Ktoś zna patent na przegrzewajacy się przekaźnik rewersu? W zime jest ok, ale  w lato przekaźnik się przegrzewa i ciągnik nie chce jechać po zmianie kierunku jazdy, wystarczy poruszać przekaznikiem lub kablami i już jedzie...

Opublikowano

Miałem trochę problemów z podnośnikiem to trochę znam jego budowę  i zasadę działania. Kolego JD1052 sprawdź jak wygląda cewka, czy już minimalnego zwarcia nie robi. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie problem, niedawno kupiłem Case 5140, nie działał jeden polbieg ale okazał się czujnik. Jeszcze nie robiłem nim w polu. Dzisiaj zaczęło mi coś wyć w okolicy pompy i elektrozaworów od podnośnika, po prawej stronkę przed tylna oska. Wcześniej tego na100 % nie było. Nie chce nic jeździć żeby czegos bardziej nie uszkodzić. Wszystko działa bez zarzutu podnośnik wspomaganie biegi itp. Stan oleju jest.

Ok dzisiaj poczyscilem guziki na błotnikach i tak jak by mniej, i doszliśmy do wniosku ze chyba ma tak wyć koło rozdzielacza. Jak jest u was?

i jeszcze pytanie o predkosciomierz, pokazuje mi 0 cały czas. Jak się zabrać do diagnostyki? Mam wyświetlacz z cyfrowym licznikiem i obrotami, reszta analogowa.

Edytowane przez ssammy