Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Jakie woj i kiedy skladales? 

Soltys

Odesla ci oryginały po rozpatrzeniu

łódzkie, składane w sierpniu/wrześniu. odesłali kopię wniosku z ich podpisami.

Opublikowano
Dnia 14.12.2019 o 12:06, Agrest napisał:

Wielkanocnym i owszem. 

Myślałeś że w tym roku jeszcze coś dostaniesz?

Wszystkie pomoce będą płacone po nowym roku z nowego budżetu.

A jednak dotrzymali terminu 23.12, pieniążki dzisiaj na koncie :)

A co do tej kwestii z wypłatą dopiero po wpisanej dacie wysiewu, wychodzi że to tylko plotka. Ja deklarowałem wysiew do wakacji 2020 we wniosku.

Opublikowano

Powiedzcie jak wypełnić wiosek. Na jedną działkę geodezyjną chciałem dać 2 różne wapna 30% 25t z dofinansowaniem 200zł i 25% 13t z dofinansowaniem 120zł. Podzieliłem działke na 2 części wpisałem zę na część dałem jedno wapno a na drugią część drugie. Odrzucili mi to bo nie moge działki podzielić i jedna działka może być wpisana w jednym wierszu. Jaką stawke dofinansowania wpisać.

Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał:

Powiedzcie jak wypełnić wiosek. Na jedną działkę geodezyjną chciałem dać 2 różne wapna 30% 25t z dofinansowaniem 200zł i 25% 13t z dofinansowaniem 120zł. Podzieliłem działke na 2 części wpisałem zę na część dałem jedno wapno a na drugią część drugie. Odrzucili mi to bo nie moge działki podzielić i jedna działka może być wpisana w jednym wierszu. Jaką stawke dofinansowania wpisać.

Moim zdaniem nie da sie.ja mialem np, takie samo wapno dwie patelenie i na jednej byla roznica 50zl. dodalem je i podzielilem prze 2 zeby wyciagnoc srednia i odrzucili.musiale kazda patelnie rozspisywac osobno na dzialki. ztego wzgledu ze cena czystego skladnika byla inna na kazda patelnie.

Opublikowano

Ja czekam dalej na rozwój spraw. Tak jak mowiłem odrzucili mi wniosek, ale nie poddałem sie, odnalazłem potwierdzenie wysłania wniosku z poczty z data sierpniowa i po kilkunastu telefonach i mailach wreszcie przyznali mi racje że nie kłamię i data jest w porządku. Natomiast potem chcieli ode mnie jeszcze jakiś numer pkd, jeszcze potem to co wpisałem jako pomoc de minimis i było dobrze w OSCHR dla pań w wfosigw było już źle i musiałem usuwać to co wpisałem wcześniej i wysyłac podpisana pusta kartke. Także jak dla mnie zamieszanie jest kosmiczne i nerwy również ponieważ dodam że jedna z pań nazwała mnie oszustem gdy twierdziłem że data złożenia wniosku była prawidłowa.

Opublikowano

Słuchajcie to ile można uzyskać zwrotu do jednej takiej ciężarówki przy zaleceniach 4.5 tony do hektara. Jak to jest. Przykładowo niech te wapno będzie 47% (pierwsze lepsze ogłoszenie z olx) no to potrzebuje w zaokragleniu 2 tony tego na tonę w czystym składniki i do tej tony 300 zł. Zwracają tak? Tylko że te dwie tony będzie kosztować 150 zł jakieś. No to zwrócą 150 tylko i tak jakby kosztować mnie będzie tylko transport. Wiadomo jak granulat to by drogo wychodziło bo to by było jakieś 800 zł 50 %wapna 1t w czystym składniki. To by mi 300 zwrócili a mój koszt to 500. A jak jest właśnie z sypkim. 

Opublikowano (edytowane)

No mnie tez zdziwilo bo w tamtym tygodniu przyslali decyzje i faktury i myslalem, ze kasa bedzie w styczniu ,a tu cyk przelew wczoraj, Prezent na Święta zrobili.

Edytowane przez damiano12332
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 22.12.2019 o 14:49, F3dor napisał:

. Natomiast potem chcieli ode mnie jeszcze jakiś numer pkd, jeszcze potem to co wpisałem jako pomoc de minimis i było dobrze w OSCHR dla pań w wfosigw było już źle i musiałem usuwać to co wpisałem wcześniej i wysyłac podpisana pusta kartke. 

To trzeba wpisywać ten nr PKD czy nie? Jeżeli tak to jaki?

Opublikowano
Dnia 24.12.2019 o 12:18, damiano12332 napisał:

No mnie tez zdziwilo bo w tamtym tygodniu przyslali decyzje i faktury i myslalem, ze kasa bedzie w styczniu ,a tu cyk przelew wczoraj, Prezent na Święta zrobili.

A tak niektórzy krzyczeli tu że  to sciema kasy niema i nie bedzie itp.👍👍 gratuluję kolego, udało sie zwapnować ziemie i ogarnąć zwrot🙂

Opublikowano (edytowane)

Czyli jednak trzeba wpisać.

Z tego co piszecie to OSCHR  weryfikuje uzyskana pomoc poprzez stronę https://srpp.minrol.gov.pl/index.php?act=report

U mnie jest tam trochę ponad 700 zł - pytanie za co, chyba zwrot akcyzy za paliwo, ale ktoś pisał, ze to niby się nie wlicza.

Ale pomoc przyznana przez ARIMR więc to coś innego.

Musze w OSCHR przedstawić decyzję o przyznanej pomocy deminimis?

Ciekawostką jest to, że PKD nadany przez GUS to: 01.50.Z

A na tej stronie mam klasa PKD: 01.11

K....a czy oni musza takie proste rzeczy zawsze komplikować

Edytowane przez soltys147
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys147 napisał:

Czyli jednak trzeba wpisać.

Z tego co piszecie to OSCHR  weryfikuje uzyskana pomoc poprzez stronę https://srpp.minrol.gov.pl/index.php?act=report

U mnie jest tam trochę ponad 700 zł - pytanie za co, chyba zwrot akcyzy za paliwo, ale ktoś pisał, ze to niby się nie wlicza.

Ale pomoc przyznana przez ARIMR więc to coś innego.

Musze w OSCHR przedstawić decyzję o przyznanej pomocy deminimis?

Ciekawostką jest to, że PKD nadany przez GUS to: 01.50.Z

A na tej stronie mam klasa PKD: 01.11

K....a czy oni musza takie proste rzeczy zawsze komplikować

Z tej Pomocy musisz kwote wpisac kto ja przyznal ksero na co byla wykorzystana .kiedy byla  przyznana .musialbym sprawdzic co jescze.

Opublikowano

Witam. Szukam dobrej kredy nawozowej luzem, czy może ktoś polecić? Zależy mi na tym by towar był Bardzo SUCHY z uwagi na to, że posiadam rozsiewacz z applikatorem żmijkowym a kreda prosto z kopalni jak wiadomo z natury jest dość wilgotna.

Opublikowano
poklm09 napisał:

Witam jakie wapno granulowane polecicie pod kukurydzę. Ph dość słabe niestety 

Jeżeli masz niskie ph odpuść sobie granulat,bo musisz sypnąc sporą dawkę wedle zaleceń jeśli badales glebę.Chyba że masz gruby portfel.